تلاش برای بهبود وضعیت بافت فرسوده شهری خوزستان با تخصیص تسهیلات
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه با همکاری شهرداریها و تخصیص اعتبارات، مطالعات شناسایی بافت شهری بهروز شده است، گفت: تلاش میشود برای بهبود وضعیت بافت فرسوده در شهرها تسهیلات کمبهره همچون روستاها پرداخت شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان محمد جامع امروز _سهشنبه شانزدهم بهمن_ در اجلاس مشورتی رؤسای شورای اسلامی شهرهای خوزستان اظهار کرد: در قانون برنامه ششم توسعه مادههای 50، 60 و 62 دیده شده و تکالیف قانونی پیش بینی شده است و در ادامه ستاد ملی بازآفرینی شهری تکالیف دیگری برای توسعه و بهسازی بافتهای ناکارآمد شهری پیش بینی شده است.
وی افزود: بافت ناکارآمد جایی است که بر اساس آخرین ارزیابیها یک سری ویژگیها و مخاطراتی دارد؛ تخصیص بخشی از اعتبار حق آلایندگیها در خصوص بهروزرسانی مطالعات بافت فرسوده دیده شده است این در حالی است که شهرها توسعه پیدا کردهاند و فرسودگی و حاشیه نشینی ادامه داشت، به طور کلی از شناسایی بافت ناکارآمد عقب افتادهایم، با همکاری شهرداریها و تخصیص اعتبارات، مطالعات شناسایی بافت شهری بروز شده است.
معاون باز آفرینی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان عنوان کرد: شناسایی بافتها در شهر، طبق بافت فرسوده شهری و تاریخی قابل انجام است و دو مورد قانونی در ماده 49 در قانون برنامه هفتم به بازآفرینی مربوط میشود که این بحث به هیچ وجه با تنها کار کردن راه و شهرسازی به نتیجه نمیرسد.
جامع با بیان اینکه شهری موفق میشود که شهرداری در کنار ما باشد تا به توسعه حداقلی برسیم، تاکید کرد: دو بخش مسکن و کم کردن محدودهها در بافت فرسوده داریم. در انتهای این پنج سال باید 20 درصد بافت فرسوده کم شود.
وی خاطرنشان کرد: در استان خوزستان در دهه 80 مطالعات شناسایی بافت فرسوده را انجام دادیم، اما این مطالعات عقب افتاده است. برای بهبود وضعیت بافت فرسوده انتظار عمده ما تخفیف پروانه و اختصاص مشوقها در بافتهای فرسوده است که این کار در قانون تکلیف شده است و باید حداقل 50 درصد تخفیف دهند.
معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان افزود: باید با همراهی ذی حسابهای شهرداری مطالبات شهرداری از دولت طبق مستندات و تخفیفها در سامانه ثبت شوند، این موارد میتوانند به عنوان ضمانت نامه بانکی استفاده شوند و در بودجه هم باید وارد شوند تا پرداخت و در بافتهای فرسوده هزینه شوند.
معاون مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه برگشت اعتبارات کمی مشکل وجود دارد، گفت: باید صدور پروانه حداکثر سه ماه زمان ببرد و مورد توجه قرار بگیرد، همچنین در روستاها تسهیلات چهار درصدی پرداخت میشود، توسعه روستایی در حال انجام است، اما در بافت فرسوده شهری چنین موردی نداریم. دنبال این هستیم که در شهرهای استان نیز تسهیلات در این زمینه اختصاص پیدا کند.
کد خبر 836648
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1046030/