پیام خوزستان

آخرين مطالب

دیپلمات سابق آمریکایی: ترامپ به نتانیاهو درباره نقض آتش‌بس غزه و تغییر موضع ایران و عربستان هشدار می‌دهد سیاسی

دیپلمات سابق آمریکایی: ترامپ به نتانیاهو درباره نقض آتش‌بس غزه و تغییر موضع ایران و عربستان هشدار می‌دهد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / جیمز جفری، عضو اندیشکده ویلسون معتقد است که رئیس جمهور آمریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به او هشدار خواهد داد که در صورت نقض آتش‌بس در غزه، ایران با قدرت قبل به صحنه بازمی‌گردد و سعودی‌ها در شرایط خود برای گفت‌وگو با اسرائیل بازنگری خواهند کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «وضعیت روابط ترامپ و نتانیاهو پیچیده است» نوشت: دونالد ترامپ قرار است امروز (به وقت محلی آمریکا) با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر (رژِیم) اسرائیل دیدار کند. این اولین دیدار ترامپ با رئیس یک «کشور خارجی» در کاخ سفید در دور دوم ریاست جمهوری اش است که در بازه زمانی مهمی برای روابط ایالات متحده با اسرائیل صورت می گیرد. برای ترامپ، دیدار امروز فرصتی است تا نقش معامله‌گری را که دوست دارد ایفا کند و نتانیاهو را به سمت آتش بس دائمی سوق دهد که در حقیقت به وعده انتخاباتی جاه طلبانه ترامپ برای «بازگرداندن صلح به خاورمیانه» کمک می کند. این دو قرار است ساعت 4 بعد از ظهر (12:30 امشب سه شنبه به وقت تهران) در دفتر ترامپ در کاخ سفید ملاقات کنند.

«جیمز جفری»، دیپلمات کهنه کاری که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ حضور داشت می گوید که « انتظار دارد ترامپ برای برقراری آتش بس دائمی در نوار غزه فشار بیاورد، اقدامی که راه را برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی و شاید هم تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی هموار خواهدکرد.» جیمز جفری در این باره می‌گوید: این مساله برای برخی در ائتلاف نتانیاهو نفرت انگیز است و بقای سیاسی او را تهدید می کند، این چیزی است که من فکر می کنم بزرگترین بحث خواهد بود و من معتقدم که ترامپ در این دوئل با نتانیاهو پیروز خواهد شد.
نتانیاهو برای درک بهتر موضع ترامپ در قبال ایران به دقت به او گوش خواهد داد، زیرا بنا به گزارش ها، اسرائیل در حال بررسی حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است. برخی در حزب خود او قبلا حمایت خود را از چنین اقدامی ابراز داشته اند و این در حالی است که ترامپ درباره این موضوع کمتر صحبت می‌کند.
جیمز جفری که اکنون ریاست «برنامه خاورمیانه» را در اندیشکده ویلسون بر عهده دارد در ادامه می‌گوید: بدون این سیاست، ایران به آرامی به شرایط قبل برمی‌گردد، سعودی ها در شرایط خود در منطقه بازنگری خواهند کرد و مردم شروع به حمایت از دور دیگری از مقاومت می کنند، چه در غزه و چه در کرانه باختری. در چنین شرایطی همه چیز به آرامی از هم می پاشد.
ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی شکل در دیدار با خبرنگاران گفت که «هیچ تضمینی» برای حفظ آتش بس موقت در نواز غزه وجود ندارد. او گفت:«منظورم این است که من مردم را دیده ام که مورد خشونت قرار گرفته اند. تا به حال چنین چیزی را ندیده ام، من هیچ تضمینی ندارم که صلح حفظ شود.» در ادامه این جلسه، استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در خاورمیانه در اظهارنظری خوش‌بینانه‌تر به خبرنگاران حاضر گفت که آتش بس «پابرجا است» و آنها «مطمئنا امیدوار» هستند که این وضع ادامه پیدا کند. ویتکاف و مایکل والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ، روز دوشنبه با نتانیاهو دیدار کردند که دفتر او این دیدار را «مثبت و دوستانه» توصیف کرد.
«مایکل کوپلو»، مدیر ارشد سیاست گذاری در مجمع سیاست گذاری اسرائیل نیز اعلام کرده است که اظهارات روز دوشنبه ترامپ نشان می دهد که رئیس جمهور این واقعیت را می‌داند که توافق ممکن است از هم بپاشد. اسرائیلی ها در بحبوحه نگرانی ها در مورد ادامه کنترل حماس بر غزه، تمایلی به رفتن به مرحله بعدی آتش بس نشان نداده اند. این نگرانی ها می تواند پیامدهای سیاسی برای نتانیاهو از سوی حامیان خود او داشته باشد. ترامپ و ویتکاف هر دو انرژی بسیاری برای برقراری این آتش‌بس تا پیش از بازگشت رسمی ترامپ به کاخ سفید صرف کردند.
واشنگتن پست در ادامه این گزارش ادعا می‌کند که نتانیاهو برای درک بهتر موضع ترامپ در قبال ایران به دقت به او گوش خواهد داد، زیرا بنا به گزارش ها، اسرائیل در حال بررسی حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است. برخی در حزب خود او قبلا حمایت خود را از چنین اقدامی ابراز داشته اند و این در حالی است که ترامپ درباره این موضوع کمتر صحبت می‌کند.
پیش‌بینی می‌شود که ترامپ و نتانیاهو در این دیدار اختلاف‌های شخصی را هم مطرح کنند. این دو نفر در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ با هم دوست بودند، اما پس از پیروزی بایدن در انتخابات 2020 و تبریک نتانیاهو به رئیس جمهور آمده از حزب دموکرات، روابط آنها تیره شد. ترامپ به طور علنی و خصوصی از نتانیاهو انتقاد کرده و دولت نتانیاهو را پس از حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر 2023 مقصر دانست.
ترامپ در ماه آوریل به مجله تایم گفت: «بی بی به درستی به خاطر آنچه در 7 اکتبر اتفاق افتاد مورد انتقاد قرار گرفته است. در مصاحبه دیگری در 25 نوامبر، زمانی که مجله تایم از ترامپ پرسید که آیا به نتانیاهو اعتماد دارد یا خیر، او پاسخ داد: «من به هیچ کس اعتماد ندارم.»
جیمز جفری در این‌باره می‌گوید: هر دو آنها خود را به عنوان قدرت برتر در اتاق مذاکره می بینند و این بدان معناست که آنها به نوعی یکدیگر را درک می کنند، اما همچنین قرار نیست هیچ‌کدام از آنها اختلافات را با دیگری کنار بگذارند. آنها با هم کنار می آیند، اما من فکر می کنم که هر یک از آنها می خواهد بازیگر مسلط صحنه باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1046199/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

واشنگتن پست: ترامپ به نتانیاهو درباره بازگشت ایران به صحنه هشدار خواهد داد

جلیلی: انقلاب اسلامی خیلی از مناسبات را بر هم زد

یک مقام امنیتی دروغ جدید نیویورک تایمز را تکذیب کرد

رایزنی‌های تخت‌روانچی در آنکارا

عراقچی: حزب‌الله لبنان اثرگذاری خود را در عرصه تحولات لبنان حفظ و تقویت کرده است

امضای یادداشت ریاست جمهوری آمریکا علیه ایران/ ترامپ: آماده مذاکره با رئیس جمهور ایران هستم

مراسم دردناک تشییع جنازه خواهر و داماد آرمان امیدی؛ دعا برای خواننده عصر جدید

داستان گل‌های زده و خورده استقلال در آسیا

ماجرای بستن راه رامین رضاییان توسط هواداران استقلال

نیروهای غیرمتخصص در شهرداری‌ها؛ معضلی که هزینه‌های جاری را افزایش داده است

همایش «یاوران انقلاب، پیشتازان مقاومت» برگزار شد

هفته سیزدهم لیگ برتر هندبال| سپاهان صدرنشین باقی ماند/ مس در جایگاه دوم

جنایت جدید رژیم صهیونیستی بعد از آزادی اسرای فلسطینی

اسامی محرومان هفته 19 لیگ برتر؛ ادامه محرومیت یک پرسپولیسی

کودک گروگان گرفته شده در شوشتر رهایی یافت

استقلال در آسیا رکورد زد

انهدام باند حفاران غیرمجاز در محوطه‌های تاریخی شوشتر

لیگ برتر هندبال| ادامه تعقیب و گریز سپاهان و مس در صدر

جانبازان نماد صبر، مقاومت و عشق به وطن هستند

جنایتی دیگر از رژیم صهیونیستی در پی آزادی اسرای فلسطینی

امام سجاد(ع) الگوی مقاومت در تاریخ اسلام است

بحران اخیر غزه جنگ تمام غرب علیه مقاومت بود

پایان هفته سیزدهم لیگ برتر هندبال؛ ادامه تعقیب و گریز سپاهان و مس در صدر جدول

ارسال 650 اثر به جشنواره شعر هبه؛ تفکر مقاومت نسخه نجات‌ بخش است

توجه به جوانان در خوزستان مختص هفته جوان نباشد

برگزاری نخستین اجلاس مشورتی رؤسای شورای شهرهای خوزستان؛ تأکید بر تقویت جایگاه شوراها

کودک گروگان گرفته شده از چنگال آدم ربایان در شوشتر آزاد شد

آزادی کودک گروگان گرفته‌شده از چنگال آدم‌ربایان در شوشتر

استاندار خوزستان: توجه به جامعه جوان باید مستمر و همیشگی باشد

فیلم جگرسوز از اولین حرف‌های آرمان امیدی در بستر بیماری / برایم دعا کنید + فیلم

پرسپولیس یک نیمه دیر از خواب بیدار شد؛ تکلیف صعود به جهنم آزادی کشیده شد

آریا عظیم نژاد آهنگساز فیلم خاتی در جشنواره فیلم فجر از موسیقی فیلم می گوید

آریا عظیمی نژاد در گفتگو با آخرین خبر از آخرین جزئیات پایتخت 7 می گوید

الناز شاکردوست در گوزن های اتوبان

نشست خبری «زیبا صدایم کن» با حضور مهران غفوریان

پاسخ صدرعاملی کارگردان «زیباصدایم کن» به سوال آخرین خبر

رونمایی از حضور حسین محجوب در فیلم سینمایی ماریا

در چشم بادومی از کی‌پاپ بد نگفتیم

بغض مهران غفوریان در نشست خبری «زیبا صدایم کن»

پاسخ صدرعاملی به سوال خبرنگاران در مورد سکانس جنجالی گشت ارشاد

نرگس محمدی در نشست فیلم دست تنها: به واسطه شوهرم علی اوجی برای این فیلم انتخاب شدم

چهره ها/ استایل جذاب سارا بهرامی و آناهیتا افشار در فتوکال فیلم«خاتی»

آخرین وضعیت آرمان امیدی از زبان آریا عظیمی نژاد

موقعیت گلزنی آل کثیر که در آفساید بود

آفساید بازهم مانع حسرت بیشتر سرخ‌ها شد؛ الهلال 4-0 پرسپولیس

گل اول پرسپولیس به الهلال توسط گئورگی گولسیانی در دقیقه 90

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

دفع توپ بازیکن NBA در ارتفاع 12 فوتی را تماشا کنید

دو نیمه متفاوت برای پرسپولیس؛ شب‌تلخ سرخپوشان مقابل تیم پر ستاره عربستانی