قیمت نان در استانهای مختلف کشور افزایش یافت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش اقتصادآنلاین، صیوانی در این گفتگو افزود: "بر اساس تحلیلهای انجام شده از سوی کارگروه آرد و نان استان، قیمت نان لواش و تافتون نوع یک، 8 هزار ریال و نوع 2، 8 هزار و 500 ریال شده است. همچنین قیمت نان بربری به 21 هزار و 500 ریال و نان سنگک به 32 هزار و 500 ریال تغییر کرده است."
وی ادامه داد: "قیمت نان تنوری دولتی نوع یک 8 هزار و 500 ریال و نوع 2 نیز 7 هزار و 500 ریال تعیین شده است.
تغییر قیمت نان بر اساس نظر کارگروه آرد و نان انجام شده و پس از تایید دولت، این تغییرات در کارتخوانهای نانوایان دولتی اعمال شده است."
صیوانی با اشاره به شرایط سخت کاری در استان، گفت: "وضعیت کار در استان با توجه به گرمای شدید و بدی هوا بسیار دشوار است. انتظار میرود که از صنف نانوایان حمایتهای لازم در تأمین تجهیزات یا پرداخت تسهیلات و تغییر قیمت نان انجام شود."
در استان خوزستان، 3 هزار و 400 نانوایی وجود دارد که 900 واحد از این تعداد در اهواز قرار دارد. رئیس اتحادیه نانواداران اهواز در ادامه به مشکلات مرتبط با طرح هوشمند سازی نان و نصب کارتخوانهای ویژه نانوایان اشاره کرد و گفت: "طرح هوشمند سازی و خدمات متولیان طرح، شامل بانک سپه و وزارت اقتصاد، نیازمند امکانسنجی و بازنگری است تا شرایط ویژه خوزستان در نظر گرفته شود."
محمد صالح صیوانی در این خصوص افزود: "اعضای صنف نانوایان همواره مسئولیت خود را با کیفیت بالا در پخت نان و خدمت به مردم انجام میدهند. با این حال، در تصمیمگیریهای کلان باید از نظر دولت برای جلوگیری از هدر رفت آرد یارانهای و دیگر تخلفات ناشی از عدم شفافیت بهرهبرداری شود. طرح هوشمند سازی آرد یارانهای با کارتخوانهای هوشمند قابلیتهای مختلفی را در اختیار نانوایان قرار میدهد، اما شرایط خوزستان بسیار متفاوت از دیگر استانهای کشور است."
وی همچنین اشتباهات دولت در محاسبات نانینو را مورد انتقاد قرار داد و یادآور شد: "در استانهای دیگر وزن هر چانه 160 گرم است و هر کیسه آرد 356 نان تولید میکند. اما طبق محاسبات دستگاه هوشمند نانینو در خوزستان، وزن هر چانه باید 180 گرم باشد و این به معنای تولید 356 قرص نان از یک کیسه آرد است. این محاسبات باعث میشود نانوایان خوزستان بدون هیچ قصوری روزانه متخلف شناخته شوند، چراکه طبق این محاسبات، نانوایان باید روزانه دو کیسه آرد کمتر استفاده کنند که این موضوع کاملاً خلاف واقع است."
رئیس اتحادیه نانوایان اهواز همچنین به مشکلات ناشی از گرمای شدید در استان اشاره کرد و توضیح داد: "نانوایان برای جلوگیری از وا رفتگی خمیر، اجباراً تا 70 درصد آرد بیشتر از دیگر نقاط کشور مصرف میکنند. دولت باید در تعریف هر کیسه نان و تعداد چانههای خمیر در استان خوزستان بازنگری کند تا نانوایان از جریمهها و خسارتها جلوگیری کنند."
وی افزود: "وضعیت نابسامان سهمیه آرد برای 270 نانوایی در مناطق محروم بحرانی است. این نانوایان تنها در ساعات کوتاهی در بعدازظهر پخت انجام میدهند. تقسیم عادلانهتر سهمیهها و محاسبات نانینو میتواند امید به ادامه فعالیت را در آنها زنده نگه دارد."
صیوانی همچنین به مشکلات مالی نانوایان اشاره کرد و گفت: "عدم توان مالی و صرفه اقتصادی نانوایان موجب شده که 40 درصد دستگاهها به روزرسانی نشوند. همچنین گردش مالی اجباری با بانک سپه و خدمات و تسهیلات ناچیز این بانک از دیگر مشکلاتی است که باید حل شود."
رئیس اتحادیه نانوایان اهواز در پایان افزود: "من به عنوان خدمتگزار صنف نانوایان شهرستان اهواز، لیستی از مشکلات و انتقادات خود را به مشاور وزیر اقتصاد، وزارت بازرگانی، استانداری خوزستان و سازمان جهاد کشاورزی ارسال کردهام. متأسفانه تاکنون هیچ اقدام مؤثری برای برونرفت از این مشکلات صورت نگرفته است."
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1014245/