سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم :عزتمندی و شرافت ملت ایران قابل مذاکره نیست
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از ایسنا،اخیرا سیدعباس عراقچی وزیر خارجه گفت که پاسخ رسمی ایران به نامه آقای ترامپ چهارشنبه 6 فروردین ماه 1404 به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شده است.
به گفته عراقچی، این پاسخ رسمی شامل نامهای است که در آن نقطهنظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.
وزیر خارجه همچنین تاکید کرد: سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد، اما مذاکرات غیرمستقیم، همانطور که در گذشته نیز وجود داشته، میتواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود. زندگی دارا خسروشاهی مدیر عامل اوبر در خارج از ایران بخوانید
در همین رابطه، محمود عباس زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم نیز به نامه رییس جمهور آمریکا پاسخ داده که بخش هایی از آن به شرح زیر است:
«ونریداننمنعلیالذیناستضعفوافیالارض
ونجعلهمائمهونجعلهمالوارثین
قصص - 5
"و اراده کردیم تا به آنان که بر روی زمین به ضعف کشیده شدند، نعمت بخشیم وآنان را پیشوایان خلق و وارث خود قرار دهیم"
آقای رئیسجمهور، وجدانهای بیدار همه مردم جهان بر راستی و درستی این وعده الهی ناظر و گواه است، بنیاسرائیل که توسط فرعونیان به اسارت کشیده شده بودند، از ستم آنان رستند و این رهایی، 80 سال پیش، که از اردوگاههای کار اجباری، اسارتگاهها و کورههای آدمسوزی نجات یافتند، تکرار شد اما مسخ صهیونی، قدرت درک، فهم، تشخیص و شناخت ایستادن در سمت درست تاریخ را از آنان گرفته، که در حال حاضر بر تخت فرعون و کرسی فاشیزم هیتلری تکیه زدهاند و اینبار، هر آنچه بر آنان رفته را بر قوم تحت ستم دیگری که بی هیچ تقصیر، قصور و گناهی در گذشته دردناک یهودیان، روا میدارند، کشتار و شکنجه میکنند و از حقوق حیاتی خود محرومشان میسازند، و غافلند از تکرار تاریخ.
و همه میدانیم که سیصدسال پیش چگونه در کشور فعلی شما، استعمارگران اسپانیایی، فرانسوی و انگلیسی، مردمی را که از ظلم و ستم فراگیر آنان و سایر غارتگران ضدبشری به جان آمده و از یک قرن قبل، به قاره جدید پناه آورده بودند، سرکوب مینمودند و حق استقلال و تمامیت ارضی آنان را به رسمیت نمیشناختند و چگونه ملت امریکا در پی جنبش "پیوریتنها" که با انگیزههای مذهبی به امریکا مهاجرت کردند (که علیرغم همه تغییرات، هنوز شعار آنها که تکیه بر خداوند بود، بر روی پول ملی شما مندرج است) و مطالبات همه ستمدیدگان آن سرزمین را همسو ساختند، پس از دو قرن ایستادگی در برابر استعمارگران پیر در اواخر قرن هجدهم به استقلال رسید تا امروز که داعیه ابرقدرتی بر جهان و جهانیان دارید، و اینبار این شمایید که در جایگاه آن استعمارگران ایستادهاید و تلاش می کنید با تنگ نمودن حلقه تحریمها و تشدید تهدیدها، با معیارهای خود، به صورتی همهجانبه، سراسرجسم و روح، یا به تعبیری، تمامی توان مادی و معنوی ملت ایران را تضعیف، و قوا و قدرت مقاومتش را به ضعف بکشانید، در حالی که یقینا" به تکرار تاریخ، به عنوان سنت تردیدناپذیر الهی واقفید.
(و اگر در این زمینه شک و تردیدی دارید، از مشاوران خود بپرسید که "رمضان" و "محرم" چیستند و آیا میتوان مردمی را که رمضان را دارند با تحریم و آنانی که محرم را دارند، با تهدید به اقدام نظامی به زانو در آورد؟)
و اما از آنجایی که جنابعالی ظاهراً برای گفتوگو ابراز تمایل کردهاید، لازم دیدم که توجه شما را به چند مورد بسیار مهم و حیاتی جلب نمایم؛ هر روز با تهدید پهپادهای ایرانی روبهرو بودهایم؟ بخوانید
آقای رئیس جمهور! باید تاکید کنم که مردم ایران، مردمی اخلاقمدار، آزاده، صلحطلب، انساندوست و با سابقهی بیش از هفت هزار سال تمدن هستند که در سیصد سال اخیر آغازگر هیچ جنگی نبودهاند. اما کشور ایران در همین مدت همواره از سوی قدرتهای بزرگ استعماری مورد طمع، تجاوز، تصرف و اذیت و آزار قرار گرفته که اشغال آن در دو جنگ جهانی و قحطی و مرگ و میر گسترده متعاقب آن تنها دو نمونهی دردناک شاهد این مدعا در تاریخ معاصر است.
با داشتن تجارب تلخ تاریخی که ایران در قرون گذشته از قدرتهای استعماری داشته است، روابط بین ایران و آمریکا در آغاز یعنی در حدود یکصد و پنجاه سال پیش، روابطی دوستانه و همدلانه بود. زیرا در آن زمان گمان میشد که روابط سیاسی و اقتصادی با قدرت نوظهوری که در آن سوی اقیانوسها سر برآورده است، میتواند ایران را در مقاومت در برابر قدرتهای بزرگ استعماری وقت یاری نماید.
بد نیست بدانیم که انقلاب مشروطهی ایران در اوایل قرن بیستم، یک شهید آمریکایی داشته است، "هوارد کانکلین بسکرویل" معلم جوان آمریکایی که از سال 1907 در مدرسه آمریکاییهای تبریز تاریخ تدریس مینمود، یک درس تاریخی نیز به همه انسانها داد. او در 19 آوریل سال 1909 در جریان مقاومت مردم تبریز در برابر نیروهای سرکوبگر نظام استبدادی محمدعلی شاه، دلاورانه جنگید و به شهادت رسید و در سن 24 سالگی در عنفوان جوانی، جان خود را فدای آرمان آزادی انسانها کرد و برای همیشه مورد احترام و ستایش مردم ایران و همه آزادگان جهان قرار گرفت. و یادی کنیم از «دکتر آرتور چسترمیلسپو» حقوق و اقتصاددان محترم آمریکایی و (به زعم خیلی از اندیشمندان ایرانی) نقش ارزشمند بسزایش در تجدید حیات اقتصادی ایران.
آری با این زمینههای مثبت، مردم ایران و بسیاری از سیاستمداران وقت ایرانی که نداشتن پیشینه استعماری در ایران و جهان، آنان را نسبت به آمریکاییها خوشبین ساخته بود، میپنداشتند که روابط نزدیک با دولت آمریکا میتواند در دنیای پرتلاطم روابط بینالملل، منافع متقابل دو کشور را حفظ و تقویت نماید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1073001/