پیام خوزستان

آخرين مطالب

قهرمان پور: امکان دارد برخلاف انتظارها توافق حاصل شود سیاسی

قهرمان پور: امکان دارد برخلاف انتظارها توافق حاصل شود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نامه نیوز / تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: بهتر است همه گروه ها با هم در ارتباط باشند و احساس کنند جزیی از روند مذاکره هستند تا وقتی نتیجه مشخص شد از مخالفت جدی با آن خوداری کنند؛ البته این کار سختی است که اما ناممکن نیست.
هیأت های مذاکره کننده ایران و آمریکا روز شنبه در عمان دور نخست مذاکره را آغاز می کنند. از نگاه ترامپ پنجره دیپلماسی بین ایران و آمریکا آخرین فرصت را پیش رو دارد؛ تنش‌ها بین دو کشور طی 47 سال گذشته آنقدر انباشت شده که بسیاری از کارشناسان ترجیح می‌دهند درباره سرنوشت گفتگوهای پیش رو قضاوتی نکنند. در این میان تندروها در ایران و آمریکا آخرین تلاش های خود را به کار گرفتند تا چوب لای چرخ دیپلماسی بگذارند.
در ایران مخالفان مذاکره از ضرورت دستیابی به بمب هسته ای، تقابل نظامی با آمریکا و حتی گرفتن انتقام از ترامپ سخن می گویند و در مقابل رادیکال ها در واشنگتن همین مواضع را اهرمی قرار می دهند تا دولت ترامپ را از مذاکره با تهران منصرف کنند. حال این سئوال پیش می آید که آیا تهران و واشنگتن برای مذاکره تصمیم جدی گرفته اند و به فرض شروع مذاکره، می توان چشم اندازی برای توافق متصور بود؟
بازار
رحمان قهرمان‌پور در گفت‌وگو با نامه‌نیوز درباره میزان توفیق مذاکره ایران و آمریکا گفت: هم در ایران و هم در آمریکا دیدگاه های متنوع و بعضا متضادی درباره مذاکره دوجانبه وجود دارد و نمی توان گفت اعتراض ها و مخالفت ها با مذاکره ساختگی و تئوری توطئه است اما این نکته را نیز باید درنظر داشت مخالفان مذاکره به ویژه تندروها در هر دو کشور که رسانه دارند و صدای شان بلند است، پای میز تصمیم‌گیری برای مذاکره نیستند، البته آنها سعی می کنند بر مذاکرات تأثیر بگذارند.
وی افزود: نکته دیگر آن است که دو طرف پیش از ورود به میز مذاکره سعی می کنند نشان دهند دست بالا را دارند، ضمن آنکه در داخل با فشار مخالفان مذاکره مواجه هستند و طرف مقابل باید این واقعیت را درک کند. از این رو می بینیم هم در آمریکا و هم در ایران نظرات رادیکالی درباره مذاکره مطرح می شود که معتقدم اگر دیدگاه های رادیکال در داخل ایران مدیریت شود الزاما هم بد نیست چون می تواند بر حسب توانایی مذاکره کنندگان تبدیل به یک نقطه قوت شود.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: البته نگرانی مهم آن است که آیا دیدگاه های رادیکال و متفاوت نهایتا در یک نطقه معین مدیریت و تبدیل به اجماع نظر می شوند یا خیر؟ اگر جواب خیر باشد، طرح دیدگاه های متفاوت و متضاد می تواند این پیام را به طرف مقابل بدهد که اساسا در ایران رسیدن به اجماع برای توافق ممکن نیست و نظام تصمیم گیری دچار اختلافات داخلی است.
وی ادامه داد: نکته سوم آنکه پیش از ورود به مذاکره نمی توان درباره سرانجام آن نتیجه قطعی گرفت. پای میز مذاکره است که مشخص می شود دو طرف چه اهداف و انتظاراتی از گفت‌وگو دارند چون هیچ طرفی همه حرف هایش را در رسانه بیان نمی کند بنابراین از حالا نمی توان گفت نهایتا توافق می شود یا خیر. امکان دارد برخلاف انتظارها توافق حاصل شود یا ممکن است عوامل دیگری وارد ماجرا شوند و با کارشکنی از حصول توافق ممانعت کنند.
قهرمان‌پور با بیان اینکه مولفه های عدم قطعیت در روند مذاکرات ایران و آمریکا زیاد است، یادآور شد: باید منتظر ماند و دید خواسته های اصلی دو طرف از یکدیگر چیست و هر طرف نسبت به خواسته های طرف مقابل چه واکنشی نشان می دهد.
وی درباره ترکیب تیم مذاکره کننده و تأثیر آن بر روند توافق و پایداری توافق گفت: وجود حداقلی از اجماع در نظام تصمیم گیری یک ضرورت است و نمی توان این موضوع را نادیده گرفت. اگر حداقل اجماع نباشد داستان برجام تکرار می شود و کسی جرأت نمی کند به صورت علنی از توافق دفاع کند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: مهم آن است که نظام تصمیم گیری عقب نشینی نکند و بتواند از این تصمیم خود دفاع کند. از این رو بهتر است همه گروه ها با هم در ارتباط باشند و احساس کنند جزیی از روند مذاکره هستند تا وقتی نتیجه مشخص شد از مخالفت جدی با آن خوداری کنند؛ البته این کار سختی است که اما ناممکن نیست.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1076827/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سردار برسلانی: امروز نقش اصلی هنرمندان تبیین‌گری در جبهه مقاومت است

حماس و جهاد اسلامی هرگونه مذاکره درخصوص خلع سلاح مقاومت را رد کردند

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در این شهر

اتحاد بزرگان استقلال و پرسپولیس برای آزادی فوتبالیست زندانی/ طلبکاران عزیز! تخفیف بدهید تا من آزاد شوم!

پوتین از حماس به خاطر آزادی تبعه روسی در غزه تشکر کرد

شتاب در توسعه فولاد زاگرس با تزریق سرمایه سهامداران/ پرداخت معوقات کارگران پیمانکار EPC در دستور کار قرار گرفت

از آزادی تا سن‌سیرو؛ طارمی به مستطیل سبز برگشت!

جزئیاتی از زمان پاسخ حماس به پیشنهاد اسرائیل/ بر سر سلاح خود مذاکره نمی‌کنیم

رایج ترین کلاهبرداری ها با هوش مصنوعی/ ویدئو

تجمع دانشجویی و مردمی در پی جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین

پور علی: تقویت اردو‌های راهیان نور؛ رسالتی برای تبیین معنویت و مقاومت

روستای گردشگری شوکِ حاجیوند در آستانه ثبت ملی با دست بافته‌های منحصر‌به‌فرد چوقا

برگزاری جشنواره سفیران سلامت در 27 شهرستان استان با هدف ترویج خودمراقبتی و بهداشت فردی

سیو دیدنی زومر مانع از گل تساوی بخش بایرن مونیخ شد

واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در حاشیه‌ مذاکرات ایران و آمریکا

جزییات دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر خارجه

امیدواریم پیروز میدان در پایان بازی تیم ذوب‌آهن باشد

پورعلی‌‎گنجی: فوتبالم مقابل چشم هوادار 50 درصد تغییر می کند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خلع سلاح مقاومت خط قرمز همه گروه‌های فلسطینی

گل اول آرسنال توسط ساکا در دقیقه 71

گل اول رئال مادرید توسط وینیسیوس در دقیقه 67

فرصت سوزی اولیس در مقابل دروازه اینتر

گل دوم بایرن مونیخ توسط دایر در دقیقه 78

ورود مهدی طارمی به زمین در دقیقه 81

یاوه‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

غریب‌آبادی: اگر طرف مقابل با ادعاهای واهی به دنبال تعطیلی صنعت هسته‌ای ما باشد، نخواهیم پذیرفت

گزارش تمرین پرسپولیس

خبر نامطلوب برای هواداران پرسپولیس و سپاهان

پورعلی‌گنجی: وقتی در آزادی باشیم بازی پرسپولیس فرق می‌کند!

رایزنی در خصوص طرح 550 هزار هکتاری و مقابله با ریزگردها

آخرین برد پرسپولیس برابر سپاهان در آزادی، 7 سال و دو ماه پیش!

خشم شدید کاپیتان‌های استقلال: پدرمان را درآوردید!

پورعلی‌‎گنجی: فوتبالم مقابل چشم هوادار 50 درصد تغییر می کند

اعتراض کاپیتان های استقلال: پدر ما را درآوردید

دهک بندی یارانه؛ از کجا بفهمیم یارانه مان حذف می‌شود یا نه؟

موقعیت عالی برای باواریایی‌ها؛ اینتر 0-0 بایرن مونیخ

کورتوا رئال رو در بازی نگه میداره! رئال مادرید 0-0 آرسنال

درگیری کارواخال و ساکا در ورودی تونل بین دو نیمه

گل اول بایرن مونیخ توسط هری کین در دقیقه 52

گلایه مهروز ساعی، مربی تیم ملی تکواندوی بانوان از انتخاب مهدی طارمی به عنوان مرد سال ورزش ایران

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

در اشعار قدیم پهلوانی چگونه تعریف شده است؟

معاون وزیر خارجه: مکان دور دوم مذاکرات «رم» است

رفتارهای زیگزاگی مقامات آمریکایی و تغییر لحن آنان با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فلاحت‌پیشه: نگران شرطی‌شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم

کرملین: موضوع ایران در دستور کار مذاکرات پوتین و ویتکاف نبود

ماجرای توهین و ضرب و شتم به دو پزشک در ایذه و شوش چه بود؟

خلیفه اصل: استقلال خوزستان سه بازیکن جدید جذب خواهد کرد

فانوس روشن استقلال در قعر؛ VARفرشته نجات استقلال