پیام خوزستان

آخرين مطالب

غذاهای ناسالم و تثبیت چاقی در مغز شما شهرستان ها

غذاهای ناسالم و تثبیت چاقی در مغز شما
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

پیام خوزستان

به گزارش تابناک به نقل از خبر آنلاین، پس از یک روز کاری طاقت‌فرسا و پر از استرس، یا زمانی که وقت کافی ندارید، وسوسه خوردن یک میان‌وعده سریع و لذت‌بخش مانند چیپس یا شکلات، می‌تواند بسیار شدید باشد.
تحقیقات حوزه پزشکی و سلامت نشان داده‌اند که این غذا‌های به شدت فرآوری شده و پرکالری، نقش مهمی در ایجاد چاقی دارند، اما اثرات بلندمدت این غذا‌ها بر مغز تا کنون مشخص نشده بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شگفت‌آور است که حتی مصرف کوتاه مدت غذا‌های ناسالم و به شدت فرآوری شده می‌تواند حساسیت به انسولین را در مغز افراد سالم به طور قابل توجهی کاهش دهد. این اثر حتی پس از بازگشت افراد به رژیم غذایی معمول نیز ثابت باقی می‌ماند. این یافته، که در یک مطالعه اخیر توسط من و همکارانم به دست آمد، بر نقش اساسی مغز در شکل‌گیری و تداوم چاقی تأکید می‌کند.
توزیع نامناسب چربی در بدن و افزایش مداوم وزن، با واکنش مغز به هورمون انسولین مرتبط است. در افراد سالم، انسولین به تنظیم اشتها در مغز کمک می‌کند. اما در افراد چاق، این هورمون توانایی خود را در کنترل عادات غذایی از دست می‌دهد و در نتیجه، پدیده‌ای به نام مقاومت به انسولین رخ می‌دهد.
انسولین در بدن عملکرد‌های گوناگونی دارد، از جمله کمک به انتقال قند، یا گلوکز، به سلول‌های عضلانی برای تأمین انرژی پس از صرف غذا. در مغز نیز، انسولین با کاهش میل به غذا، به بدن پیام می‌دهد که مصرف غذا را محدود کند.
واکنش مغز افراد مختلف به انسولین یکسان نیست. در برخی از افراد، پاسخ مغز به انسولین ضعیف یا حتی وجود ندارد که به آن مقاومت به انسولین مغزی گفته می‌شود. افرادی که دچار مقاومت به انسولین مغزی هستند، بیشتر تمایل به خوردن غذا‌های ناسالم و تجمع چربی در ناحیه شکم دارند.
چربی می‌تواند باعث افزایش چاقی شود و در نتیجه، نقش مهمی در ایجاد مقاومت به انسولین ایفا کند. هرچه تعداد سلول‌های چربی، به ویژه در ناحیه شکم، بیشتر باشد، انسولین کارایی کمتری خواهد داشت. چربی موادی را ترشح می‌کند که باعث افزایش مقاومت به انسولین می‌شوند.
با این حال، نشانه‌های کاهش حساسیت مغز به انسولین می‌تواند مدت‌ها قبل از بروز چاقی، که با شاخص توده بدنی (BMI) بالای 30 تعریف می‌شود، مشاهده شود.
شاخص BMI از تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست می‌آید. با این حال، این شاخص دارای محدودیت‌هایی است و همیشه تصویر دقیقی از چربی بدن ارائه نمی‌دهد. به همین دلیل، برای تشخیص دقیق چاقی، اندازه‌گیری مستقیم چربی بدن توصیه می‌شود.
در مطالعه اخیر، شرکت‌کنندگانی که به مدت تنها پنج روز، روزانه 1500 کالری اضافی از طریق مصرف شکلات و چیپس دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در حساسیت به انسولین در مغز خود تجربه کردند. این تغییرات معمولاً در افراد مبتلا به چاقی مشاهده می‌شود.
حتی پس از بازگشت شرکت‌کنندگان به رژیم غذایی عادی خود، اسکن‌های MRI نشان داد که کاهش حساسیت به انسولین در مغز همچنان ادامه دارد. اگرچه تغییر قابل توجهی در وزن شرکت‌کنندگان مشاهده نشد، اما میزان چربی کبد در این دوره کوتاه به طور قابل توجهی افزایش یافت.
با این حال، لازم است نقش مغز را نیز در نظر بگیریم، چرا که مکانیسم‌های دخیل در چاقی بسیار پیچیده‌تر از صرفاً رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1065223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یمن در خون، قلدران در آتشِ رسوایی

آلودگی هوا مدارس استان های جنوبی کشور را تعطیل کرد +جزئیات

حمله تند خداداد عزیزی به داوری های پرسپولیس و دفاع از استقلال و سپاهان: پنالتی آزادی و آفساید علیپور در دربی را نگرفتند، گل شکاری را به خاطر هُل مردود کردند و اما هُل به نفع آنها پنالتی شد!

پنالتی آزادی و آفساید علیپور در دربی را نگرفتند، گل شکاری را به خاطر هُل مردود کردند و اما هُل به نفع آنها پنالتی شد!

تقدیر از خبرنگاران و تصویربرداران رسانه ملی بخاطر پوشش اخبار جبهه مقاومت

شیطان علیه یمن؛ پوتین میانجی می‌شود؟

نمایشگری که هوا را تصفیه می‌کند

غذاهای ناسالم و تثبیت چاقی در مغز شما

10 حقیقت درباره سیاره ونوس (زهره)

حسینیه منبر کرتی، نمادی از همت مردمی و توسعه فرهنگی در هرمزگان

اعطای تندیس و لوح نشان اقتصاد مقاومتی استان به مدیرعامل فولاد خوزستان

الحوثی: آمریکا در حال انجام جنایات بزرگ علیه مردم یمن است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

(تصاویر) جاذبه گردشگری ایذه

بهره برداری از مرحله نخست ساخت حسینیه امام جعفر صادق در بندرعباس

تصادف مرگبار در شهرستان دزفول

منصوریان: همین الان می‌توانم مسلمان را به لیگ بازگردانم

محفل انس با قرآن ویژه خانواده بزرگ فولاد خوزستان

علیرضا منصوریان: ارتباط گرفتن با دهه هشتادی ها بسیار سخت است!

شعری که در روز خداحافظی علیرضا منصوریان از فوتبال در ورزشگاه می خواندند

برخی از مشهورترین جملات قصار و حرکات علیرضا منصوریان!

گل چهارم بارسلونا به اتلتیکو مادرید توسط فران تورس در دقیقه 90+8

اینتر،آتالانتا را برد،از ناپولی فاصله گرفت/ حضور کوتاه طارمی

پیغام رهبری به زبان عربی بعد از حملات گسترده آمریکا: تنها راه، مقاومت است

تعطیلی مدارس 7 شهر و ادارات 2 شهر خوزستان در پی آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم

اوقات شرعی آبادان و خرمشهر 27 اسفند ماه 1403 + دعای روز شانزدهم رمضان

اوقات شرعی اهواز 27 اسفند ماه 1403 + دعای روز شانزدهم رمضان

نگاه ایمانی یمنی‌ها به آنها جرأت می‌دهد

با همکاری شرکت فولاد خوزستان جشن گلریزان آزادی زندانیان جرائم غیرعمد برگزار شد

ورود طارمی به زمین در دقیقه 1+90؛ آتالانتا 0-2 اینتر

کامبک دراماتیک لورکوزن مقابل اشتوتگارت

گل دوم بارسلونا به اتلتیکو مادرید توسط فران تورس در دقیقه 78

بازی بزرگ فرانسه به کام میلیونرها؛ پیروزی PSG بر مارسی

گل سوم بارسلونا به اتلتیکو مادرید توسط لامین یامال در دقیقه 90+2

آتش‌سوزی در هورالعظیم باعث تعطیلی ادارات برخی شهرهای خوزستان شد

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز دوشنبه 27 اسفند

شرایط و استعداد برای سرمایه‌گذاری در شهر آبادان محیا است

شعرخوانی شاعر مازندرانی در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی+ فیلم و تصاویر

چالش انتخاب سرمربی با علیرضا منصوریان

گل سوم پاری سن ژرمن به مارسی توسط پل لیرولا در دقیقه 76

گل اول اینتر به آتالانتا توسط کارلوس آگوستو در دقیقه 54

گل دوم اینتر به آتالانتا توسط لائوتارو مارتینس در دقیقه 87

گل اول بارسلونا به اتلتیکو مادرید توسط رابرت لواندوفسکی در دقیقه 72

گل دوم اتلتیکو مادرید به بارسلونا توسط الکساندر سورلوث در دقیقه 70

ماجرای ویدیوی وایرال شده علیرضا منصوریان و وحید امیری

اعتصاب بازیکنان فوتبال کلمبیا

گل اول مارسی به پاریس توسط امین گویری در دقیقه 51

مهدی ترابی: امسال می خواهیم با تراکتور یک اتفاق بزرگ رقم بزنیم

علیرضا منصوریان: مثل بعضی از دوستان چند شخصیتی نیستم!

عارف آقاسی، مدافع تراکتور: حقم بود به تیم ملی دعوت شوم اما نظر سرمربی است

واکنش هاشم نژاد ستاره تراکتور به عدم دعوت به تیم ملی