مسئله صدور اسناد در مسجدسلیمان با راه قانونی حل شود
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: موضوع مالکیت در مسجدسلیمان خاص است و باید با کمک شرکت ملی نفت، راه قانونی برای حل مسئله صدور اسناد مالکیت پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان عبدالرضا گلپایگانی امروز _بیستوهشتم، آذر_ در جلسه ستاد بازآفرینی شهری شهرستانهای مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل اظهار کرد: دارایی اصلی سرزمین ایران از نظر مالی نفت است که ریشه آن در خوزستان و مسجدسلیمان است؛ اولین چاه نفت در این شهرستان کشف و استخراج شده است بنابراین مردم انتظار دارند از مزایای این ثروت بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلیل تحولات جمعیتی و اقتصادی و نوع معیشت مردم، اتفاقاتی رخ داده که منجر به مشکلاتی شده است، افزود: هر چند مسئولیتهای اجتماعی شرکت نفت کارساز بوده است اما انتظار مردم بیشتر است. شاید 70 درصد مشکلاتی که در مسجدسلیمان وجود دارد در سایر شهرهای ایران هم مشاهده میشوند؛ فرسودگی، نابسامانی، بهم ریختگی و برنامه نداشتن برخی از مشکلات هستند که دلایلی مختلفی دارند و شاید آخرین مساله دلسوز نبودن مدیران باشد.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: تحولات جمعیتی و مهاجرت زیاد و ناگهانی به شهرهای میانی بدون برنامه، شهرها را بهم ریخته است. در حال حاضر وضعیت اسکان غیررسمی در اهواز، بندر عباس، زاهدان و مشهد را میبینیم و بیشترین آمار حاشیه نشینی مربوط به مشهد است که شاید یکی از ثروتمندترین شهرهای ایران باشد.
گلپایگانی عنوان کرد: متأسفانه تحولاتی دست به دست هم دادند و باعث شدند نتوانیم در شهرها فضای مناسب برای زندگی آبرومندانه ایجاد کنیم و باید این مشکل حل شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه مسجدسلیمان شرایط ویژه ای دارد حتماً به وضعیت این شهرستان ورود خواهیم کرد و تلاش میشود کارهای نتیجه بخش و مؤثر در این شهرستان انجام دهیم.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه تاریخ نفت در ایران و خاورمیانه به مسجدسلیمان گره خورده است، گفت: بازآفرینی به معنی این است که با تغییر و تحولاتی، روح زندگی و سلامت و ایمنی را برگردانیم که اصل و اساس مسجدسلیمان با دیگر شهرها، توپولوژی و طبیعت و نفت آن است. باز آفرینی مسجدسلیمان باید بر اساس این دو ویژگی انجام شود.
گلپایگانی توضیح داد: تدوین سند چشمانداز مسجدسلیمان، جز وظایف شهرداری است که باید هر چه سریعتر این موضوع به برنامه ستاد شهرستان اضافه شود و ما هم در تدوین این سند کمک خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طراحی منظر ویژه مسجدسلیمان باید انجام شود؛ در موضوعات بافتهای ناکارآمد، باید پروژه پیشرو انجام شود که با استفاده از ظرفیت مشاور متخصص، این کار انجام میشود.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: موضوع مالکیت در مسجدسلیمان خاص است و باید با کمک شرکت ملی نفت، راه قانونی برای حل مساله صدور اسناد مالکیت پیدا کرد.
گلپایگانی افزود: در 15 محله مسجدسلیمان 156 پروژه تعریف شده است که حدود 2 هزار میلیارد تومان از محل منابع شهرداری و شش دستگاه اجرایی از جمله بهزیستی، در نظر گرفته شده است و در سامانه ستاد ملی بارگزاری شدهاند اما هنوز این پروژهها در ستاد بازآفرینی استان به تصویب نرسیدهاند بنابراین باید این موضوع پیگیری شود زیرا برای انجام کارها باید این مصوبه را داشته باشیم و امیدواریم با تصویب این موضوع، سال آینده از اعتبارات این نهادها برای بهبود شرایط مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل استفاده شود.
وی با تاکید بر پیگیری سند تفصیلی مسجدسلیمان و بازشناسی مناطق آلوده به نفت، توضیح داد: باید توجه شود، اقدامات شرکت بازآفرینی شهری در محلات هدف بازآفرینی باید توسط همه دستگاهها انجام شود.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه از منظر کالبدی 65 درصد مسجدسلیمان، فرسوده و مساله دار است، گفت: واقعیت این است تا مردم مسجدسلیمان نخواهند هیچ اتفاقی در شهر رخ نمیدهد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سفر به خوزستان از بافت ناکارآمد شهری و مناطق زلزله زده هفتکل و محلات اسلام آباد و طوف شیرین این شهرستان بازدید کرد. سپس از محلات بافت فرسوده و ناکارآمد شهری مسجدسلیمان بازدید کرد. نماینده مسجدسلیمان و مدیرکل راه و شهرسازی وی را در این سفر همراهی کردند.
کد خبر 821027
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1008760/