پیام خوزستان

آخرين مطالب

احمدی‌نژاد درباره نامزدی حسن روحانی در سال 1391 چه گفته بود؟ سیاسی

احمدی‌نژاد درباره نامزدی حسن روحانی در سال 1391 چه گفته بود؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / در بخشی از خاطرات حسن روحانی آمده است: آنچه احمدی‌نژاد دربارهٔ روابط من و اصلاح‌طلبان گفت البته دور از انتظار نبود. من هرگز اصلاح‌طلب (و البته اصولگرا) به مفهوم رایج این دو کلمه نبودم.
در بخشی از ناگفته های حسن روحانی درباره کاندیداتوری در انتخابات سال 92 آمده است:
روز نهم آذرماه 1391 آقای رضا صالحی‌امیری از همکاران مرکز تحقیقات استراتژیک به من گفت احمدی‌نژاد در پی نامزدی اسفندیار رحیم‌مشایی است. همان فردی که رهبری حتی با تصدی مقام معاونت اول ریاست‌جمهوری توسط او مخالفت روشنی کرده بود. با وجود این احمدی‌نژاد تلاش می‌کرد تأیید صلاحیت دوستش را از شورای نگهبان بگیرد.
هجدهم آذرماه 91 بار دیگر در جلسهٔ انجمن اسلامی مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت کردم. در این جلسه از قول آقای محمدرضا مهدوی‌کنی نقل شد که اصولگرایان از میان سه تن نامزد خود را برمی‌گزینند: اول. علی‌اکبر ولایتی. دوم. غلامعلی حدادعادل و سوم. محمدباقر قالیباف.
مهدوی‌کنی در این دوره به عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز می‌خواست همان نقشی را بازی کند که در سال 1384 آقای ناطق‌نوری می‌خواست ایفا کند و تکثر و تفرقهٔ اصولگرایان را به وحدت بدل سازد و موفق نشد. در همین جلسه، آقای هاشمی‌رفسنجانی از طرح آقای هاشمی‌شاهرودی برای ریاست‌جمهوری از سوی برخی محافل سیاسی خبر داد که بلافاصله آقای شاهرودی این شایعه را تکذیب کرد.
به یاد ندارم که آقای هاشمی‌رفسنجانی به کدام محافل در نشر این شایعه اشاره کرد اما آن زمان یاران محمود احمدی‌نژاد به آقای هاشمی‌شاهرودی نزدیک شده بودند و سعی می‌کردند ایشان را جذب کنند.
هفته بعد در شنبه 25 آذر 91 آقای هاشمی مرا فرا خواند و روایتی از دیدارش با مقام رهبری را بیان کرد. همان دیداری که از 18 شهریورماه در پی آن بود و ظاهراً در چهارشنبه قبل از ملاقات ما یعنی 22 آذرماه 1391 محقق شد.
آقای هاشمی گفت:
- چهارشنبه قبل خدمت رهبری بودم. دربارهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده طرح بحث کردم. رهبری گفتند من هنوز روی این موضوع متمرکز نشده‌ام. من (هاشمی) گفتم نظر جریان اصلاحات روی سیدمحمد خاتمی است و محمود احمدی‌نژاد هم دنبال اسفندیار رحیم‌مشایی است.
من (هاشمی) ادامه دادم و گفتم برخی هم آقای ناطق‌نوری را مطرح می‌کردند. من (هاشمی) شما (روحانی) را طرح کردم. رهبری گفتند: «خواص ایشان را می‌شناسند اما مردم، نه. انسان خوش‌فکر و منظمی است اما کار زیادی می‌خواهد تا بتواند رأی بیاورد. عده‌ای هم هستند که او را تخریب می‌کنند.»
این دیدار و نتایج آن برای همه ما مهم بود. روز بیست‌وهفتم آذرماه 1391 آقای علی یونسی که از دیدار مطلع شده بود این جمع‌بندی را از آن استخراج می‌کرد که رهبری نسبت به نامزدی آقایان خاتمی، ناطق و مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری نظری مثبت ندارند.
این تحلیل را آقای هاشمی در جلسهٔ بعدی انجمن اسلامی مجمع با خبری دقیق‌تر تأیید و تکمیل کرد؛ اینک به تدریج «دیدگاه نظام» درباره انتخابات روشن‌تر می‌شد و معلوم بود افرادی مانند آقای ناطق‌نوری و دوستان ایشان نسبت به اصلاح‌طلبان تصور درست‌تری از موضع نظام دربارهٔ انتخابات دارند. در چهارم دی‌ماه 91 به جلسهٔ هیأت رئیسهٔ مجلس پنجم رفتم. جلسه‌ای که آقای ناطق‌نوری از قدیم آن را حفظ کرده بود. در این جلسه آقای محمدرضا باهنر خبر نقل شده از آقای مهدوی‌کنی را تأیید کرد: اصولگرایان از میان آقایان ولایتی، حدادعادل و قالیباف یکی را انتخاب می‌کنند. خبر مهم‌تر اما آن بود که علی لاریجانی هم نمی‌آید و این پس از خروج زودهنگام آقای ناطق‌نوری از انتخابات هنوز شکل نگرفته، نشانهٔ وضعیت محافظه‌کاران یا اصولگرایان میانه‌رو در حاکمیت بود.
جریان محمود احمدی‌نژاد اما نمی‌خواست با این خبرها و نظرها به راحتی صحنه را ترک کند. در پنجم دی‌ماه 1391 آقای محمد فروزنده در دیداری با من از محمود احمدی‌نژاد نقل قول کرد که «حسن روحانی چگونه می‌خواهد نامزد شود؟ «اصلاح‌طلبان» که به او رأی نمی‌دهند چون می‌گویند روحانی روز مبادا با رهبری خواهد بود. «سران سپاه» هم که با روحانی خوب نیستند و «اصولگرایان» هم مدافع او نیستند.»
فروزنده در عین حال خبر داد که احمدی‌نژاد گفته است: «اگر شورای نگهبان در انتخابات مداخله نکند او انتخاباتی برگزار می‌کند که در آن 48 میلیون نفر رأی دهند.»
آنچه احمدی‌نژاد دربارهٔ روابط من و اصلاح‌طلبان گفت البته دور از انتظار نبود. من هرگز اصلاح‌طلب (و البته اصولگرا) به مفهوم رایج این دو کلمه نبودم و در واقعه 18 تیر 1378 سعی کردم آن آشوب‌های پس از فاجعهٔ کوی دانشگاه را آرام کنم. در حوادث پس از انتخابات سال 1388 با وجود مرزبندی صریحی که با محمود احمدی‌نژاد داشتم و به نوعی اولین مدیر ارشدی بودم که از همکاری با او در سال 1384 استعفا دادم، اما وارد جریان اعتراضات نشدم. شاید به همین علت بود که اصولگرایان سعی داشتند به فاصله میان من و جبهه اصلاحات دامن بزنند و اندکی بعد از این نقل‌قول‌ها از محمود احمدی‌نژاد دربارهٔ روابط من و اصلاح‌طلبان، واحد مرکزی خبر در هفتم دی‌ماه 91 به مناسبت سالگرد تجمع 9 دی 88 به سراغ من و دیگر نامزدهای احتمالی ریاست‌جمهوری آمد تا جمله‌ای از ما دربارهٔ تجمع آن روز بگیرد. تجمعی که اصولگرایان آن را پایان مردمی اعتراضات به انتخابات می‌دانند. از مصاحبهٔ من البته فقط 12 ثانیه در سیمای جمهوری اسلامی پخش شد که در آن گفته بودم «احساس مردم این بود که برای حمایت از اهل بیت باید در این مراسم شرکت کنند»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/991655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواننده کتاب با دل نویسنده به داخل کتاب می‌رود

کتاب «سمفونی مشارکت با ضرب پای مدیر» روانه بازار نشر شد

قسمتی کوتاه از " کتاب حانیه " به نویسندگی حامد عسگری

او همه عیب تو گیرد تا بپوشد عیب خود

پاسخ مجلس به استفساریه وزارت کشور چه خواهد بود؟

سلیمی‌نمین: انتخابات 1403 بدخواهان ملت را ناکام کرد

انگلیس: به‌دنبال کاهش تنش بر سر پرونده هسته‌ای ایران هستیم

لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است

فواد ایزدی: هریس گفت ایران، بزرگترین دشمن آمریکاست

کواکبیان: همه باید پذیرای شعار «وفاق ملی» رئیس‌جمهور باشند

ربیعی: دولت پزشکیان، دولت عدالت قلمداد شده است

احیای برجام در مسیر انحرافی

تفکر بسیجی به انقلاب عظمت داده است

سازمان هواشناسی هشدار نارنجی برف و باران صادر کرد

کشف محموله قاچاق 120 میلیاردی در "هندیجان"

آغاز نهضت بانوان مسجدی حامی مقاومت درگلستان+فیلم

تلألو فرهنگ بسیج در جهان مقاومت

دانلود اپلیکیشن برق من اهواز با لینک مستقیم

پالایش نفت آبادان 48 آکادمی سحر تهران 47؛ صدر جدول نفتی ماند

ارتباط مشکوک سفرهای فرستاده آمریکا با تشدید حملات علیه لبنان

لیگ‌ بسکتبال بانوان| نفت بازی مهم هفته را برد و صدرنشین ماند

هشدار تشدید بارش ها در 21 استان

شلیک موشک‌های حزب‌الله به پایگاه تیپ گولانی در شمال عکا

آغاز نهضت « بانوان مسجدی حامی مقاومت» در گلستان

حملات امروز حزب الله/حمله پهپادی حزب‌الله به پایگاه دریایی اشدود برای اولین بار

خوزستان همچنان قهرمان و سرفراز در دفاع از میهن اسلامی ایستاده است

فعالیت‌های رسانه‌ای بسیج به زبان‌های مختلف گسترش یابد

این شهر آلوده ترین نقطه کشور شد +جزئیات

فاز2 طرح 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان نیازمند منابع ویژه

عطایی و رفقا مثل آب خوردن صعود کردند!

تفاهم‌نامه گردهمایی برنامه‌ریزی خرید شرکت‌های فولادی کشور

اهمیت مقاومت و جنایت‌های صهیونیست‌ها را باید دائماً تبیین کرد

حواشی پیش از دیدار فولاد خوزستان و فولاد هرمزگان

شاخص کل بر فراز قله 18ماهه خود ایستاد/ بورس کانال 2.3 میلیونی را پس گرفت

تجمع بازنشستگان کارگری در چند شهر؛ از متناسب‌سازی خیری ندیدیم

غافلگیری اسرائیلی‌ها؛ پایگاه دریایی «اشدود» و تل‌آویو هدف حمله قرار گرفت

شلیک موشک‌های حزب‌الله به پایگاه تیپ گولانی

فرهنگ بسیج در مقاومت نمایان است

جبهه مقاومت؛ بنیان نظری و آرزوی جمهوری اسلامی/ تاخیر در پاسخ باعث جری تر شدن رژیم صهیونیستی می‌شود

جام حذفی والیبال/فولاد سیرجان ایرانیان و مقاومت تهران

دریاچه آزادی میزبان کاپ آزاد آب‌های آرام

اعلام حمایت ایران از جبهه مقاومت و مردم فلسطین

گل اول فولاد خوزستان به فولاد هرمزگان توسط محمدی

ویدیو: گل اول فولاد خوزستان به فولاد هرمزگان توسط محمدی

شکست تک گله‌ی فولاد هرمزگان در نیمه‌اول مسابقه با همنامِ خوزستانی

از تجمع بازنشستگان کارگری تا بی خبری از متناسب‌ سازی

ترخیص دانشجویان دچار مسمومیت غذایی دانشکده علوم پزشکی شوشتر از مرکز درمانی / نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شد

«همه مادران ما»؛ نمایشی از همه مادران عرصه مقاومت

وزیر راه فرزند یکی از سرداران جنگ به عنوان مشاور منصوب کرد

سلامت غذای دانشجویان شوشتری بررسی می‌شود