پیام خوزستان

آخرين مطالب

بررسی بازسازی یک سرمایه ملی/ ورزشگاه آزادی چگونه نونوار شد؟ شهرستان ها

بررسی بازسازی یک سرمایه ملی/ ورزشگاه آزادی چگونه نونوار شد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برنا، ورزشگاه آزادی، یکی از بزرگترین و پرظرفیت‌ترین ورزشگاه‌های قاره آسیا اکنون در حال بازسازی است و فاز اول آن با موفقیت خاتمه یافت است؛ بازسازی که به سادگی شکل نگرفته و از مدت‌ها پیش کلیدش زده شده اما در دولت چهاردهم سرعت و شدت بیشتری گرفته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آزادی هنوز هم در حال بازسازی است و فاز دوم آن که مربوط به بخش‌هایی جز ضلغ غربی است، حالا وارد فاز تخریب و در ادامه بازسازی شده. طبق گفته مسئولین بازسازی کامل این ورزشگاه تا سال 1405 زمان می‌برد اما تاکنون ماجرا چگونه پیش رفته است؟
آزادی؛ آنچه گذشت
ورزشگاه آزادی سال 1350 برای بازی‌های آسیایی ساخته شد و تا مدت‌ها به دلیل عدم داشتن صندلی می‌توانست تا حداکثر 120 هزار تماشگر را در خود جای دهد.
درهای این ورزشگاه در زمان کرونا بسته بود و در خرداد 99 دوباره پذیرای تماشاگران شد. آن زمان هنوز مشکلات ورزشگاه حاد نشده بود اما به طور کلی هیچ بهسازی ویژه‌ای جز صندلی گذاشتن و ترمیم چمن روی آن انجام نشده بود.
دستور وزیر ورزش دولت سیزدهم برای بررسی
خردادماه 1401 بود که پس از انتشار چند ویدیو از شرایط نا به سامان راهروها، حمید سجادی دستور به بررسی شرایط ایمنی سکوها داد.
تیرماه همان سال مشکلات برق ورزشگاه حاد شد. با دستور وزیر ورزش و جوانان و با تأکید مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور و پیگیری‌های معاونت فنی و مهندسی این شرکت، مناقصه سیستم برق اضطراری فشار متوسط استادیوم یکصد هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی در تالار نصرت مجموعه ورزشی انقلاب برگزار شد تا پس از نزدیک به نیم قرن این سیستم در آینده‌ای نزدیک بازسازی شود. قرار شد در آینده ای نزدیک کابل‌ها و تابلو برق‌های استادیوم آزادی بعد از نیم قرن به صورت کامل تعویض شود.
در انتهای لیگ بیست و یکم و در حالی که سجادی وزیر ورزش بود ماجرای بازسازی ورزشگاه شکلی جدی‌تر گرفت. در تیر ماه 1402 پس از شروع پروژه به‌سازی سکوهای ورزشگاه آزادی از ابتدای سال جاری و انجام عملیات تخریب، زیرسازی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای اجرای سکوهای سبک در این ورزشگاه، عملیات بتن‌ریزی و ساخت سکوهای تماشاگران ورزشگاه آزادی آغاز شد.
مسئولیت بازسازی بر عهده شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی بود. مهیار عسگریان، رئیس وقت در این خصوص توضیح داد: اگر ورزشگاه به طور کامل در اختیار ما قرار گیرد و منابع مالی مورد نیاز طبق برنامه تامین شود این پروژه در بازه 18 تا 20 ماهه به پایان خواهد رسید ولی این همزمانی عملیات بازسازی و برگزاری مسابقات لیگ باعث می‌شود که عملا سه روز از هفته را برای بازسازی از دست دهیم و طبیعتا پروژه طولانی تر خواهد بود و در زمانی حدود 3 سال به اتمام خواهد رسید.
صحبت‌های عسگریان مهر تاییدی بر طولانی شدن روند بازسازی بود. در یک دهه گذشته طرح‌هایی برای بازسازی استادیوم فوتبال آزادی مطرح شد ولی هیچگاه در مرحله عملیاتی قرار نگرفت. در نهایت تصمیم برآن شد که همزمان با بازی‌های لیگ بیست و دوم بازسازی‌ هم انجام شود.

پیام خوزستان

آغاز بازسازی جدی از سال 1401
از آغاز بهسازی در دوران سجادی، تا تعطیلی ضلع غربی برای جدی‌تر شدن فاز اول بازسازی در زمان کیومرث هاشمی و دستور پیگیری جدی دنیامالی برای پیگیری بازسازی در دولت چهاردهم، تا کنون اقدامات مهمی در این زمینه انجام شده است.
در ابتدا، نیاز به تخریب بخش‌هایی از کف ورزشگاه برای رسیدن به کد ارتفاع مناسب و سبک‌سازی ساختارها احساس شد. این اقدام برای اصلاح وضعیت ساختاری ورزشگاه ضروری بود. این اقدامات، اقداماتی آغازین بود طبق ادعای سمت نیوز این بازسازی پس از یک وقفه طولانی در اجرای پروژه، در سال 1403، مسئولیت بازسازی به موسسه حرا، یکی از زیرمجموعه‌های قرارگاه سازندگی خاتم‌الأنبیا، سپرده شد.
در مرداد 1403، بهرامی مشاور مدیرعامل پروژه بازسازی ورزشگاه آزادی در جمع خبرنگاران، در خصوص بازسازی آزادی عنوان کرد با دو موضوع مقاوم سازی و الزامات کنفدراسیون فوتبال آسیا مواجه هستیم. سکوهای فرسوده را جمع‌آوری کردیم. قسمت غربی با قطعات بتونی پیش‌ساخته و مطابق با تکنولوژی روز دنیا بازسازی شد. مقاوم سازی لرزه‌ای نیاز به تقویت سازه داشت که در حال کار کردن روی آن هستیم. سازه به این ترتیب تا 100 سال آینده مقاوم خواهد بود.
پایان فاز اول با افتتاحیه یک بازی نوستالژی
بالاخره پس از دو سال، فاز اول ورزشگاه بازسازی و ضلع غربی ورزشگاه کاملا نونوار شد. مهدی نصیبی، مدیر ورزشگاه آزادی در خصوص تغییرات گفت: تغییرات عمده‌ای در ضلع غربی ورزشگاه ایجاد شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اضافه شدن تعداد صندلی‌های VIP، اضافه شدن دو جایگاه CIP، ساخت پنج سوییت مجزا برای میهمانان ویژه، افزایش مساحت اسکوربرد که 40 متر مربع بزرگ‌تر شده و قابلیت تصویری نزدیک به کیفیت 4K دارد و همچنین بازسازی جایگاه ویژه خبرنگاران و ایجاد تونل برای خبرنگاران اشاره کرد.
این بخش از ورزشگاه کار سنگین‌ترین نسبت به ضلع شرقی دارد چون آنجا خبری از بخش‌های vip و خبرنگاری نیست و تنها باید سکوها بازسازی شود. اکنون البته شنیده می‌شود سکوهای پشت دروازه تخریب و فاز بعدی آغاز شده است.
آنچه خواهیم دید
ورزشگاه آزادی به شدت نیاز به نونوار شدن داشت اما در این سال‌هادلسوزان کمی به فکر بازسازی بودند. کسی آجر روی آجر قبلی نذاشت و در نهایت در دولت چهاردهم این اتفاق شکلی جدی تر گرفت و حالا می‌توان گفت حداقل 30 درصد از ورزشگاه، مدرن و به‌روز شده. هنوز البته بازی رسمی برگزار نشده تا آن را پر از جمعیت ببینیم اما به نظر می‌رسد اگر با همین جدیت کار پیش رود، در نهایت لیگ بیست و ششم را در ورزشگاه مدرن شده آزادی ببینیم و از حضور تماشاگران در آن لذت ببریم.
انتهای پیام/
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1026774/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای جذب بیفوما؛ پرسپولیس علیه استقلال خوزستان سند رو کرد | اخبار ورزشی

آنچه بخش خصوصی آبادان از سفر رئیس جمهور به خوزستان انتظار دارد

عکس:‌ واضح‌ترین تصویر ثبت‌شده از «زهره»

اعضای باشگاه استقلال خوزستان ممنوع المصاحبه شدند!

سردار نجات: خودکفایی انصارالله در تولید تجهیزات نظامی/ بسیج الهام‌بخش گروه‌های مقاومت است

ماجرای جذب بیفوما؛ پرسپولیس علیه استقلال خوزستان سند رو کرد

ضربه فنی دی‌ماریا؛ اسپورتینگ 1-1 بنفیکا

خلاصه بازی آث میلان 1 - کالیاری 1

هری کین: شاید توپ طلای 2025 را من ببرم!

خلاصه بازی اسپورتینگ 1 (6) - بنفیکا 1 (7)

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

درستکار: کشتی‌گیری بخواهد پناهنده شود، می‌فهمم

تشابه پژمان درستکار با حامد بهداد بازیگر

جذاب‌ترین پدیده‌های نجومی که در سال 2025 خواهید دید

وجود آزادی بیان در غرب تنها یک ادعا است

رویداد بین‌المللی هولوساید مصداق بارزی از جهاد تبیین است

استان مرکزی در حوزه ساخت اردوگاه‌های راهیان نور در خوزستان پیشتاز است

افزایش اعتبارات ارزی برای توسعه میادین نفتی مشترک با عربستان

بررسی بازسازی یک سرمایه ملی/ ورزشگاه آزادی چگونه نونوار شد؟

کوچ بیفوما از استقلال به پرسپولیس؛ شایعه یا واقعیت؟

عکس:‌ واضح‌ترین تصویر از «زهره»

آمارهایی جالب از اقتصاد ایران/ ویدئو

اشتباه مانیان؛ گل اول کالیاری به آث میلان

یونایتد بدون رشفورد خوشحال‌تر است!

بنزما و عوار صدرنشینی را از الاتحاد گرفتند!

تفاوت کشتی‌های گذشته و حال از زبان پژمان درستکار

پرسپولیس علیه استقلال خوزستان سند رو کرد

آمریکا نگاه اسلام ستیز دارد و مرگ خود را در آن می‌بیند/ بر اساس فرمایشات رهبری؛ مذاکره با آمریکا موضوعیت ندارد

افزایش چشمگیر مراجعات تنفسی به بیمارستان‌های اهواز در پی آلودگی هوا

برگزاری یادواره شهدای روستای خلیفه‌ای در بخش سرفاریاب

گل اول اسپورتینگ به بنفیکا از روی نقطه پنالتی توسط گیوکرس

واکنش تک‌دست زیبای منیان؛ میلان 0-0 کالیاری

پیراهن یامگا در استقلال از بایگانی خارج شد

گواردیولا تأیید کرد؛ واکر می‌خواهد از سیتی برود!

هافبک دو متری بورنموث به ناپولی پیوست!

آخرین اخبار نقل و انتقالات پرسپولیس و استقلال

تشابه فیتیله‌ پیچ نقی معمولی با امیرمحمد یزدانی

کسی چه می داند که من به گوشه خلوت چه عالمی دارم

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی

سید مهدی طباطبایی: حضور رئیس جمهور در روستای کلوخی اقدامی نمادین بود

وزیر ارشاد در واکنش به حادثه آتش‌سوزی کالیفرنیا: انسانیت را از یاد نبریم

واکنش رسانه‌های غربی به تأسیسات ذخیره‌سازی زیرزمینی موشکی در ایران

اطلاعیه دفتر حفاظت منافع ایران برای ایرانیان کالیفرنیا

پزشکیان: حل مشکلات افراد در معرض آسیب اولویت ماست

قالیباف: ظریف با ظرافت صندلی‌اش را ترک کند و برود

آغز فعالیت دبیرخانه جشنواره فیلم‌ مقاومت در کردستان

ترامپ شخصا وارد موضوع آزادی گروگان‌ها در غزه شد | توافق آتش‌بس تقریباً به پایان رسیده است

ورود ترامپ به موضوع آزادی گروگان‌ها در غزه

خوزستان، قلب تپنده اقتصاد ایران است

3 دستورکار جدید رئیس‌جمهور تازه لبنان