پیام
خوزستان - معصومه ابتکار در وبینار "خرمشهر، زنان، روایتهای ماندگار از حماسه آفرینیها" گفت: درج نام مادر در کارت ملی مطالبه همسران شهدا بود.
معصومه ابتکار در وبینار "خرمشهر، زنان، روایتهای ماندگار از حماسه آفرینیها" گفت: درج نام مادر در کارت ملی مطالبه همسران شهدا بود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در وبینار خرمشهر، زنان، روایتهای ماندگار از حماسه آفرینیها که به مناسبت سالروز آزاد سازی
خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: در حالی مسئولیت حضانت فرزندان با مادران است که در زمینه اختیارات مشکل دارند و حتی مشخصات هویتی مادر در سامانه الکترونیکی دولت وجود ندارد و همین امر مشکلاتی را برای زنانی که سرپرستی فرزندان خود را بر عهده دارند، ایجاد کرده است .
وی افزود: به طور مشخص همسر یکی از شهدای هستهای در فرودگاه و در حالی که تنها کارت ملی به همراه داشت برای اثبات نسبت خود با فرزندش مورد بازخواست قرار گرفت و گلایهای در این خصوص ایجاد شده بود .
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به عدم درج نام مادر در کارت ملی و مشکلات ایجاد شده در اثر آن برای مادران به ویژه مادرانی که سرپرستی فرزند خود را برعهده دارند، گفت: معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده سال گذشته طی مکاتباتی با وزارت کشور و برگزاری نشستهای تخصصی و طرح موضوع در کمیسیون لوایح دولت خواستار درج نام مادر در کارت ملی شد که به گفته وزارت کشور، کل مشخصات هویتی در قالب تراشهای میتواند در کارت ملی درج شود. این مساله را با جدیت پیگیری کرد و امیدواریم به نتیجه برسد .
وی ادامه داد: معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده سه موضوع حقوقی را در حوزه مطالبات زنان ایثارگر و همسران شهدا پیگیری کرد. یکی از این موضوعات "حق پرستاری" آنان بود که شورای حقوقی معاونت در این زمینه نشستهای تخصصی برگزار کرد تا در کمیسیون دولت موضوع را مطرح کنیم و با دستگاههایی نظیر سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه صحبت داشتیم و پیگیری ها ادامه دارد .
ابتکار همچنین با اشاره به تدوین لایحهای با موضوع "حضانت" برای حل مشکل اختیارات مادران از جمله همسران شهدا، تصریح کرد: موضوع "حضانت" نیز درخواست همسران شهدا بود. در این راستا نشستهای حقوقی با دانشگاه مفید برگزار کردیم و در نهایت دو لایحه در این راستا برای دولت ارسال کردیم. این لوایح در کمیسیون فرعی لوایح دولت به بحث گذاشته و مطرح میشود .
وی تاکید کرد: از همسران شهدایی که موضوع حضانت مطالبه آنهاست دعوت میکنیم که مسایل خود را با ما مطرح کنند .
به گفته ابتکار از جمله مهمترین رویکردهای معاونت امور زنان و خانواده، توجه به "گفتگوی ملی خانواده" بود که از دل آن طرح "گفتگوی بین نسلی" استخراج شد. معاونت در این راستا کار مطالعاتی و الگوسازی گفتگوی بین نسلی صورت گرفت. اینکه چگونه متولدین 80 و 70میتوانند گفتگوی موثر و نه یک طرفه با نسل انقلاب داشته باشند و بتوانند درباره اهداف و انگیزه شهدا سوال کنند، بسیار حائز اهمیت بود .
وی با تاکید بر اهمیت تبیین اهداف شهدا در جنگ تحمیلی برای جوانان امروزی گفت: اینکه در شرایط امروزی جوان چه بهرهای میتواند از مسائل و حرفهای دوران شهدا ببرد بسیار مهم است. ما نتوانستیم رشتههای مستحکم معنویت را به نسل جوانی که با فضای اینترنت بزرگ شده و نگاهش فرق کرده منتقل کنیم. از جمله جنبههای مهم گفتگوی بین نسلی ما، گفتگوی جوانان با ایثارگران بود که در این راستا نشستهایی برگزار کردیم .
معصومه ابتکار کلید استمرار ارزش های "ایثارگری" و ارزش های "انقلاب اسلامی" را "گفتگوی بین نسلی" دانست و افزود: تا زمانی که گفتگوی بین نسلی فراگیر نشود فاصله بین نسلی بیشتر میشود. متاسفانه در کلیشههایی گرفتار شدیم که بعضا رسانه ملی و سینمای ما نتوانسته از این کلیشهها خارج شود و متناسب با شرایط امروزی با نسل جوان تعامل و گفتگویی ایجاد کند .
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، گفت: نگرانیم نکند کاری انجام دهیم که حضور، کمرنگ و نمایش قدرتی که از طریق صندوق رای و سلیقه و خواست مردم محقق میشود تضعیف شود. به ویژه برای نسل جوان که پیوند انقلاب با آینده و فرهنگ ایثارگری از طریق نسل جوان انجام میشود. در حالی که اکثریت پای کار انقلاب بودند؛ اکنون اگر جوان پای کار نایستد و به اقلیتی تبدیل شود قطعا نگرانیها افزایش پیدا میکند و این سوال مطرح میشود که ما چه کردیم که میزان مشارکت علیرغم پیوند با نسل جوان و علیرغم حضور و دعای خانواده و مادران شهدا به اینجا رسیده است؟ .
ابتکار در پایان گفت: شهدا و خانواده شهدا در اوج ایثارگری و نگران سرنوشت ایران هستند. باید دید ما در قبال این عزیزان چه پاسخی داریم. این همواره سوال مهمی است که در مقاطعی نظیر انتخابات نگرانی نسبت به آن بیشتر میشود .
در این وبینار پس از توضیحات و ارایه گزارشی از نرگس کریمی مشاور امور ایثارگران معاونت، خانم ها صدیقه زمانی، رباب حورسی و مهناز فتاحی، همچنین آقای محمد نورانی از حماسه های زنان در مقاومت
خرمشهر روایت کردند .
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/291459/لایحه-"حضانت-"برای-اختیارات-مادران-از-جمله-همسران-شهدا-در-کمیسیون-لوایح-دولت