ادبیات مقاومت یک ضرورت اخلاقی و هویتی برای ملت ماست
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - دبیر کانون مهدویت دانشگاه معارف قم با تأکید بر اینکه ادبیات مقاومت ما برگرفته از مکتب عاشوراست، میگوید این ادبیات علاوه بر گفتمان سیاسی، یک ضرورت اخلاقی و هویتی است که به ما یادآوری میکند چگونه با همبستگی میتوانیم بر چالشها غلبه کنیم. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رضیه نظری دبیر کانون مهدویت دانشگاه معارف اسلامی قم در یک سخنرانی که در جمع اساتید و دانشجویان آن دانشگاه انجام شد، به اهمیت حفظ و تقویت روح مقاومت در جامعه اشاره کرد و ضمن سخنانی گفت: روز دانشجو که ایام آن را سپری کردیم، روز بزرگداشت مسئولیت و تعهد جوانان ما به علم و آگاهی است.
این روز یادآور حرکتی است که با تلاش و فداکاری شکل گرفت و نمادی از ایستادگی در برابر ظلم شد. روز دانشجو یک مناسبت تقویمی نیست، بلکه روزی است که دانشجویان به عنوان وجدان بیدار جامعه، مسئولیت خود را در قبال جامعه و میهن فهمیدند و در این راه به پا خاستند.
وی افزود: مقام معظم رهبری« مدظله العالی» فرمودند: جوانان دانشور، طلبه،دانشجو و اساتید معتمد و دانشگاهی باید مسئولیت سنگین روشنگری و جهاد فکری و عملی را بیش از پیش بر دوش خود احساس کنند. در راستای همین رسالت، خود را موظف دانستیم در جهت ایجاد کانون با محوریت مهدویت که اهداف آن مطابق با ضرورت و نیاز روز جامعه است قدم برداریم و با دو نگاه: هویت بخشی و آرمان گرایی پیش برویم.
نظری ادامه داد: امروز، ما در جهانی زندگی میکنیم که با چالشهای بیشماری روبهرو است. از فروپاشی ارزشهای انسانی گرفته تا کشمکشهای سیاسی. در این میان، نقش دانشجو، بهویژه دانشجوی مهدوی، بسیار حائز اهمیت است. دانشجوی مهدوی، با باور به عدالت و انتظار ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه، همواره در خط مقدم دفاع از مظلومان و مبارزه با ظالمان قرار دارد. او با درک عمیق از فلسفه انتظار، به جنبشهای مقاومتی پیوسته و حمایت از جبهه مقاومت را یکی از وظایف اصلی خود میداند.
وی حمایت از حق آزادی بیان و تلاش برای ایجاد فضایی که در آن دانشجویان بتوانند نظرات و دیدگاههای خود را بدون ترس از انتقامجویی بیان کنند از مهمترین مسائل پیش روی مسئولان امر بر شمرد و گفت: این امر یکی از مسائل حیاتی است که به عنوان دانشجویان مهدوی باید به آن توجه کنیم. باید تأکید کنیم دانشجو همواره نمایندهای از اندیشهورزی و پویایی فکری در جامعه است؛ همان دانشجویی که با آگاهیبخشی و روشنگری، نقشی اساسی در حرکتهای اجتماعی و سیاسی ایفا کرده و خواهد کرد.
جبهۀ مقاومت نماد ایستادگی در برابر ظلم است
دبیر کانون مهدویت دانشگاه معارف قم گفت: در این مسیر، ما نباید تنها به معضلات داخلی دانشگاهی محدود شویم، بلکه در کنار تمامی فعالیتها و وظایف تحصیلی، وظیفه ما فراتر رفته و حمایت از جبهه مقاومت و مدافعان ولایت را به عنوان یک وظیفه معنوی بر دوش خود داریم. جبهه مقاومت، به عنوان نمادی از ایستادگی و مبارزه علیه ظلم و بیداد، امروز نیازمند حمایت و همبستگی ماست. حضور ما، هر چند در عرصههای مختلف فکری و فرهنگی، میتواند به تقویت این جبهه کمک شایانی کند.
ادبیات مقاومت یک ضرورت اخلاقی و هویتی است
وی با ابراز تأسف نسبت به مسئولانی که در مسیری غیر از جریان مقاومت حرکت میکنند، گفت: در شرایطی که جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به پاسداری از ارزشها و اصول مقاومت دارد، مایه تأسف است که برخی از مسئولان با اتخاذ مواضعی که برخلاف این جریان حیاتی است، به انسجام اجتماعی و روحیه ایستادگی مردم آسیب میزنند. این مواضع نه تنها مغایر با مبانی فرهنگ و هویت ملی ما هستند، بلکه میتوانند وحدت و همبستگی اجتماعی را تضعیف کنند. ادبیات مقاومت نه تنها یک گفتمان سیاسی، بلکه یک ضرورت اخلاقی و هویتی است که به ما یادآوری میکند چگونه با همبستگی و اتحاد میتوانیم بر چالشهای پیش رو غلبه کنیم.
حوادث سوریه درس بزرگی برای ضرورت مقاومت بود
نظری ادامه داد: اگر روح مقاومت در ملتی نباشد، قطعاً آن ملت با شکست مواجه میشود و به خود اجازه میدهند بیگانگان به راحتی وارد سرزمین آنها شوند و ارزشها و باورها و عزت آنان را لگدمال کنند؛ همان مسئلهای که ما در قضیۀ سوریه دیدیم؛ هرچند در قضایای سوریه ارتش سهم بیشتری در انفعال داشت و سبب خاموشی روح مقاومت در جبهههای مردمی شد. بنابراین ضروری است که مسئولان و تصمیمگیران با درک عمیق و دقیق از نیازهای جامعه و تاریخ پربار مقاومت ملت، به تقویت و حفظ این ادبیات بپردازند. در غیر این صورت، تنشها و ناهماهنگیها نه تنها همت و انگیزه نیروهای فعال در این عرصه را کاهش خواهد داد، بلکه میتواند موجب بیاعتمادی و سرخوردگی عمومی شود. باید با حفظ وحدت و تلاش مشترک، از این جریان ارزشمند و پرغرور حمایت کنیم و آن را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه ادبیات مقاومت با فرهنگ، تمدن و آیین ملت ما پیوندی عمیق دارد و هرگز کمرنگ نخواهد شد، سرزمین ایران را الهامبخش ملتهای آزادیخواه جهان در زمینه مقاومت و استکبارستیزی دانست و گفت که از این پس نیز با قدرت بیشتری به این مسیر ادامه خواهیم داد.
ادبیات مقاومت ما برگرفته از مکتب عاشوراست
نظری می گوید همگان میدانیم که ادبیات مقاومت ما برگرفته از مکتب عاشورا و مکتب حسینی است، ادبیاتی که درس ایثار، شجاعت و مقاومت در برابر ظلم و ناحقی را به ارمغان میآورد. درسی که به ما میآموزد چگونه میتوان در اوج سختیها و نابرابریها پایدار ماند و بر سر اصول و ارزشها تا پای جان ایستاد. عاشورا نماد آگاهی، بصیرت و جانفشانی است و مکتب حسینی برای ما یادآور آن است که عدالت و آزادی نیازمند فداکاری و ایستادگی است. از این منظر، ادبیات مقاومت نه تنها یک مطالبهی اجتماعی بلکه بخشی از هویت و فرهنگ ماست که باید در تمام ابعاد زندگی اجتماعی و سیاسی ما جاری و ساری باشد. با الهام از این مکتبها، ما میتوانیم در برابر تهدیدات و چالشهای داخلی و خارجی با یک صدای واحد و قلبی جریحهدار از محبت به کشور و آینده ایستادگی کنیم.
وی دربارۀ ضرورت گفتمان مقاومت در بستر دانشگاهها گفت: اینک ما به عنوان دانشجویان مهدوی دانشگاه علوم معارف قم، وظیفهای خطیر بر عهده داریم تا با همدلی و همافزایی، گفتمان مقاومت را که ریشه در مکتب حسینی دارد، در بستر سایر دانشگاهها نهادینه کنیم. این گفتمان، نوری است که در تاریکیهای زمانه و ما را به سوی حقیقت و عدالت رهنمون میسازد و کمک میکند فرهنگ ایستادگی و پایداری را در جامعه توسعه دهیم. برای دستیابی به این هدف والا، نیازمند همکاری و حمایت مسئولان هستیم تا بتوانیم این پیام ارزشمند را به شیوهای مؤثر در سراسر محیطهای علمی و دانشگاهی گسترش دهیم و به تقویت بنیادهای فکری و معنوی نسلهای آینده کمک کنیم.
انتهایپیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1004076/