پیام خوزستان

آخرين مطالب

اگر سیارک بنو با زمین برخورد کند، چه اتفاقی می‌افتد؟ علمي

اگر سیارک بنو با زمین برخورد کند، چه اتفاقی می‌افتد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - باشگاه خبرنگاران /دانشمندان اثرات مخربی را که می‌توانند از برخورد سیارکی به اندازه مرکز تجارت جهانی وان با زمین ایجاد کنند، فاش کرده‌اند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - محققان پیش بینی می‌کنند که احتمال دارد سیارک بنو با زمین برخورد کند و اثرات مخربی برجای بگذارد. این نتایج بر اساس مدلی از سیارک نزدیک به زمین Bennu مورد مطالعه قرار گرفت که ناسا آن را یکی از خطرناک‌ترین سیارک‌ها برای سیاره ما از نظر نزدیکی و احتمال برخورد می‌داند.
این سیارک 0.31 مایل (0.5 کیلومتر) قطر و حدود 74 میلیون تن (67 میلیون تن متریک) وزن دارد.
اکسل تیمرمن، یکی از نویسندگان این مطالعه، مدیر مؤسسه علوم بنیادی فیزیک آب و هوا در دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی، به Live Science گفت: «برخورد فوری یک سیارک به اندازه بنو باعث آسیب ویرانگر در اطراف محل برخورد خواهد شد.»

سیارک Bennu بسیار کوچکتر از سیارکی با عرض 6 مایل (10 کیلومتر) است که دهانه Chicxulub را ایجاد کرد و دایناسور‌ها را در حدود 66 میلیون سال پیش از بین برد. با این حال، بر اساس مطالعه‌ای که در مجله Science Advances منتشر شد، حتی یک سیارک به اندازه Bennu می‌تواند به طور قابل توجهی تولید غذای جهانی را کاهش دهد و منجر به تغییرات آب و هوایی گسترده شود.
در نزدیکی محل برخورد، عواقب آن فوری و ویرانگر خواهد بود. تیمرمن گفت: «این برخورد فوراً امواج ضربه‌ای قدرتمند، تشعشعات حرارتی، سونامی، زمین‌لرزه‌ها، یک دهانه و آوار در اطراف محل برخورد ایجاد می‌کند؛ اما اثرات دراز مدت این برخورد جهانی خواهد بود. ما عمدتاً بر روی اقلیم و اثرات زیست‌محیطی صد‌ها میلیون تن گرد و غبار منتشر شده در اتمسفر فوقانی توسط این ضربه تمرکز می‌کنیم.»
محققان با استفاده از مدل‌های ابررایانه‌ای نشان دادند که چنین ابر‌های غبار بزرگی می‌توانند دمای کره زمین را تا 7.2 درجه فارنهایت (4 درجه سانتی‌گراد) کاهش دهند و بارندگی جهانی را تا حدود 15 درصد کاهش دهند.
تیمرمن توضیح داد: «تاریختگی خورشیدی ناشی از گرد و غبار می‌تواند باعث تأثیر ناگهانی جهانی در زمستان شود که با کاهش نور خورشید، دما‌های پایین‌تر و کاهش بارندگی در سطح مشخص می‌شود. این امر باعث کاهش رشد گیاهان در خشکی و فتوسنتز در اقیانوس‌ها می‌شود.»
این مدل‌ها کاهش جهانی تا 30 درصدی در فتوسنتز گیاهان و همچنین کاهش 15 درصدی بارندگی جهانی را پیش بینی کردند که امنیت غذایی جهانی را تهدید می‌کند. نویسندگان اضافه کردند که این تغییر در الگو‌های آب و هوا می‌تواند بیش از چهار سال پس از تاثیر اولیه ادامه داشته باشد.
به گفته تیمرمن، ابر غبار همچنین لایه اوزون را به دلیل گرمای شدید در استراتوسفر ناشی از جذب ذرات غبار توسط خورشید تخریب می‌کند.
با این حال، همه ارگانیسم‌ها متضرر نمی‌شوند؛ زیرا این مدل نشان داد که اگر این ضربه غباری مخصوصا غنی از آهن ایجاد کند، ممکن است انواع خاصی از جلبک‌های دریایی شکوفا شوند. محققان خاطرنشان کردند که این جلبک‌ها می‌توانند جایگزینی برای تولید غذا در خشکی باشند، اما همچنین می‌توانند تعادل اکوسیستم‌های دریایی را بر هم بزنند.
در حالی که توجه به این خطرات مهم است، به گفته تیمرمن، احتمال برخورد بنو با زمین در سال 2182، 1 در 2700 است. با این حال، دانشمندان ناسا به مطالعه فشرده این سیارک ادامه می‌دهند.
اعتقاد بر این است که Bennu حدود 700 میلیون تا 2 میلیارد سال پیش از یک سیارک بزرگتر جدا شده است. در سال 2016، ناسا فضاپیمای OSIRIS-REx را برای جمع آوری نمونه از سطح سیارک فرستاد. این نمونه‌ها در سال 2023 به زمین بازگردانده شدند و نتایج اولیه تجزیه و تحلیل آن‌ها در هفته گذشته نشان داد که آن‌ها حاوی مواد اولیه حیات از جمله عناصر مورد نیاز برای تشکیل DNA هستند.
منبع: Live Science

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1052876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکار تیم لیگ برتری برای حل بحران مالی

شاید تا اینجا هم نباید می‌آمدیم/ تمرکزمان را روی لیگ برتر می‌گذاریم | اخبار ورزشی

هواشناسی خوزستان امروز 26 بهمن / فعالیت سامانه بارشی ادامه می‌یابد؟

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز جمعه 26 بهمن

پیام استاندار خوزستان به مناسبت نیمه شعبان و هفته گرامیداشت سربازان گمنام امام زمان(عج)

کاهش دید افقی و افزایش رطوبت در خوزستان

ورزشگاه آزادی در آستانه بازی تیم‌های پرسپولیس ایران و النصر عربستان در لیگ نخبگان آسیا

بازیکن 21 ساله فقط گل صعود می‌زند!

ستاره بوندسلیگا چشم پپ را گرفت؛ جانشینی برای کی‌دی‌بی!

دلیل شگفتی‌سازی بزرگ حذفی از زبان سیروس

جشن صعود زودهنگام مورینیو با گلباران اندرلخت

بدشانسی رونالدو به‌دنیا آمدن در نسل مسی بود!

«امتحان‌های فصل آخر» منتشر شد

دوبیتی زیبا از باباطاهر

رسانه‌ها دستاورد‌های انقلاب اسلامی را منعکس کنند

آماده سازی ضریح و محل تدفین شهید سید حسن نصرالله + فیلم

بن گویر: اسرائیل به تسلیم شدن در مقابل حماس ادامه داد

گروه «ارتش بدن» دبستان جلال آل احمد آبادان رتبه برتر کشوری تئاتر درسی را کسب کرد

درخواست عجیب والتر ماتزاری

جهش تولید و ارتقاء کیفیت، ضمانت حضور در بازارهای جهانی

شاهکار پیکان با سیروس

معرفی سازه های آبی شوشتر | نبوغ بی نظیر سازندگان سازه های آبی شوشتر | کاربرد سازه های آبی شوشتر چیست؟

کمالوند: اولویتمان لیگ است اما صعود کردیم!

برنامه قطعی برق اهواز جمعه 26 بهمن + جدول مناطق

واکنش اشکش به سوال خبرنگار: بردن مهم است!

مروری بر 4 فصل سریال زخم‌کاری/ خوب یا بد؟

چهره ها/ سلفی جدید خانم بازیگر با یک پند

کمدی «صبحانه با زرافه‌ها» چقدر فروخته است؟

اگر سیارک بنو با زمین برخورد کند، چه اتفاقی می‌افتد؟

راغفر: دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد/ نظام باید بین بقای خودش و بقای مافیاها یکی را انتخاب کند

پلیس شوشتر سارقان منزل و خودرو را به دام انداخت

دوناروما کاری کرد به یوونتوس بیایم

پیروزی بزرگ النصر 10 نفره پیش از سفر به تهران

10 مدال پارادوومیدانی ایران در مسابقات فزاع امارات

ماشین سازی اراک قهرمان لیگ برتر کوراش شد

میزبانی بیروت از سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا

کسب نقره کانتندر ترکیه از سوی پینگ‌پنگ‌بازان ایران

فلورنتینو پرس قیمت وینیسیوس را به نماینده عربستان اعلام کرد

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

سخنگوی دولت: برگزاری هر نوع تجمعی نیاز به مجوز دارد

بازدید رئیس‌جمهور از صنایع کشتی سازی و سکوهای نفتی بوشهر

سوال انتقادی جهانگیری از مسئولین

روایت عرب‌سرخی در مورد نحوه نفوذ یک جاسوس به سپاه

واکنش پزشکیان به چتر گرفتن معاون اجرایی بالای سرش

سوخو 35 در راه ایران، سوخو 57 به الجزایر رسید

پیروزی تیم فوتبال صنعت نفت آبادان مقابل تیم بعثت کرمانشاه

روایت خبرنگار SNNTV از تلاش آمریکا برای ایجاد خلل در مراسم تشییع سید مقاومت

پشت پرده اصرار استقلال به میزبانی از نساجی در آزادی

صنعت نفت 2 – 0 بعثت کرمانشاه؛ آبادانی ها به عنوان تنها نماینده خوزستان در جام حذفی باقی ماندند

حضور استاندار خوزستان در ورزشگاه تختی آبادان و حمایت از نماینده استان در جام حذفی