پیام خوزستان

آخرين مطالب

چگونه آزادی اقتصادی آرژانتین را دگرگون کرد؟ سیاسی

چگونه آزادی اقتصادی آرژانتین را دگرگون کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خاویر میلی، رئیس‌جمهور لیبرتارین آرژانتین در تلاش است تا با اصلاحات گسترده، اقتصاد بحران‌زده آرژانتین را به مسیر ثبات و رشد بازگرداند. او که به‌دلیل دفاع از آزادی اقتصادی و انتقاد از نقش گسترده دولت شناخته می‌شود، سال گذشته در انتخابات ریاست‌جمهوری با شعارهایی نظیر کاهش دخالت دولت و حذف بانک مرکزی به پیروزی رسید.
در شرایطی که آرژانتین با تورم بالا، کسری بودجه عظیم و بحران بدهی دست‌وپنجه نرم می‌کرد، میلی دست به سیاست‌های رادیکالی در زمینه اصلاحات اقتصادی زد.
به گزارش دنیای اقتصاد، پس از گذشت 11ماه از آغاز به کار دولت، با حضور در پادکست «لکس فریدمن» به ارائه توضیحاتی درباره اقدامات دولت، عقاید اقتصادی خود و چشم‌انداز اقتصاد آرژانتین پرداخت. در ماه‌های گذشته دولت او توانست بدون کنترل قیمت‌ها یا ثابت نگه داشتن نرخ ارز تورم را به پایین‌ترین سطح برساند و ترازنامه بانک مرکزی را اصلاح کند. از دیگر اقدامات او می‌توان به کاهش تعداد وزارتخانه‌ها، توقف پروژه‌های عمرانی دولتی و حذف یارانه‌ها اشاره کرد. میلی بر این باور است که تنها راه موفقیت اقتصادی، تقویت آزادی بازار و احترام به مالکیت خصوصی است. این اصلاحات اگرچه هنوز نتایج بلندمدت آن مشخص نیست، اما نشان‌دهنده عزم او برای احیای اقتصادی کشوری است که سال‌ها از بحران رنج برده است. 
مواجهه با آزادی خاویر میلی، اقتصاددان و رئیس‌جمهور آرژانتین است که به‌خاطر دیدگاه‌های لیبرال‌اقتصادی و دفاع از آزادی بازار شهرت دارد. او سال گذشته با شعارهایی مانند کاهش نقش دولت در اقتصاد، حذف بانک مرکزی و افزایش آزادی اقتصادی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شد. میلی در مصاحبه مذکور توضیحاتی درباب چگونگی مواجهه با مساله آزادی ارائه داد و گفت: «در سال‌های 2013 تا 2014 به درک ایده‌های آزادی رسیدم. متوجه شدم تولید ناخالص داخلی سرانه در 2هزار سال گذشته ثابت بود؛ اما از حدود سال1800 شتاب گرفت.
این افزایش بهره‌وری و تولید ناخالص داخلی، همراه با هفت برابر شدن جمعیت در 200سال گذشته، مرا به مفهوم بازدهی فزاینده و ساختارهای متمرکز اقتصادی رساند.» این مفهوم او را به چالش می‌کشد تا سوال کند که «چگونه ممکن است چیزی که افراد بسیاری را از فقر نجات داده و زندگی‌ها را بهبود بخشیده، از نظر اقتصادی بد تلقی شود» میلی پس از این دست به مطالعه گسترده‌ای می‌زند.
او در این‌باره توضیح داد: «یادم می‌آید که دست کم 20 تا 30 کتاب خریدم و شروع به خواندن کردم. تجربه خواندن کتاب «کنش انسانی» میزس برایم انقلابی واقعی در ذهنم بود. از صفحه اول شروع کردم و تا تمام کردنش متوقف نشدم. فرصت خواندن آثار نویسندگانی چون راثبارد، میزس، هایک و هوئرتا د سوتو بسیار الهام‌بخش بود. همچنین آثار اویگن فن بوم باورک تمام تفکرات قبلی‌ام را به چالش کشید. »
قدرت بازار نگاهی به اندیشه لیبرتارین‌ها نشان می‌دهد که بازار از اهمیت زیادی برخوردار است. میلی نیز در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی عملکرد بازار به‌عنوان راهنما در یک جامعه گفت: «ابتدا باید بفهمیم که بازار چیست. بازار یک فرآیند تبادل داوطلبانه است که در آن افراد از طریق انتقال حقوق مالکیت با یکدیگر همکاری می‌کنند و مالکیت خصوصی محترم شمرده می‌شود.
این سیستم، تخصیص منابع را هدایت می‌کند. همان‌طور که میزس در کتاب سوسیالیسم توضیح می‌دهد، بدون مالکیت خصوصی، قیمت‌ها وجود نخواهند داشت و منابع به هدر می‌روند.» او همچنین درباره اهمیت بازار در کشف قیمت توضیح داد: «چرا جاده‌ها از آسفالت ساخته می‌شوند و نه از طلا؟ به‌دلیل وجود محاسبات اقتصادی و درک قیمت‌ها. اگر مالکیت خصوصی وجود نداشته باشد، قیمت‌ها ناپدید می‌شوند و بنابراین سرمایه‌داری بازار آزاد بهترین مکانیسمی است که بشر تاکنون برای تخصیص منابع ایجاد کرده است.» 
او همچنین گفت: «بازارها باید آزاد باشند؛ آزاد از دخالت دولت، چراکه دخالت دولت مانع رقابت آزاد می‌شود. رقابت آزاد باید به معنای ورود و خروج آزادانه باشد، همان‌طور که اسرائیل کرزنر در مکتب اتریش یا ویلیام باومول در نظریه بازارهای قابل مناقشه توضیح داده‌اند.» رئیس‌جمهور آرژانتین معتقد است که «شگفت‌انگیزترین چیز درباره سرمایه‌داری این است که تنها راه موفقیت در آن، خدمت به دیگران با ارائه کالاها و خدمات باکیفیت‌تر و قیمت بهتر است. در این سیستم، موفقیت به معنای این است که شما یک قهرمان و یک ماشین تولید رفاه برای جامعه هستید.» 
آرژانتین پیش از دولت لیبرتارین آرژانتین کشوری است که در سال‌های گذشته به ابر تورم و بحران بدهی شهرت داشته است. این کشور پیش از روی کار آمدن دولت میلی با بحرانی گسترده در تمام شاخص‌های اقتصادی مواجه بود. میلی در این‌باره توضیح می‌دهد: «زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، در هفته اول دسامبر، نرخ تورم روزانه یکدرصد بود که معادل 3700درصد سالانه می‌شد.
در نیمه اول دسامبر، این نرخ به 7500درصد سالانه رسید.» علاوه بر این، تورم عمده‌فروشی در دسامبر سال گذشته 54 درصد بود که در مقیاس سالانه به 17000درصد می‌رسید. این شرایط با رشد اقتصادی صفر در دهه گذشته همراه بود و تولید ناخالص داخلی سرانه حدود 15درصد کاهش یافته بود. نزدیک به 50درصد از جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می‌کردند. » 
او همچنین به کسری‌های مختلف اشاره کرد و گفت: «ما با کسری بودجه‌ای معادل 15درصد تولید ناخالص داخلی روبه‌رو بودیم؛ 5درصد در خزانه و 10درصد در بانک مرکزی. بانک مرکزی نه تنها ذخایر ارزی خالص منفی 12میلیارد دلار داشت، بلکه با تعهدات مالی معادل 4برابر پایه پولی روبه‌رو بود که خطر ایجاد ابرتورم را افزایش می‌داد. بدهی‌های سررسید شده معادل 90میلیارد دلار، بدهی‌های تجاری بانک مرکزی 50میلیارد دلار و سود سهام مسدودشده شرکت‌ها نیز 10میلیارد دلار بود.» 
اصلاحات؛ بدون کنترل قیمت خاویر میلی و دولت او با اتخاذ سیاست‌های اصلاحی گسترده تلاش کردند اقتصاد آرژانتین را احیا کنند. از جمله اقدامات مهم، کاهش تعداد وزارتخانه‌ها بود. او درباره این سیاست توضیح داد: «یکی از وعده‌های ما کاهش تعداد وزارتخانه‌ها بود که این کار را انجام دادیم و تعداد وزارتخانه‌ها را به کمتر از نصف رساندیم. امروز تنها 8 وزارتخانه داریم.
تعداد زیادی از کارکنان دولتی را اخراج کردیم. تاکنون حدود 50هزار نفر را برکنار کرده‌ایم و قراردادهای جدیدی منعقد نمی‌کنیم، مگر در موارد ضروری. همچنین، پروژه‌های عمرانی دولتی را متوقف کردیم و انتقال‌های مالی اختیاری به استان‌ها را حذف کردیم. یارانه‌های اقتصادی نیز با بازگرداندن قیمت‌های واقعی خدمات حذف شدند.» یکی از مهم‌ترین اهداف دولت میلی از زمان آغاز به‌کار مهار تورم بوده است. 
او در این‌باره توضیح می‌دهد: «ما بدون تجربه ابرتورم، بدون مصادره اموال و بدون کنترل قیمت‌ها توانستیم تورم را به پایین‌ترین سطح خود برسانیم. ما حتی ترازنامه بانک مرکزی را پاک‌سازی کردیم و زیانی معادل 45میلیارد دلار را به‌طور داوطلبانه رفع کردیم. نکته جالب این است که همه این کارها را در 6ماه انجام دادیم.» او در این‌باره ادامه داد: «در عین حال، ما نه قیمت‌ها را کنترل کردیم و نه نرخ ارز را ثابت نگه داشتیم که این بسیار مهم است.
تمام برنامه‎های تثبیت اقتصادی گذشته، برای نشان دادن نتایج سریع، از این روش استفاده می‌کردند. معمولا پیش از اعلام برنامه، نرخ‌ها را تعدیل می‌کردند و سپس برنامه را اجرا می‌کردند. اما ما چنین فرصتی نداشتیم و مجبور بودیم اصلاحات را در حین اجرا پیش ببریم. در ماه‌های گذشته، شرکت‌ها نرخ‌هایی را اعمال می‌کردند که تنها 10درصد از هزینه‌ها را پوشش می‌داد؛ درحالی‌که امروز این نرخ‌ها 80درصد را پوشش می‌دهند. این نشان‌دهنده میزان اصلاحاتی است که ما انجام دادیم.» 
چشم‌انداز اقتصاد آرژانتین در حال حاضر دولت پیش‌بینی می‌کند که آرژانتین با اجرای این اصلاحات دولت جدید خود می‌تواند تولید ناخالص داخلی سرانه را ظرف 10سال دو برابر کند. این اصلاحات شامل کاهش فشار مالیاتی، حذف واسطه‌های کمک‌های اجتماعی و افزایش آزادی اقتصادی است. میلی در این‌باره گفت: «ما 90رتبه در شاخص آزادی اقتصادی صعود کردیم.» تحلیلگران نیز پیش‌بینی می‌کنند که «سال آینده رشد اقتصادی بین 5 تا 6درصد خواهد بود.» دولت میلی مصمم است آرژانتین را به آزادترین اقتصاد جهان تبدیل کند و از تجربیات موفق کشورهایی مانند ایرلند و نیوزیلند فراتر رود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/992903/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی «انویدیا» از یک مدل جدید هوش مصنوعی آهنگساز

پرانرژی‌ترین پرتو کیهانی تا به امروز کشف شد

اعطای جایزه‌ دکتر داوری‌ اردکانی به دانشجویان دکتری رشته‌ فلسفه

تانکی که تبدیل به کوادکوپتر می‌شود!

نماینده گنبد کاووس خطاب به پزشکیان: گارداش! گاز گران شد، برق گران شد، نان گران شد/ ویدئو

جزئیات دیدار همتی با وزیر سرمایه گذاری عربستان

چراغ سبز استاندار مردمی خوزستان به درخواست اهالی منطقه شیوند جهت رفع مشکلات و کاهش محرومیت‌ها

دانش‌آموزان آبادان کمک‌های خود را به جبهه مقاومت اهدا کردند

هوای 7 شهر خوزستان با بارش باران پاییزی پاک شد

شناسایی 2596 بیمار مبتلا به ام‌اس در خوزستان

رقابت‌های بین‌المللی اسکواش جایزه بزرگ بانوان در اهواز آغاز شد

افزایش 2 برابری مراجعان تنفسی بیمارستان‌های خوزستان در اولین باران پاییزی

بارش باران در خوزستان تا کِی تداوم دارد؟

دستگیری 7 نفر از عاملان نزاع و درگیری در گتوند

جاعل حرفه‌ای اسکناس در حمیدیه دستگیر شد

عبور صادرات خوزستان به عراق از مرز یک میلیارد دلار

آماده‌باش شهرداری آبادان برای تخلیه رواناب‌های ناشی از بارندگی‌ها

سپاهان و الوحدات نبردی برای انتقام

پیش‌بینی هالند: پی‌اس‌جی مدعی قهرمانی اروپاست

صدرنشینی عموزاد و بازگشت تانک روس به رنکینگ

حسن رنگرز: ما قدرت برتر کشتی فرنگی جهان هستیم

دعوت والیبال ژاپن از تیم ملی بلغارستان

الهه رزاقی تنها نماینده وزنه‌برداری بانوان در مسابقات جهانی

محرومیت مادام‌العمر برای دوچرخه‌سوار مدال‌آور المپیکی استرالیا

تاریخ‌سازان تیم ملی جوانان بوکس فردا تجلیل می‌شوند

رئیس فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان: همه مشکلات ما مالی است

برد دختر تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان

نارضایتی دنیامالی از نتایج وزنه‌برداری زنان

آخرین وضعیت مصدومیت شدید کاپیتان پرسپولیس؛ حال وی خوب است

پرسپولیس با گاریدو به بن‌بست رسید

رأفت: هشدار می‌دهم، داریم مثل استقلال می‌شویم

محکومیت 11 میلیاردی فولاد با شکایت سروش رفیعی به CAS

استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می‌شود

اعلام مبلغ قرارداد بازیکنان و مربیان فولاد

آخرین تجویز برای امید عالیشاه اعلام شد

طارمی: حضور در اینتر رؤیایی بود که به حقیقت پیوست

پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان

باقی ماندن سکه در میانه کانال 51 میلیون تومانی؛ دلار سبزپوش ماند

نیامدی که ببینی دلم چه پر می زد

پشیمانی ندارد سود وقتی عاشقش باشی!

قابلیت هایی که از از نظر مولانا از سوی خدا و خلق خدا متفاوت است

آیین اختتامیه پنجمین کنگره ملی ادبی فخر ایران برگزار شد

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: احزاب فعال در کشور کمتر از انگشتان یک دست است

پاسخ سخنگوی دولت به احتمال مذاکره مستقیم ایران و آمریکا

وکیلی: دولت رنگین کمانی که پزشکیان تشکیل داده برای رسیدن به انسجام است

تصاویری از نشست صمیمانه رئیس مجلس با جمعی از مدیران رسانه‌های کشور

واکنش سخنگوی دولت به حذف استقبال مردمی در سفرهای استانی دولتمردان

تجدید میثاق نیروی دریایی ارتش با بنیانگذار کبیر انقلاب

آمادگی نیروی دریایی ارتش برای اجرای ماموریت مشترک با پدافند غیر عامل

ابطحی: سفر لاریجانی به لبنان را باید بخشی از تغییر استراتژیک دانست