پیام خوزستان

آخرين مطالب

ابرهوش مصنوعی در راه است علمي

ابرهوش مصنوعی در راه است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / سم آلتمن(Sam Altman) مدیر عامل شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI)، شرکتی که ChatGPT را توسعه داد، می‌گوید که ماشین‌ها در آینده به هوش فوق‌العاده یا ابرهوش خواهند رسید.
وی می‌گوید: این امکان وجود دارد که تا چند هزار روز دیگر «ابرهوش» داشته باشیم. ممکن است بیشتر طول بکشد، اما من مطمئن هستم که به آنجا خواهیم رسید.
آلتمن این را در حالی می‌گوید که به تازگی پیشرفته‌ترین مدل زبان بزرگ(LLM) خود موسوم به o1 را منتشر کرده است.
به نقل از نیچر، ظهور LLMها در چند سال گذشته، این سوال را مطرح کرده است که چه زمانی می‌توانیم به هوش عمومی مصنوعی(AGI) برسیم. اگرچه هوش عمومی مصنوعی تعریف دقیقی ندارد، اما به طور گسترده به یک سیستم هوش مصنوعی اشاره دارد که قادر به استدلال، تعمیم، برنامه‌ریزی و استقلال در سطح انسانی است.
سیاستگذاران در همه جا سؤالاتی در مورد AGI دارند، از جمله اینکه چه مزایا و خطراتی خواهد داشت. پاسخ به این سؤالات آسان نیست، به ویژه با توجه به اینکه بسیاری از کارها در بخش خصوصی اتفاق می‌افتد که در آن مطالعات همیشه به طور آشکار منتشر نمی‌شوند.
آنچه واضح است این است که شرکت‌های هوش مصنوعی بر روی ارائه طیف وسیعی از توانایی‌های شناختی به سیستم‌های خود تمرکز کرده‌اند. شرکت‌هایی که مدل‌های هوش مصنوعی را توسعه می‌دهند، انگیزه‌ای قوی برای حفظ این ایده که AGI نزدیک است، برای جلب علاقه و در نتیجه سرمایه‌گذاری دارند.
بین محققانی که با نیچر صحبت کردند، اتفاق نظر وجود داشت که مدل‌های زبان بزرگ مانند o1، جمینای گوگل و کلاود متعلق به شرکت آنتروپیک هنوز به AGI نرسیده‌اند و با توجه به شناخت‌ها از این حوزه، بسیاری می‌گویند که دلایل خوبی وجود دارد که بگوییم LLMها هرگز این کار را نخواهند کرد و برای دستیابی به هوش در سطح انسانی به فناوری دیگری برای هوش مصنوعی نیاز است.
با وجود گستردگی توانایی LLMها، از تولید کدهای کامپیوتری گرفته تا خلاصه کردن مقالات دانشگاهی و پاسخ دادن به سوالات ریاضی، هنوز محدودیت‌های اساسی در نحوه عملکرد قوی‌ترین آنها وجود دارد که اساسا شامل بلعیدن انبوهی از داده‌ها و استفاده از آن برای پیش‌بینی حرکت بعدی است که در یک تسلسل، این به جای حل واقعی یک مشکل، پاسخ‌های قابل قبولی را برای یک مشکل ایجاد می‌کند.
فرانسوا شولت(François Chollet) مهندس نرم‌افزار سابق در گوگل مستقر در کالیفرنیا و سابارائو کامبامپاتی(Subbarao Kambhampati) دانشمند رایانه در دانشگاه ایالتی آریزونا، عملکرد o1 را در کارهایی که نیاز به استدلال و برنامه‌ریزی انتزاعی دارند، آزمایش کرده‌اند و دریافته‌اند که تا رسیدن به AGI فاصله معناداری دارد.
اگر قرار است AGI محقق شود، برخی از محققان فکر می‌کنند که سیستم‌های هوش مصنوعی به «مدل‌های جهانی» منسجم یا نمایش‌هایی از محیط اطراف خود نیاز دارند که بتوانند از آن برای آزمایش فرضیه‌ها، استدلال، برنامه‌ریزی و تعمیم دانش آموخته‌شده در یک حوزه به موقعیت‌های بالقوه نامحدود دیگر استفاده کنند.
اینجاست که ایده‌های علوم اعصاب و علوم شناختی می‌توانند پیشرفت‌های بعدی را پیش ببرند. به عنوان مثال، تیم یوشوا بنجیو(Yoshua Bengio) در دانشگاه مونترال کانادا در حال بررسی معماری‌های جایگزین هوش مصنوعی است که بهتر از ساخت مدل‌های جهانی منسجم و توانایی استدلال با استفاده از چنین مدل‌هایی پشتیبانی می‌کند.
برخی از محققان استدلال می‌کنند که پیشرفت‌های بعدی در هوش مصنوعی ممکن است نه از بزرگترین سیستم‌ها، بلکه از هوش مصنوعی کوچک‌تر و با انرژی کارآمدتر حاصل شود. کارل فریستون(Karl Friston) عصب‌شناس نظری در کالج دانشگاهی لندن می‌گوید اگر سیستم‌های هوشمندتر در آینده به جای اینکه صرفاً همه چیزهایی را که از آن تغذیه می‌شوند، ببلعند، توانایی تصمیم‌گیری در مورد نمونه‌برداری از جنبه‌های محیطی خود را داشته باشند، می‌توانند به داده‌های کمتری برای آموزش نیاز داشته باشند.
بنابراین محققان در طیف وسیعی از حوزه‌ها باید در توسعه هوش مصنوعی مشارکت داشته باشند. این امر برای تأیید اینکه واقعاً چه سیستم‌هایی قادر به انجام آن هستند و اطمینان از اینکه مطابق با ادعاهای شرکت‌های فناوری هستند و پیشرفت‌های مورد نیاز برای توسعه را شناسایی می‌کنند، ضروری است.
با این حال در حال حاضر، دسترسی به سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرو برای محققانی که در شرکت‌هایی کار نمی‌کنند که می‌توانند مقدار زیادی از واحدهای پردازش گرافیکی(GPU) مورد نیاز برای آموزش سیستم‌ها را داشته باشند، می‌تواند دشوار باشد.
برای درک مقیاس این فعالیت بد نیست بدانید سازمان‌های دولتی ایالات متحده (به استثنای وزارت دفاع این کشور) در سال 2021 معادل 1.5 میلیارد دلار به تحقیق و توسعه هوش مصنوعی اختصاص دادند و کمیسیون اروپا سالانه حدود 1 میلیارد یورو برای آن هزینه می‌کند.
در مقابل، شرکت‌ها در سراسر جهان بیش از 340 میلیارد دلار برای تحقیقات هوش مصنوعی در سال 2021 هزینه کرده‌اند.
راه‌هایی وجود دارد که دولت‌ها می‌توانند تحقیقات هوش مصنوعی را در مقیاسی بزرگ‌تر، به عنوان مثال با تجمیع منابع، تأمین مالی کنند.
کنفدراسیون آزمایشگاه‌های تحقیقات هوش مصنوعی در اروپا که یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در لاهه هلند است، پیشنهاد کرده است که مرکزی مشابه «سرن»(CERN) که برای مطالعه ذرات بنیادین تاسیس شده است، برای هوش مصنوعی نیز ایجاد شود که بتواند همان سطح استعداد مورد نیاز را که شرکت‌های هوش مصنوعی نیاز دارند، جذب کند و تحقیقات پیشگامانه در این حوزه انجام شود.
پیش‌بینی اینکه «هوش مصنوعی عمومی» چه زمانی می‌تواند محقق شود، دشوار است. تخمین‌ها از چند سال از حالا تا یک دهه یا بیشتر متغیر است، اما مطمئناً پیشرفت‌های بزرگ‌تری در هوش مصنوعی اتفاق خواهد افتاد و با توجه به مقیاس سرمایه‌گذاری در آن، این تصور نادرست نیست.
برای اطمینان از سودمند بودن این پیشرفت‌ها، تحقیقات شرکت‌های فناوری باید با استفاده از بهترین درک فعلی از آنچه که هوش انسان را تشکیل می‌دهد، مطابق با علوم اعصاب، علوم شناختی، علوم اجتماعی و سایر زمینه‌های مرتبط تأیید شود و این تحقیقات با بودجه عمومی باید نقشی کلیدی در توسعه AGI داشته باشد.
بشریت باید همه دانش خود را به کار گیرد تا کاربردهای تحقیقات هوش مصنوعی قدرتمند باشد و خطرات آن تا حد امکان کاهش یابد. دولت‌ها، شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران و محققان باید نقاط قوت مکمل خود را بشناسند. اگر این کار را انجام ندهند، بینش‌هایی که می‌توانند به بهبود هوش مصنوعی کمک کنند از دست خواهند رفت و سیستم‌های حاصل در معرض خطر غیر قابل پیش‌بینی و در نتیجه غیر ایمن بودن هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1001103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سوگند چه حاجت است؟

تصاویری از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب در یک مراسم؛ ابتکار و خانیکی هم بودند

مقام ارشد حزب اتحاد ملت: دولت و نظام از قدرت احزاب و نهادهای مدنی استقبال کنند

پزشکیان: امروز زمان عمل به وعده ها است

محسن رضایی: مقاومت سوریه در کمتر از یک‌ سال آینده احیاء می‌شود

ابراز علاقه جالب اهالی خراسان شمالی به پزشکیان؛ دکتر دوستت داریم

قیمت نیم سکه امروز 6 دی 1403 / نیم سکه چند گرم طلا دارد؟

خیابانی: خوب است که آزادی قبل از بازی رسمی تست رشود

چادر ملو؛ امید به گل در زمستان کویر/ دربی خاص در استان برزیلی ها

محسن رضایی: مقاومت سوریه در کمتر از یک‌سال احیا می‌شود

رضایی: مقاومت سوریه در کمتر از یک‌سال آینده احیاء می‌شود

مقاومت سوریه در کمتر از یک‌سال آینده احیاء می‌شود

خیابانی: چه‌خوب که آزادی قبل از بازی رسمی تست شود

محسن رضایی توئیت زد/ مقاومت سوریه در کمتر از یک‌سال آینده احیاء می‌شود

فراخوان ارسال اسناد و خاطرات دوران دفاع مقدس در خوزستان منتشر شد

نشست افتتاحیه ممیزی داخلی سیستم های مدیریتی شرکت فولاد اکسین برگزار شد

محسن رضایی توئیت زد/ مقاومت سوریه در کمتر از یک‌سال آینده احیا می‌شود

هفته مقاومت 11 تا 17 دی ماه برگزار می‌شود

آزادی 10 زندانی در میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) از زندان نجف آباد

خوزستان مقصد بعدی پزشکیان است

اجرای30 عنوان برنامه همزمان با دهه بصیرت در بردسکن

قیمت سکه امامی | قیمت نیم سکه | قیمت ربع سکه | قیمت سکه بهار آزادی امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403

هوای 8 شهر خوزستان در وضعیت آلوده قرار دارد

قیمت ربع سکه امروز 6 دی 1403 / یک ربع سکه چند گرم است؟ + جدول

عمر جاودانه یک شاه‌ماهی با خوردن قلب شهید غواص! – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فولاد خوزستان، پیشتاز عرضه شمش فولادی در کشور

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 6 دی 1403

علوی: فولاد گل‌محمدی هم باید مثل تیم نکونام سهمیه بگیرد

چمران: اختیارات دولت به شهرداری‌ها واگذار شود

بزرگداشت سرداران جبهه مقاومت در زنجان+جزئیات

مقاومت مستحکم‌تر از امروز پیش خواهد رفت

باید برای نفت‌مسجدسلیمان افسوس خورد/ هر لحظه خبرهای نگران‌کننده می‌شنویم

مشارکت بانوان صالح‌آبادی در پویش ایران همدل

اعلام برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان

رضا ناجی : از 15 سالگی وارد عرصه نمایش شدم

خانم مجری به خاطر عقرب برنامه را ترک کرد

پیشنهاد عجیب ارباب رجوع

تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید

نجات معجزه‌آسای سربازی از دل حادثه

پیشکسوت فوتبال: باید برای نفت‌مسجدسلیمان افسوس خورد

نماینده اهواز: اعتبار تکمیل پروژه فرهنگسرای عین 2 تأمین شد

استاندار: وضعیت بیمارستان‌ها و آموزش پزشکی خوزستان باید بهبود یابد

فراز و فرودهای امباپه در 2024

دو بازیکن سپاهان در خطر از دست دادن بازی با استقلال

ادامه تغییرات در کمیته ملی المپیک

مزایا و معایب انتقال به ردبول از نگاه لاوسون

بهترین داور سال دنیای فوتبال

تمایل دوباره پالایشگران هندی به خرید نفت اوپک

با درد صبر کن!

جلالی: آقای رئیس جمهور، تمام تلاش خود را گذاشته‌ای که فردوسی‌پور را به تلویزیون بیاوری؟