پیام خوزستان

آخرين مطالب

تأکید بر هم‌افزایی در زیست‌بوم فناوری صنعت نفت گفتگو

تأکید بر هم‌افزایی در زیست‌بوم فناوری صنعت نفت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهمترین اقدام‌های ارکان زیست‌بوم فناوری صنعت نفت در سومین همایش پتروتک تشریح و بر ضرورت افزایش هم‌افزایی برای دستیابی به نتایج ملموس تأکید شد.

به گزارش خبرنگار شانا، امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری امروز (یکشنبه، پنجم اسفند) در نشست تخصصی «ارائه گزارش عملکرد ارکان زیست‌بوم فناوری در صنعت نفت» در سومین همایش پتروتک با اشاره به اینکه باید شاخص‌های واضحی برای سنجش تأثیرگذاری فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه تدوین شود تا بتوان مشخص کرد که چه مقدار از این تلاش‌ها به حل مشکلات صنعت نفت و ایجاد درآمد بیشتر منجر شده است، اظهار کرد: مسیرهای همکاری میان دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌ها و صنعت نفت باید باز طراحی شود.
وی با بیان اینکه باید فعالیت‌های پژوهشی با خروجی‌های مشخص و قابل سنجش همراه باشد تا بتوان تأثیر آنها بر صنعت نفت و تصمیم‌های کلان کشور را ارزیابی کرد، گفت: بازطراحی مسیرهای همکاری میان ارکان مختلف این اکوسیستم برای دستیابی به نتایج ملموس ضروری است.
معاون وزیر نفت خواستار ایجاد پیوندهای قوی‌تر و منسجم‌تر بین ارکان مختلف این اکوسیستم شد تا پروژه‌های فناورانه به طور مؤثری از مرحله تحقیق و توسعه به مرحله اجرایی منتقل شوند.
شاکری بر لزوم هم‌افزایی بیشتر در بین ارکان مختلف تأکید کرد و گفت: با این کار خروجی‌های مؤثری برای صنعت نفت و کشور به ارمغان آید.
پژوهشگاه صنعت نفت در مسیر توسعه فناوری‌های نوین
عظیم کلانتری‌اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه با ارائه گزارش‌هایی از فعالیت‌های این مجموعه بر دستاوردهای مهم در حوزه فناوری‌های نوین، زیست‌محیطی و همکاری‌های بین‌المللی تأکید و اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت افزون بر پیشرفت‌های فناورانه، نقش خود را در حل چالش‌های زیست‌محیطی و تقویت همکاری‌های صنعتی به خوبی ایفا کرده است.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت موفق به دریافت جوایز بین‌المللی از مجمع کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر و کشورهای اوراسیا شده است، افزود: همچنین دو پروژه زیست‌محیطی با همکاری سازمان ملل به نتیجه رسیده که موفقیت‌آمیز بوده و منجر به دعوت پژوهشگاه به اجلاس کاپ 29 در ارمنستان و آذربایجان شد. پژوهشگاه صنعت نفت همچنین در میان پژوهشگاه‌های کشور رتبه دوم را کسب کرده و فعالیت‌های آن در حوزه‌های مختلف فناورانه و تحقیقاتی از جمله تزریق گاز به مخازن نفتی و بهبود فرایندهای پالایشی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بر لزوم بهره‌برداری بهینه از منابع زیرزمینی و بهره‌گیری از مدل‌های جدید در حوزه‌های مختلف انرژی تأکید کرد و گفت: یکی از پروژه‌های مهم پژوهشگاه، تزریق گاز به مخازن نفتی برای افزایش تولید نفت از میدان‌های غیرمتعارف است که با موفقیت انجام شده و مورد توجه مشتریان خارجی قرار گرفته است. این پروژه‌ها با هدف کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی و ارتقاء توانمندی‌های داخلی در صنعت نفت انجام می‌شود.
کلانتری‌اصل با اشاره به اینکه پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه‌های مختلف مانند ساختارهای ذخیره‌سازی انرژی، کاتالیست‌ها و بهبود فرآیندهای پالایشی، پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، تصریح کرد: برخی از این فناوری‌ها به شرکت‌های خصوصی واگذار شده و به‌طور مؤثر در صنایع مختلف به کار گرفته شده است. این فناوری‌ها افزون بر کمک به تولید پایدار، سبب کاهش مشکلات زیست‌محیطی و افزایش کارایی در فرایندهای صنعتی می‌شود.
وی با تأکید بر اهمیت توسعه فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی در صنعت نفت، از برنامه‌های جدید پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه‌ها خبر داد و افزود: این پروژه‌ها شامل توسعه سیستم‌های دیجیتال برای مدیریت دانش و استفاده از لوله‌های کامپوزیت در پروژه‌های مخازن نفتی برای بهبود عملکرد و کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی است. پژوهشگاه صنعت نفت در راستای اهداف بلندمدت خود، به دنبال همکاری‌های بیشتر با صنعت و دولت برای دستیابی به نتایج پایدار و مؤثر در حوزه انرژی است.
موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی و تحلیل آینده صنعت نفت
محمدصادق جوکار، رئیس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی نیز با اشاره به اینکه در سال‌های 65 و 66، سوالاتی مانند اهمیت بازار جهانی و امنیت انرژی در صنعت نفت ایران مطرح شد که در نهایت به شکل‌گیری دیپلماسی انرژی در هیئت مدیره شرکت‌ها و وزارت نفت در سال 1370 منجر شد، گفت: این روند سبب توسعه پروژه‌های مختلف در زمینه حکمرانی انرژی و بهینه‌سازی ساختارهای صنعت نفت شد. این تغییرات در سال‌های گذشته شامل طرح‌های جامع انرژی، مدل‌های قراردادی آی‌پی‌سی و مدیریت راهبردی منابع انسانی بوده است.
وی با بیان اینکه موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به‌عنوان یک اندیشکده مستقل، با هدف پاسخگویی به چالش‌های حوزه نفت و انرژی، به تحلیل روندها و پیش‌بینی آینده صنعت نفت می‌پردازد، اظهار کرد: این موسسه افزون بر فعالیت‌های پژوهشی، در زمینه‌هایی همچون مدل‌سازی تراز انرژی، دیپلماسی انرژی و مدیریت منابع انسانی نیز پروژه‌هایی را اجرا کرده است. این برنامه‌ها به ایجاد شفافیت در روندهای بین‌المللی و داخلی، تحلیل اثرات تحریم‌ها و مدیریت راهبردی منابع نفتی کشور کمک کرده‌اند.
رئیس موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی وزارت نفت با اشاره به اینکه یکی از پروژه‌های کلیدی این مجموعه، تحلیل رباتیک داده‌ها و شبیه‌سازی آینده صنعت انرژی است، بیان کرد: موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی از سیگنال‌های ضعیف فناوری و تحولات جهانی برای پیش‌بینی تغییرات در بازار انرژی استفاده می‌کند و توانسته است پیش‌بینی‌هایی دقیق در خصوص تغییرات بازار نفت، تأثیرات تحریم‌ها و سیاست‌های بین‌المللی ارائه دهد.
جوکار با بیان اینکه موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی در زمینه همکاری‌های بین‌المللی نیز فعال است و با استفاده از شبکه‌های جهانی خود، پروژه‌های مشترک با کشورهایی مانند روسیه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و مجمع کشورهای صادرکنندگان گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) را پیش می‌برد، تصریح کرد: این همکاری‌ها به تبادل تجربیات و فناوری‌های نوین در بخش‌های مختلف انرژی، از جمله تولید نفت و گاز کمک کرده است.
وی افزود: با وجود پیشرفت‌های چشمگیر، موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی همچنان به رویکرد چابک خود ادامه می‌دهد و بر این باور است که ایجاد و تقویت شبکه‌های دانشی در داخل و خارج از کشور، کلید موفقیت در پاسخگویی به بحران‌های آینده صنعت نفت است. این مجموعه به‌عنوان یک مرکز پیشرو، در زمینه ارائه راه‌حل‌های راهبردی برای وزارت نفت و دیگر بخش‌های دولتی، نقش اساسی ایفا می‌کند.
ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعت نفت
محمد چهاردولی، رئیس دانشگاه صنعت نفت در ادامه با تبریک روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به تلاش‌های دانشگاه صنعت نفت برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در صنعت نفت و گاز اظهار کرد: پیشینه دانشگاه صنعت نفت در تربیت فارغ‌التحصیلانی با توانمندی‌های برجسته درخشان است و این دانشگاه همیشه به‌عنوان یک نهاد ماموریت‌گرا و پیشگام در آموزش مهندسان نفت شناخته می‌شود.
وی به نقش برجسته دانشگاه صنعت نفت در تولید علم و پژوهش و برخی از دستاوردهای علمی و پژوهشی اشاره کرد و افزود: بر اساس آماری که از سال 2023 استخراج شده، کیفیت مقالات علمی دانشگاه صنعت نفت با شاخص‌های قابل قبول و مرجعیت علمی نشان‌دهنده اهمیت و تأثیرگذاری این مرکز آموزشی در سطح ملی و بین‌المللی است.
رئیس دانشگاه صنعت نفت با اشاره به وضع استخدام فارغ‌التحصیلان این دانشگاه و کاهش نرخ اشتغال در سال‌های اخیر تصریح کرد: با وجود کاهش تعداد استخدام‌ها، دانشگاه صنعت نفت همچنان خروجی‌های قابل قبولی در مسابقات و کنکورهای ارشد به دست آورده است. همکاری‌های دانشگاه صنعت نفت با شرکت‌های نفتی و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای کارکنان صنعت نفت افزایش یافته است.
چهاردولی همچنین گزارشی از نیازمندی‌های نیروی انسانی صنعت نفت ارائه کرد و با اشاره به آمارهای پیش‌بینی‌شده برای پنج سال آینده بر لزوم برنامه‌ریزی و تربیت نیروی انسانی متخصص در رشته‌های مهندسی نفت، شیمی، و زمین‌شناسی تأکید کرد.
وی از مسئولان وزارت نفت و وزارت علوم خواست تا به‌منظور رفع موانع قانونی و حمایت از برنامه‌های دانشگاه برای پاسخگویی به این نیازها، همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیس دانشگاه صنعت نفت از برنامه‌های پیش روی این دانشگاه برای تحول آموزشی و مهارت‌آموزی به دانشجویان و اعضای هیئت علمی خبر داد و به همکاری‌های بیشتر با دانشگاه‌های دیگر کشور و صنعت نفت به‌عنوان گامی مهم در توسعه نیروی انسانی صنعت نفت اشاره کرد.
ضرورت استفاده از ظرفیت‌های خارجی و نوآوری باز
محمداسماعیل کفایتی، رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت نیز در پایان این نشست تخصصی به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های خارجی در صنعت نفت ایران اشاره کرد و گفت: با وجود توانمندی‌های بالای داخلی برای پاسخگویی به نیازهای توسعه‌ای، به‌ویژه در بخش بالادستی و توسعه میدان‌های نفتی، باید از ظرفیت‌های بیرونی و همکاری با شرکت‌های خارجی استفاده کرد. همانطور که کشورهای پیشرفته در حوزه‌های مختلف به سمت همکاری‌های بین‌المللی رفته‌اند، ایران نیز باید از این الگو برای بهره‌برداری بیشتر از فناوری‌های نوین بهره گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم مطرح‌شده، لزوم توجه به مالکیت فکری و فناوری در صنعت نفت است، افزود: در حالی که ظرفیت‌های بسیاری در صنعت نفت ایران وجود دارد، تعداد پتنت‌ها و اختراعات در این حوزه هنوز بسیار کم است. ایران باید به سمت ارتقای سهم فناوری در بخش‌های بالادستی نفت پیش برود تا در رقابت‌های جهانی از دیگر کشورهای پیشرفته مانند چین، آلمان و کره جنوبی عقب نماند.
رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد مبتنی بر نوآوری و فناوری‌های جدید اظهار کرد: صنعت نفت ایران با وجود ظرفیت‌های بالای خود در پژوهش و توسعه، هنوز نتوانسته است در این زمینه به میزان کافی پیشرفت کند. استفاده از مدل‌های نوآوری باز می‌تواند کمک زیادی به رشد اکوسیستم فناوری کشور کرده و ظرفیت‌های موجود را به حداکثر برساند.
کفایتی با بیان اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی در سطح بین‌المللی باید به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی صنعت نفت باشد، گفت: ایران می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه خود را در این حوزه فعال کرده و درآمدهای ارزی قابل توجهی را از طریق صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر بدست آورد. این اقدام نه تنها به رشد اقتصادی کمک خواهد کرد بلکه می‌تواند به ایجاد مشاغل و فرصت‌های جدید در صنعت نفت کشور منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1057306/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیر عامل بیمه دی برنامه‌های تحول‌آفرین این شرکت را تشریح کرد

بغض الریان پس از استقلال ترکید!

کاپیتان‌ها با اوستون اورونوف در دربی

خلاصه بازی بایرن مونیخ 4 - آینتراخت فرانکفورت 0

سریع‌تر از میلاد محمدی؛ لطفی در 60 متری!

گل اول پاری سن ژرمن به لیون توسط اشرف حکیمی در دقیقه 53

مولر: رفتار کمپانی با من توهین آمیز نیست!

شاعرانه/از چه می‌ترسی؟ منِ دیوانه آزاری ندارم

یکی از بهترین شعرهای ادبیات

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: حزب الله لبنان توانمندی بسیار خوبی در بسیج و افکار عمومی دارد

رییس‌جمهور در مراسم بزرگداشت شهید نصرالله حضور یافت

دیدار روسای مجالس ایران و لبنان

وزیر دفاع: قدرت جمهوری اسلامی این گونه نیست که با یک حمله تکان بخورد و ضعیف شود

ظریف: شهید نصرالله تلاش داشت که وحدت میان شیعه و سنی را حفظ کند

توئیت عبری جدید رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع مجاهد کبیر شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفیّ الدّین

بیژن عبدالکریمی: امروز در جامعه دوقطبی کشور چاره‌ای جز گفتگو نداریم

ظریف در صداوسیما: بشار اسد مدت‌ها بود که دیگر کمک چندانی به مقاومت نمی‌کرد

واکنش وزارت خارجه به پرواز جنگنده‌های رژیم اسرائیل بر فراز محل مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله

اظهارات محسن رضایی درباره عامل اصلی شهادت سید حسن نصرالله

کارشناس صداوسیما به بهروز وثوقی حمله کرد

چهره ها/ تیپ خاص فاطمه معتمد آریا و پرستو گلستانی در دهه 60

چهره ها/ عکسی از شبنم قلی‌خانی با بازیگر محبوب چند نسل در دبی

فراستی از پشت‌پرده توقیف «تاسیان» گفت/ ممیزی نمی گذارد یک سریال آبرومند بیاید!

چهره ها/ فتوشات هایی از خانم بازیگر که حالا بوکسور است

محمود گبرلو: علت تخریب هماهنگ با تهمت و افترا به «تاسیان» چیست!؟

مهران مدیری با این حرکت به خودش تیر خلاص زد!

چهره ها/ عکس شیک بهرنگ علوی در سفر لندن

چهره ها/ شلوار عجیب پردیس احمدیه در هندوستان

چهره ها/ واکنش پانته آ پناهی‌ها به خبر توقیف سریال تاسیان

پخش سریال «تاسیان» متوقف شد

کشف زیورآلات 2700 ساله ساخته شده از شهاب‌سنگ در لهستان

پیشرفت بزرگ در تولید باتری / حفظ 80 درصد ظرفیت بعد از 25 هزار چرخه شارژ

برخی بیماران در اوج فقر و تنگدستی دارو‌های خاص خود را می‌فروشند / حداقل برای 3 ماه موجودی دارو لازم داریم تا مردم از داروخانه دست خالی برنگردند / بیمه‌ها و سازمان تامین اجتماعی به هر دلیلی توان پرداخت معوقات را ندارند

3 واریزی مهم برای بازنشستگان در اسفند 1403 / منتظر این تاریخ‌ها باشید

برنامه‌های تحول‌آفرین بیمه دی در بیستمین سالگرد تاسیس اعلام شد

یاران قلی‌زاده صدر را پس گرفتند

اشلوت: هیچ رازی در کار نیست، هنوز قهرمان نشدیم!

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اسفند 1403

پیش بینی قیمت دلار 6 اسفند 1403

مرا عاشق چنان باید که هرباری که برخیزد

قند پارسی/ﺷﮕﻔﺖ اﻧﮕﯿﺰﺗﺮﯾﻦ رﻓﺘﺎر انسان ﭼﯿﺴﺖ؟»

عراقچی بیروت را به مقصد ژنو ترک کرد

جلیلی: نمایش مراسم تبادل اسرا، یک عملیات طوفان الاقصی دیگر است

پزشکیان: حزب‌الله همچنان زنده است و قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد

ظریف: شهید نصرالله با برنامه و دقت منافع مردم لبنان و جهان عرب را دنبال می‌کرد

قرائت متن پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع سید حسن نصرالله

بیژن عبدالکریمی: از دست صادق زیباکلام فراری هستم

قالیباف: تمامیت ارضی و آرامش فعلی در لبنان از ثمرات مقاومت است

ادعای نتانیاهو: اجازه نخواهیم داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد