بزرگنمايي:
پیام خوزستان - سورینام منطقهای کوچک و بکر، اما متنوع در آمریکای جنوبی با طبیعتی دستنخورده و گسترده است که تنها کشور کربنمنفی در کل جهان محسوب میشود.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سورینام، یکی از کوچکترین کشورهای آمریکای جنوبی است که از نظر قومی یکی از متنوعترین کشورها بهشمار میرود، طبیعت بکر دارد، مملو از محیطهای طبیعی است و تنها کشور کربنمنفی سیاره زمین محسوب میشود.
این کشور هر سال در بیستوپنجم نوامبر روز استقلال خود را جشن میگیرد که مناسبتی برای ادای احترام به این کشور کوچک و روزی برای بزرگداشت بهبودی و پیشرفت خارقالعاده یک ملت است بااینحال مسیری که سورینام برای رسیدن به این استقلال پیموده، مسیر همواری نبوده است.
تاریخچه استقلال سورینام کاشفان اسپانیایی، فرانسوی و انگلیسی برای نخستین بار در قرن شانزدهم به سورینام وارد شدند. صد سال بعد، زمینهای حاصلخیز و رودخانههای آن به محل مستعمراتی تبدیل شد که توسط مهاجران هلندی و انگلیسی تأسیس شده بود. در طول جنگ دوم انگلیس و هلند در سال 1667 دو کشور با اختلافات ارضی روبهرو شدند و طی یک معاهده صلح سورینام به هلندیها سپرده شد. در سال 1683، آمستردام انجمن سورینام را برای حکومت و دفاع از قلمرو خود تأسیس کرد. مزارع پرسود قهوه، نیشکر، کاکائو و پنبه سورینام با فعالیت سخت بردگان آفریقایی هدایت میشد که تحت رفتارهای خشن و وحشیانه صاحبان مزارع قرار داشتند.
هلند در سال 1863 بهطور رسمی بردهداری را در سورینام لغو کرد، با این حال هنوز تا آزادی واقعی فاصله زیادی وجود داشت. صاحبان مزارع از یک دوره انتقال 10 ساله بهرهبرداری کردند تا با حداقل دستمزد، تا حد امکان بیشترین کار را از کارگران خود بکشند. این دوره در سال 1873 به پایان رسید. در این زمان هلند دوباره کنترل امور خارجی و دفاعی سورینام را به دست گرفت، اما دولت محلی این کشور برنامههای دیگری داشت و اعضای کرئول حزب ملی سورینام (N.P.S.) مذاکراتی را برای استقلال کامل آغاز کردند. تلاش آنها بینتیجه نبود و در بیستوپنجم نوامبر 1975 سورینام آزاد شد.
دانستنیهای جالب درباره سورینام نخستین فرد اروپایی که وارد سورینام شد، کریستف کلمب در سال 1498 بود. در سال 1593 کاشفان اسپانیایی به اینسرزمین قدم گذاشته و آن را سورینام نامیدند که این نام از مردمان بومی ساکن در این سرزمین الهام گرفته شد.
سورینام دارای خط ساحلی در امتداد اقیانوس اطلس است.
سورینام زمانی به گویان هلند معروف بود. در سال 1954 به آن خودمختاری کامل داده شد و در سال 1975 این کشور بهطور کامل از حاکمیت هلند مستقل شد.
طرح پرچم سورینام در سال 1975 به تصویب رسید. در مرکز این پرچم یک ستاره زرد وجود دارد که نمادی از وحدت کشور، آینده طلایی آن و روحیه فداکاری لازم برای رسیدن به هدف آزادی در آن است. رنگ سبز در راهراه پشت این ستاره نشاندهنده جنگلها و زمینهای کشاورزی کشور، رنگ سفید بیانگر عدالت و آزادی و قرمز مظهر روح مترقی این کشور جوان است.
اقتصاد سورینام بر اساس شاخص آزادی اقتصادی 2024 بنیاد هریتیج، بهعنوان سرکوب شده طبقهبندی میشود و تورم بالا و بیثباتی ارز همچنان چالشهای اصلی اقتصادی آن هستند.
حدود چهارپنجم (80 درصد) سورینام را جنگلهای بارانی استوایی تشکیل میدهد.
طلا عمدهترین صادرات سورینام است و با 2.94 میلیارد دلار، 69.1 درصد از کل صادرات کشور در سال 2022 را تشکیل میدهد.
بوکسیت یکی دیگر از منابع مهم در سورینام است که در ساخت فلز آلومینیوم استفاده میشود.
سورینام دارای سه سایت میراث جهانی یونسکو است: سایت باستانشناسی جودنساوان، ذخیرهگاه طبیعی مرکزی سورینام و شهر تاریخی داخلی پاراماریبو.
ذخیرهگاه طبیعی مرکزی سورینام، با 16 هزار کیلومترمربع، حدود 11 درصد از مساحت سورینام را پوشش میدهد و بیش از پنج هزار گونه گیاهی و 400 گونه پرنده را در خود جای داده است.
زیستشناسان در سال 2013 طی سفری به سورینام 60 گونه جدید جانوری از جمله شش قورباغه، یک مار و 11 ماهی را کشف کردند.
دزدان دریایی همچنان معضلی برای سورینام هستند.
واحد پول رسمی سورینام دلار سورینام (SRD) است و قبل از سال 2004 از گیلدر سورینام استفاده میکردند.
سورینام تنها کشور آمریکای جنوبی با زبان رسمی هلندی است. این امر زبان هلندی را به دهمین زبان رایج در این قاره تبدیل میکند.
کل جمعیت سورینام میتوانند به زبان سرانان صحبت کنند که یک زبان کریول است، یعنی زبانی که از ترکیبی از زبانها تکامل پیدا کرده است.
کد خبر 813648