پیام خوزستان

آخرين مطالب

هشتمین ویژه برنامه شب خاطره گفتگو

هشتمین ویژه برنامه شب خاطره
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - هشتمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت حماسه شهدای هویزه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هشتمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت حماسه شهدای هویزه به فرماندهی شهید «سید حسین علم‌الهدی»، شامگاه یک‌شنبه با حضور سردار دریادار پاسدار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیشکسوتان جهاد و شهادت، رزمندگان، خانواده معظم شهدای حماسه هویزه، دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران و مردم انقلابی تهران در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
«پرویز شریف» از فرماندهان حماسه هویزه در این مراسم، به بیان خاطرات خود از اعزام به جبهه‌ها پرداخت و اظهار داشت: پس از فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی در خرداد سال 1358، همراه با عده‌ای از دانشجویان، جهاد سازندگی سبزوار را تشکیل دادیم؛ آن‌زمان مبارزان قبل از انقلاب اسلامی وقتی برای سخنرانی و تبلیغات به سبزوار می‌آمدند، به منزل شخصی به نام حاج آقای فاضل می‌رفتند که فرزند او «محمد فاضل» که از دانشجویان پیرو خط امام بود و در هویزه به شهادت رسید، مؤسس جهادسازندگی سبزوار بود که حدود 40 نفر را جمع کرد و به روستای «دوچاهی» سبزوار برد و در آن‌جا عده‌ای نهج‌البلاغه و تفسیر قرآن برای این افراد تدریس کرده و در عین حال، در این روستای محروم، سازندگی هم می‌کردند و هدف آنها خودسازی و آموزش روش‌های کار کردن برای رضای خدا بود؛ چراکه معتقد بودند ما باید ابتدا خودمان را بسازیم و بعد که خودسازی کردیم، سازندگی کنیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: اواخر شهریور سال 1359 که جنگ تحمیلی آغاز شد، همان‌هایی که در جهادسازندگی بودند، تصمیم گرفتند تا با لبیک به فرمان امام خمینی (ره) برای مقابله با دشمن به اهواز بروند؛ بنابراین سه گروه شدیم؛ یک گروه رزمی، یک گروه برای کمک به جنگ‌زدگان و یک گروه هم برای انجام کار‌های مهندسی، که من جزو گروه رزمی بودم که «گروه اخلاص» نام داشت. وقتی وارد اهواز شدیم، به سپاه اهواز رفتیم و از آن‌جا ما را به سپاه سوسنگرد فرستادند که در آن‌جا سردار «محمدعلی جعفری» سردار «احمد غلامپور» و عده‌ای دیگر حضور داشتند و شرایط هم، شرایط خیلی سختی بود؛ به‌طوری که داخل لوله گلوله شلیک می‌کردیم، تا دشمن گمان کند که ما داریم خمپاره شلیک می‌کنیم! از طرفی هم فضا به‌گونه‌ای بود که کسی سنگر امن را برای خودش نمی‌خواست؛ بلکه برای همرزم خود می‌خواست، یا اگر غذایی می‌آوردند، همه به همدیگر تعارف می‌کردند.
شریف با اشاره به عملیات نصر و حماسه هویزه، تصریح کرد: شهید «سید حسین علم‌الهدی» برای عملیات هویزه، از سوسنگرد عده‌ای را جمع‌آوری کرد؛ بنابراین هشت نفر از نیرو‌های جهادسازندگی سبزوار برای عملیات به نیرو‌های شهید علم‌الهدی بپیوندند؛ این درحالی است که شهید محمد فاضل نیز به‌نوعی معاون شهید علم‌الهدی به حساب می‌آمد و کار‌های هماهنگی با ارتش و... را انجام می‌داد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس به ذکر خاطره‌ای از شهید محمد فاضل پرداخت و خاطرنشان کرد: زمانی که ما در محاصره تانک‌ها قرار داشتیم و درحالی که مهمات ما نیز تمام شده بود، واقعاً صحنه، صحنه کربلا بود؛ بنابراین شهید محمد فاضل گفت که قمقمه‌های آب خود را خالی کنید؛ چراکه در حالت تشنگی بهتر می‌جنگید و دفاع می‌کنید و خود نیز در حال شلیک آخرین آر. پی. جی به شهادت رسید. سرانجام جهاد سازندگی سبزوار در هویزه پنج شهید را تقدیم کرد که همگی از دانشجویان مبارز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بودند.
«محمد فرزانه» از فرماندهان جبهه سوسنگردم نیز در ادامه این مراسم، گفت: در جهادسازندگی مشغول خدمت بودیم که جنگ آغاز شد؛ درحالی که دشمن می‌خواست چندروزه به تهران برسد؛ این درحالی است که این موضوع بی‌حساب و کتاب نبود؛ بنابراین اگر رهبری امام و پایمردی‌های ملت نبود، مسلماً اهداف دشمن محقق می‌شد؛ درحالی که سرانجام حتی یک‌وجب از خاک کشورمان نیز کم نشد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان این‌که آن‌زمان هرکسی به هر شکلی که می‌توانست، توان خود را در جنگ به‌کار می‌گرفت، بیان داشت: در جهادسازندگی استان اصفهان، شخصی حضور داشت که چریک قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود؛ او همزمان با فعالیت‌های مهندسی، داوطلبان را جمع‌آوری و یک اردوگاهی در شهررضا ایجاد کرده و همه آنها را سازماندهی کرد و ما هم در آن‌جا یک‌ماه آموزش فشرده دیدیم. وقتی آموزش تمام شد، به اهواز رفتیم و پایگاه «منتظران شهادت» (گلف) را پیدا کرده و از آن‌جا مسلح شده و به سوسنگرد اعزام شدیم و سپس به سپاه هویزه رفتیم.
وی ادامه داد: وقتی به سپاه هویزه رفتیم، معمولاً افرادی بودیم که جنگ ندیده بودیم؛ اما رزمندگان اخلاص بالایی داشتند و وقتی شهید علم‌الهدی آمد نیز جان تازه‌ای در میان رزمندگان دمیده شد، تأکید کرد: شهید سید حسین علم‌الهدی انسان عجیبی بود؛ چراکه با وجود این‌که دوره‌های نظامی ندیده بود، منطقه را کاملاٌ توصیف کرده و وضعیت نظامی را تشریح می‌کرد و از طرفی هم در رادیو سخنرانی کرده و برای رزمندگان قرآن و نهج‌البلاغه می‌گفت و آنها را از لحاظ معنوی می‌ساخت.
فرزانه تأکید کرد: شهید علم‌الهدی نیرو‌های بومی را به‌کارگیری می‌کرد؛ به‌طوری که یک کوله‌بر که به مسیریابی از طریق نجوم تسلط داشت را به‌کار گرفت و او راهنمای ما شده بود؛ بنابراین ما شب‌ها به جاده جفیر می‌رفتیم و مین‌کاری می‌کردیم و برمی‌گشتیم؛ درحالی که امکانات کافی هم نداشتیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: زمانی که قرار شد عملیات نصر آغاز شود، بنی‌صدر شتاب‌زده عمل کرد و تانک‌ها وقتی به هویزه آمدند، برای آنها سنگری ایجاد نشده بود؛ بنابراین شهید علم‌الهدی گفت که هر 2 نفر شبانه جلوی یک تانک بروید تا برای عملیات آماده شوید و ما هم تا نزدیک ساعت 11 روزی که عملیات آغاز شد، بیدار ماندیم. وقتی عملیات آغاز شد، خط مقدم شکسته شده و رزمندگان پیشروی کردند، همین‌طور که پیشروی می‌کردیم، دیدیم که یک پی‌ام‌پی آمد و آقای شمخانی از آن پیاده شد و کمی جلوتر هم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به منطقه آمدند و رزمندگان را مورد تفقد قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: روز اول با پیروزی همراه بود و ما تا نزدیکی پادگان حمید رسیدیم و رزمندگان توپخانه دشمن را هم گرفتند؛ اما روز دوم عملیات، از ظهر بود که فشار دشمن بیشتر شد و متأسفانه امکانات ما هم جواب‌گو نبود؛ بنابراین قرار شد که عقب‌نشینی شود؛ اما بچه‌های ما را توجیه نکردند؛ لذا به‌یکباره دیدیم که دورتادور ما دارد تیر و ترکش می‌آید که تعدادی از بچه‌های ما همان‌جا شهید، مجروح و اسیر شدند و من بعداً در محاصبه‌ای گفتم که بچه‌های ما غریبانه در هویزه به شهادت رسیدند و هنگام شهادت، سر آنها به دامان امام زمان (عج) بود.
«علیرضا جولا» از جانبازان حماسه هویزه نیز در ادامه، با بیان این‌که همان‌طور که می‌گویند «کربلای هویزه» واقعاً حماسه‌ای که در آن‌جا اتفاق افتاد، کربلای هویزه بود، گفت: شهید علم‌الهدی واقعاً یک انسان چندبعدی بود و از نظر من تنها شخصی که به او شباهت دارد، شهید حاج قاسم سلیمانی است؛ چون «عابدان شب و شیران روز» در افرادی که در حین شجاعت، خاضعند و در حین جنگ‌جویی عابد هستند، تجلی پیدا می‌کند؛ این درحالی است که شهید علم‌الهدی شب را با زهد و عبادت می‌گذارند و در روز با دشمن بسیار سخت بود و از طرفی هم با مردم بسیار متواضع بود؛ بنابراین از نظر من شهیدان علم‌الهدی و سلیمانی خیلی به‌همدیگر شباهت دارند؛ چراکه هردو بسیار شجاع، خاضع و عابد بودند.
وی با تأکید بر این‌که یکی از خصوصیات شهدا، شناخت زمان بود، تصریح کرد: دشمن بعثی آن‌روز‌ها تبلیغات سنگینی راه انداخته بود که من برای آزادی خوزستان و عرب‌زبان‌ها آمده‌ام؛ بنابراین شهید سید حسین علم‌الهدی، زمان را خیلی دقیق تشخیص داد و به ما گفت که مقدمات را برای دیدار عشایر و شیوخ خوزستان و دشت‌آزادگان با امام خمینی (ره) را فراهم کنید؛ در واقع همتی که شهید علم‌الهدی داشت، موجب شده بود تا هیچ‌چیزی برای او بزرگ نباشد و فقط خدا را بزرگ می‌دید؛ بنابراین با همت خود، حدود هزار نفر را به قم منتقل کرد و شهید حسن قدوسی مقدمات انتقال آنها به تهران را فراهم کرد. آنها وقتی به حسینیه جماران رسیدند، در آن‌جا شروع کردند به یزله کردن و در شعار دادن و اعلام همبستگی با امام و انقلاب اسلامی. در همان زمان نیز حاج صادق آهنگران، سرود «ای شهیدان به خون غلطان خوزستان درود» را برای اولین‌بار خواند و سپس نوحه معروف «شیون نکن مادر» هم خوانده شد؛ این دیدار باعث شد تا دشمن در جنگ تبلیغاتی حرفی برای گفتن نداشته باشد.
جولا با اشاره به عملیات نصر، گفت: روز اول این عملیات، با پیروزی همراه بود و ما غنائم زیادی و حدود هزار اسیر گرفتیم؛ اما از ظهر روز شانزدهم، تقریباً مقداری ناهماهنگی بود تا این‌که تشخیص داده شد تا تعدادی جلو بروند؛ بنابراین ما حدود 500 متر جلوتر رفتیم و منتظر بودیم که عملیات آغاز شد؛ این درحالی است که وقتی من از شهید علم‌الهدی سوال کردم که هدف چیست؟ گفت آزادی خرمشهر! یعنی دورنمای عملیات بسیار بزرگ بود؛ اما ناهماهنگی‌ها موجب شد تا دشمن سوءاستفاده کرده و منطقه را محاصره کند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس تأکید کرد: وقتی تانک‌های دشمن از پشت‌سر ما می‌آمدند، شلیک نمی‌کردند؛ بنابراین ما فکر کردیم که تانک‌های خودی هستند و شهید سعید جلالی گفت که بچه‌ها مژده؛ نیرو‌ها رسیدند! اما وقتی نزدیک ما رسیدند، شروع کردند به شلیک کردن و ما دیگر در محاصره قرار گرفته بودیم؛ البته قبل از این‌که محاصره شویم، شهید علم‌الهدی با وجود این‌که فرمانده بود؛ اما آرپی‌جی دست گرفت، جلو رفت و با دشمن درگیر شد و حمله دشمن را عقب انداخت و خود نیز به شهادت رسید و سپس ما در محاصره قرار گرفتیم؛ درحالی که تنها هفت آر. پی. جی و سلاح سبک داشتیم؛ اما رزمندگان چنان روحیه‌ای داشتند که از پای نمی‌نشستند و با همان سلاح‌ها شروع کردند به درگیر شدن؛ اما صحنه نبرد به‌گونه‌ای بود که جنگنده‌های دشمن به‌صورت گله‌ای بمباران می‌کردند و هلی‌کوپترها، تانک‌ها و توپخانه دشمن هم می‌کوبیدند؛ به‌طوری که در منطقه کوچک هویزه، باران گلوله یک‌لحظه هم قطع نمی‌شد؛ اما رزمندگان با اسلحه سبک، به سمت هواپیما هم شلیک می‌کردند و با تانک‌ها درگیر شده بودند.
وی خاطرنشان کرد: تقریباً خورشید که داشت غروب می‌کرد و من مجروح شده بودم، نگاه می‌کردیم که بچه‌ها پرپر شده و روی زمین افتاده بودند؛ در آن‌جا چه کسی بود که بالای سر آنها بیاید؟ کلاً حماسه هویزه نزدیک یک‌ساعت و نیم بیشتر طول نکشید و از هشت نفر گروه ما، شش نفر شهید شده و 2 نفرمان نیز به اسارت دشمن درآمدیم.
همچنین در این مراسم سردار «محمدجواد اسلامی» از رزمندگان جنگ‌های نامنظم در دوران دفاع مقدس و سپس سردار دریادار پاسدار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداختند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1028010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ چهره زنانه هم دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی: پیشرفت واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر به بیش از 16 درصد رسید

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلی شورای اسلامی: ابعاد جدیدی از ظرفیت‌های بازدارندگی و تهاجمی ایران طی روزهای آینده رونمایی می‌شود

رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع: پهپادهای متنوعی داریم

نامه اساتید دانشگاه به پزشکیان درباره «محسن رنانی»؛ شاهد تضییع حق آزادی بیان بوده‌ایم

صحت‌سنجی تخصیص سوخت دریایی بدون نصب «AIS» ممکن نیست

تارقلی‌زاده:به زودی آزادی هم مورد بازدید قرار می‌گیرد

تاثیر دو پدیده روانی بر نیم فصل اول لیگ فوتبال/ حس تبعیض و خشم از VAR

آغاز داوری مرحله استانی چهارمین جشنواره ملی تئاتر درسی در خوزستان

خبر خوش به هواداران استقلال و پرسپولیس/ بازگشت میزبانی به تیم های ایرانی در آسیا

اخبار غزه | شگفت زدگی نظامیان صهیونیست از عملیات‌های دقیق مقاومت

تارقلی‌زاده: فیفا فوتبال ایران را رصد می‌کند؛ ورزشگاه آزادی از سوی AFC بررسی می‌شود

«مقاومت» حاصل ایمان رزمندگان است/ ما در فلسطین با محوریت «مقاومت» برای فرزندانمان لالایی می‌خوانیم

گفت‌وگو با منیره گرجی در تابستان 58/ چگونه می‌توان گفت که یک زن در نظام اجتماعی سهمی نداشته باشد؟!

بوژوویچ: شرایط فعلی استقلال خوزستان برای بقا هم دشوار است!

(تصاویر) وضعیت قرمز هوا در اهواز

مدافع ناراضی استقلال خوزستان نامه داد!

جنجال داوری در فوتبال ایران: آیا VAR تبعیض قائل می‌شود؟

اهدا 500 سری جهیزیه به سربازان مرزنشین/ کمک‌های خیرین به جبهه مقاومت رسید

رشد 11 درصدی فروش در فولاد خوزستان

آزادی 21 افغان از زندان‌های پاکستان

داریوش ارجمند: نوکری امام علی (ع) را کردم و الان 30 سال است آقایی می‌کنم

ماهواره ظفر 2 و پایا اوایل سال آینده با پرتابگر خارجی پرتاب می‌شوند

انتقال پایتخت با هزینه بخش خصوصی انجام می‌شود؟

صحبت‌های سعید دقیقی پس از پیروزی مقابل استقلال در بازی تدارکاتی

حاشیه‌های این روزهای لیگ برتر والیبال از نحوه تشویق تماشاگران تا اعتراض بی پایان به داوران

اردوی تیم ملی تیراندازی با هفده ملی پوش به منظور آمادگی در المپیک 2028

قیمت جدید روغن اعلام شد

طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری

عارف: خانم گرجی نماد مشارکت زنان در ساختار سیاسی نوین ایران بود

مجلس ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه را رفع کرد

امیر سیاری: ارتش باید برای مقابله با تهدید‌ها آماده باشد

نشست کارگروه توسعه زیربنایی جزایر بوموسی در کمیسیون امنیت ملی

پیام دولت ترامپ به نخست وزیر عراق درمورد ایران

مخبر: حرف‌های مایوس کننده در منطق حکمرانی قابل قبول نیست

جراره: رژیم صهیونیستی باید از اتحادیه بین‌المجالس اخراج شود

منابع اسرائیلی: توافق با حماس شامل آزادی 3000 فلسطینی می‌شود

تیراندازی به افسران نیروی انتظامی در جاده شوشتر-گتوند

شهرداران سابق این شهرستان بازداشت شدند

پیش‌بینی افزایش آلودگی هوا در شهرهای صنعتی

خوزستان نیارمند تدوین سند توسعه/تشکیل مرکز پژوهش های خوزستان

13 زندانی جرائم غیرعمد البرزی به آغوش خانواده بازگشتند

ورزشگاه آزادی از سوی AFC تایید شد؛ بازگشت میزبانی و حضور رونالدو در تهران

رسمی: بازگشت حق میزبانی پرسپولیس و استقلال در ایران

میزبانی استقلال و پرسپولیس در آسیا بازگشت/ استادیوم آزادی هم تایید شد

پیام تبریک مدیرعامل فولاد اکسین بمناسبت ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر

این فوتبال است نه پلی استیشن؛ استقلال مثل یک باشگاه آماتور هم نیست!

ورزشگاه آزادی از سوی AFC تایید شد؛ بازگشت میزبانی و حضور رونالدو در تهران – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رئیس فدراسیون فوتبال از بازگشت میزبانی استقلال و پرسپولیس در آسیا خبر داد