پیام خوزستان

آخرين مطالب

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404 اقتصادي

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404 از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی صادر شد و براساس این بخشنامه، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع)‌ مبلغ سه میلیون و 463 هزار و 656 ریال اعلام شد. براساس این بخشنامه، حداقل مقرری بیمه بیکاری قابل پرداخت به افراد مشمول واجد شرایط نیز در سال جاری، معادل حداقل دستمزد این سال خواهد بود.
در پی صدور بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص تغییر حداقل دستمزد روزانه و سایر سطوح دستمزدی و حداقل مزایای پرداختی به کارگران مشمول قانون‌کار در سال 1404، سازمان تأمین‌اجتماعی در بخشنامه‌ای مقررات مربوط به دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال جاری را به واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ کرد.
براساس این بخشنامه، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع)‌ مبلغ 3،463،656 ریال اعلام شده و سایر سطوح دستمزدی مبنای کسر حق بیمه نیز براساس آخرین دستمزد روزانه سال 1403، معادل 32 درصد به‌علاوه رقم ثابت روزانه 310,535 ریال افزایش می‌یابد.
در این بخشنامه با اشاره به بند (2) مصوبه مزبور و دستورالعمل‌های صادره از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوطه، خاطرنشان شده است: تمامی کارفرمایان مکلفند از مبلغ مزد پایه سنواتی کارگران مشمول قانون کار (اعم از کارگاه های دارای طرح طبقه بندی و فاقد طرح طبقه بندی مشاغل) که "دارای حداقل یک سال سابقه کار در همان کارگاه شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته است" مبلغ روزانه 94،000ریال، حق‌بیمه متعلقه را کسر و با رعایت ماده (39) قانون تامین اجتماعی و آئین نامه اجرایی مربوطه به سازمان پرداخت کنند.
همچنین با توجه به اینکه طبق بند های (3)، (4) و (5) تصویبنامه فوق‏ الذکر مقرر شده است کارفرمایان مشمول قانون کار از ابتدای سال 1404 به کلیه کارگران اعم از دائم و موقت، مجرد یا متأهل ماهیانه مبلغ 22،000،000ریال بابت کمک ‌هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای، مبلغ 9،000،000ریال بابت کمک ‌هزینه مسکن کارگری و همچنین مبلغ 5،000،000 ریال به عنوان حق تأهل پرداخت نمایند، از این رو کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار می‌بایست طبق بند (5) ماده (2) قانون تامین‌اجتماعی و آیین‌نامه اجرایی ماده (39) قانون اخیرالذکر با رعایت بخشنامه‌های (5) و (1‏‏/5) جدید درآمد به هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبالغ یادشده به همراه سایر اقلام مشمول کسر حق‌بیمه از جمله اضافه کاری و ... در ستون‌ مربوطه و کسر حق‌بیمه متعلقه و پرداخت آن به شعبه اقدام خواهند کرد.
در همین رابطه یاد آور شده است؛چنانچه براساس مصوبه هیأت وزیران، مبلغ حق مسکن قابل پرداخت به بیمه‌شدگان در سال 1404 افزایش یابد، مراتب مجدداً جهت اقدام اعلام خواهد شد.
همچنین در رابطه حق بیمه نیروهایی که برای آنان ترک کار اعلام شده آورده است: به هنگام محاسبه حق‌بیمه آن دسته از بیمه‌شدگان که در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از 01‏‏‏‏‏‏‏‏/01‏‏‏‏‏‏‏‏/1404، دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه (3،463،656 ریال) درج شده است، چنانچه در سال 1404 کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان مذکور خودداری و یا در لیست‌های ارسالی ترک‌کار آنها را اعلام کنند، باید دستمزد و مزایای آن‌ها به شرح بندهای فوق‌الذکر تعیین و سپس مبنای محاسبه حق‌بیمه ماه‌هایی که لیست آن ارسال نشده است قرارگیرد.
در این بخشنامه با اشاره به این که حداقل مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری مطابق بخشنامه 1398 برابر 2‏‏‏/1حداقل دستمزد مصوب شورایعالی‌کار خواهد بود؛ در خصوص مبنای پرداخت حق بیمه، بیمه شدگان اختیاری آمده است: مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که مبنای پرداخت حق‌بیمه آنان در سال 1403 از رقم روزانه‌ 3،463،656 ریال بیشتر می‌باشد، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل 32 درصد به علاوه رقم ثابت روزانه 310،535ریال مطابق روش ذیل در سال‌جاری افزایش می‌یابد که در هر حال از 2‏‏‏/1 حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار کمتر نخواهد بود. 
مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال 1404=(310،535+32‏‏‏‏‏‏‏‏/1×آخرین مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال 1403)
بر این اساس حداقل مبنای پرداخت حق‏ بیمه بیمه‏ شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد در سال 1404 معادل رقم روزانه 3،463،656 ریال خواهد بود. همچنین در مواردی که دستمزد مبنای پرداخت حق ‏بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بالاتر از حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال 1403 ‏باشد، باید ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورایعالی‌کار در سال 1404 رعایت شود.
برای نمونه، بیمه‏‌شده‌‏ای که در سال 1403 نسبت به انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با دستمزد مبنای پرداخت حق‏ بیمه روزانه 9،069،685 ریال اقدام کرده است. با توجه به اینکه دستمزد روزانه مذکور نسبت به حداقل دستمزد سال 1403 معادل 8‏‏/3 می‏باشد، بنابراین دستمزد مبنای پرداخت حق ‏بیمه روزانه وی در سال 1404 برابر فرمول ذیل به مبلغ 13،161،893 ریال خواهد بود.
در این بخشنامه در خصوص مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز خاطرنشان شده است:‏‏‏ تمامی پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه ‌بیکاری که تاریخ وقوع بیکاری آنان از تاریخ 01‏‏‏‏‏‏‏‏/01‏‏‏‏‏‏‏‏/1404 به بعد می‌باشد، با رعایت حداقل دستمزد سال 1404 خواهد بود. همچنین پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه‌بیکاری سنوات قبل که در سال 1404 ادامه می‌یابد و مبلغ آن کمتر از حداقل دستمزد سال 1404 می‌باشد تا مبلغ حداقل دستمزد سال 1404 ترمیم خواهد شد.
در این بخشنامه ضریب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری به با توجه به جداول اعلامی دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری (ضریب 65‏‏‏‏‏‏/1) معادل 032‏/715‏/5 ریال، بابت رانندگان مینی‌بوس و سواری(ضریب 35‏‏‏‏‏‏/1) معادل 936‏/675‏/4 ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری (ضریب 1‏‏‏‏‏/1) معادل 022‏/810‏/3 ریال تعیین و ابلاغ شده است.
بر اساس این بخشنامه در خصوص ضریب دریافت حق بیمه از کارگران ساختمانی نیز شامل ؛الف)‏‏- کارگر درجه یک (کارگر ماهر، استادکار) 9‏‏/1 برابر حداقل دستمزد؛ ب)‏‏- کارگر درجه دو (کارگر نیمه ماهر، کمک استادکار) 6‏‏/1 برابر حداقل دستمزد و ج)‏‏-کارگر درجه سه (کارگر عمومی) 3‏‏/1 برابر حداقل دستمزد خواهد بود و بر مبنای ضرایب اعلامی دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب3‏‏‏‏‏‏‏‏/1، 6‏‏‏‏‏‏‏‏/1، 9‏‏‏‏‏‏‏‏/1 برابر حداقل دستمزد (به ترتیب 752‏/502‏/4 ، 850‏/541‏/5 و 946‏/580‏/6) ریال براساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول خواهد شد. 
در این بخشنامه در خصوص مبنای حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه با اشاره به ‏‏‏‏‏مصوبات شورایعالی تامین‌اجتماعی و هیات امنای محترم سازمان تامین‌اجتماعی ، از ابتدای سال ‌جاری 7 برابر حداقل دستمزد روزانه تعیین و رعایت موضوع حسب مورد در ماه‌های31، 30 و 29 روزه الزامی می‌باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1076325/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آواز خواندن «سالار معمولی» در پشت‌ صحنه پایتخت

«شمشیر خان» سریال پایتخت کیست؟

پشیمانی و بغض اشکان خطیبی از مهاجرت

رجائیان: مجتبی حسینی برای سرمربیگری تیم امید مذاکرات تلفنی داشته ولی هنوز به مراحل قطعی نرسیده

صحبت‌های کنایه‌آمیز میثاقی درمورد احتمال دچار شدن قلعه‌نویی به سرنوشت اسکوچیچ

بعیدی: کارت بازی «بن یدر» صادر شده و هماهنگی‌های نهایی در حال انجام است تا بازی کند

کارشناسی داوری بازی تراکتور - استقلال

گزارشی از هواداران پرشور تراکتور در بازی با استقلال

خلاصه بازی بولونیا 1 - ناپولی 1

درخواست محمد رجاییان مدیرعامل آلومینیوم از دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور

بهار خاموش در اهواز؛ برق رفت، نفس ماند در گرما

جدول خاموشی برق اهواز سه‌شنبه 19 فروردین

چمران: بودجه مردم را ریال به ریال حساب می‌کنیم/ پروژه‌های فراموش‌شده را احیا کردیم

کارشناسی داوری دیدار آلومینیوم - سپاهان

پایان شایعات؛ فلیک و رافینیا مشکلی ندارند

حرفهای جنجالی میثاقی علیه یحیی

عشق پاک هست!

ادعای ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران آغاز شده است

جدول خاموشی برق شهرهای خوزستان

کلیات طرح جدید مصر به روایت رسانه‌های رژیم صهیونیستی

خنده های نقی و گریه های فهیمه

ورژن وطنی موسیقی معروف در سریال پایتخت

لیندا کیانی: شبیه دخترهای دهه شصتی هستم!

چت‌بات‌های هوش مصنوعی می‌توانند دروغ‌های قانع‌کننده‌ای به شما ارائه دهند

کارشناسی داوری دیدارهای هفته 23 لیگ برتر

ویدیو زیبای باشگاه نساجی از تشویق هواداران مقابل مس رفسنجان

عبور از چهار بازیکن؛ گل اول ناپولی توسط آنگیسا در دقیقه 18

داستانک/ عتیقه فروش و مرد باهوش

شاعرانه/ تازه شد باغ و آن نگار نیامد

پزشکیان: از سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت می‌کنیم

هشدار یک نماینده مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام درمورد لوایح مربوط به FATF

فرماندار شوش: اختصاص آب مورد نیاز شرکت هفت تپه تصویب شد

دستگیری تیم تروریستی وابسته به داعش در کردستان

روستای صخره ای کندوان پرجاذبه ترین اثر گردشگری آذربایجان شرقی

چمران در جمع مدیران شهری:احیای پروژه‌های فراموش‌شده مثل «یادگار» افتخار شورای ششم است

رحیم یوسفی: وحید امیری یک بازی می کند و پایش کِش می آید!/ علی پروین را با وحید امیری یا هیچ کس دیگری مقایسه نکنید

کلاف سردرگم مذاکرات؛جزئیات طرح جدید آتش‌بس غزه

ویدئویی پربازدید از پشت صحنه سینمایی «کوکتل مولوتف»

فیلم‌برداری «هدیه ای برای مادرم» تمام شد

انتشار پوستر سریال «وحشی» با بازی جواد عزتی

به خاطر خواهرزاده مدیر از شرکت اخراج میشه

نخل طلای افتخاری کن برای رابرت دنیرو

چهره ها/ استوری دردناک مهران غفوریان برای دختربچه فلسطینی

از لواکو «در چشم باد» تا شمشیرِ «پایتخت»

تصویر روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهر کُرکی

شهاب سنگ‌ها چقدر می‌ارزند؟ گنجی که هیچ‌کس از آن خبر ندارد

نقش رسانه و فضای مجازی: سلاح ایران در برابر فشارهای جهانی

15 سال پیش در چنین روزی؛ پاس گل زیبای ریبری در جشن تولد 27 سالگی‌اش

از حواشی برخی مسابقات لیگ برتر فوتبال تا قهرمانی که پهلوانی برایش ثبت شد

افسران ضد دوپینگ فردا مو را از ماست می‌کشند