پیام خوزستان

آخرين مطالب

تجربیات دوران کودکی، ماده سفید مغز را شکل می‌دهد علمي

تجربیات دوران کودکی، ماده سفید مغز را شکل می‌دهد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / محققان مؤسسه مس جنرال بریگهام (Mass General Brigham) تجارب دشوار اولیه زندگی را با کاهش کیفیت و کمیت ماده سفید در سراسر مغز نوجوانان مرتبط دانسته‌اند. این کاهش ماده سفید همچنین با عملکرد کمتر در کارهای شناختی همراه است. با این حال، برخی از عوامل تاب‌آوری اجتماعی مانند انسجام محل زندگی و فرزندپروری مثبت ممکن است اثر محافظتی داشته باشند.
ماده سفید بزرگراه‌های ارتباطی مغز به شمار می‌رود که به شبکه‌های مغز اجازه می‌دهد تا عملکردهای لازم برای شناخت و رفتار را انجام دهند. آنها در طول دوران کودکی رشد می‌کنند و تجربیات دوران کودکی ممکن است باعث ایجاد تفاوت‌های فردی در نحوه بالغ شدن ماده سفید شود. نویسنده اصلی این مطالعه، سوفیا کاروزا (Sofia Carozza) و نویسنده ارشد آن امر دهاند (Amar Dhand) می‌خواستند بفهمند که این فرآیند پس از رسیدن کودکان به سنین نوجوانی چه نقشی در شناخت دارد.
به نقل از ساینس‌دیلی، کاروزا می‌گوید: جنبه‌هایی از ماده سفید که رابطه‌ای با محیط اولیه زندگی ما را نشان می‌دهد، در سراسر مغز بسیار فراگیرتر از آن چیزی است که ما فکر می‌کردیم. به جای اینکه فقط یک یا دو بخش مهم برای شناخت وجود داشته باشد، کل مغز به ناملایماتی که ممکن است یک فرد در اوایل زندگی تجربه کند، مرتبط می‌شود.
این گروه داده‌های 9082 کودک که حدود نیمی از آنها دختر، با میانگین سنی 9.5 سال بودند را که در مطالعه رشد شناختی مغز نوجوانان (ABCD) جمع‌آوری شده بود، مورد مطالعه قرار دادند. این مطالعه که توسط مؤسسه ملی سلامت تأمین مالی شد و در 21 مرکز در سراسر ایالات متحده انجام شد، اطلاعاتی در مورد فعالیت و ساختار مغز، توانایی‌های شناختی، محیط، خلق و خو و سلامت روان جمع‌آوری کرد. محققان چندین دسته از عوامل محیطی اولیه، از جمله عوامل خطر دوران بارداری، ناملایمات بین فردی، محرومیت اقتصادی خانوار، ناملایمات محل زندگی و عوامل تاب‌آوری اجتماعی را مورد بررسی قرار دادند.
محققان از اسکن مغزی به عنوان راهی برای تخمین یکپارچگی اتصالات ماده سفید و ساده کردن شمارش و تخمین قدرت آنها استفاده کردند. آنها سپس از یک مدل محاسباتی برای مقایسه چگونگی ارتباط این مشخصه‌های ماده سفید با عوامل محیطی دوران کودکی و توانایی‌های شناختی فعلی مانند مهارت‌های زبانی و محاسبات ذهنی استفاده کردند.
تجزیه و تحلیل آنها تفاوت‌های گسترده‌ای را در اتصالات ماده سفید در سراسر مغز بسته به محیط‌های اولیه زندگی کودکان نشان داد. به طور خاص، محققان کیفیت پایین‌تری از اتصالات ماده سفید را در بخش‌هایی از مغز پیدا کردند که با محاسبات ذهنی مرتبط است. این تفاوت‌ها در ماده سفید، ایجاد رابطه بین تجربیات نامطلوب زندگی در اوایل دوران کودکی و عملکرد شناختی پایین‌تر در نوجوانی را نشان می‌دهد.
کاروزا می‌گوید: همه ما در یک محیط قرار گرفته‌ایم و ویژگی‌های آن محیط مانند روابط ما، محله یا شرایط مادی می‌تواند نحوه رشد مغز و بدن ما را شکل دهد که به نوبه خود بر کاری که می‌توانیم با آنها انجام دهیم، تأثیر می‌گذارد. ما باید تلاش کنیم تا مطمئن شویم که افراد بیشتری می‌توانند زندگی پایدار و سالمی را که مغز انتظار دارد، به خصوص در دوران کودکی داشته باشند.
محققان خاطرنشان می‌کنند که مطالعه آنها بر اساس داده‌های مشاهده‌ای است، به این معنی که آنها نمی‌توانند نتیجه‌گیری علّی قوی داشته باشند. تصویربرداری از مغز نیز تنها در یک نقطه زمانی در دسترس بود و یک عکس فوری ارائه می‌کرد، اما به محققان اجازه نمی‌داد تغییرات را در طول زمان ردیابی کنند. مطالعات در آینده‌ به پیگیری کودکان در طول زمان و جمع‌آوری اطلاعات تصویربرداری مغز در چند نقطه زمانی برای یافتن ارتباط قطعی‌تر باید انجام شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1077628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی آینتراخت فرانکفورت 0 - تاتنهام 1

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

فریاد بازیکنان ذوب آهن برای دو مصدوم جدید (عکس)

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد

مرکز رشد هسته‌های مردمی در خوزستان تشکیل شد

ماموریت جولانی در منطقه چیست ؟

آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت در لرستان برگزار شد+ عکس

شهدا و ایثارگران چشم و چراغ ملت هستند

مهم ترین ارگ های ایران که حالا جاذبه تاریخی اند + تصاویر

همسر استیون انزونزی برای حمایت از سپاهان به تهران سفر می‌کند / عکس

مشاغل سخت و زیان آور در ایران

در این شرایط اقتصادی با پولمان چه کنیم؟

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

ماجرای مسمومیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز

قول یحیی گل محمدی به مردم خوزستان

کار ناپسند عربستانی‌ها دامن تیم رونالدو را گرفت!/ النصر به خاطر استقلال جریمه شد!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

ویدیو: خلاصه بازی مس سونگون 2 – نفت مسجدسلیمان 2

خلیفه اصل: به خودمان باختیم؛ این ضعیف‌ترین بازی ما بود!

گل محمدی: تا آخرین لحظه برای کسب سهمیه آسیایی می‌جنگیم

پروژه تله‌کابین تاق‌بستان شتاب می‌گیرد / استفاده حداکثری از ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه

نصر به خاطر استقلال جریمه شد!

تله‌کابین تاق‌بستان با گرفتن مجوزها در کمتر از دو سال تکمیل می‌شود

پوستر جنجالی باشگاه پرسپولیس برای بازی با سپاهان

مسلمانان نباید در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه سکوت کنند

فاز اصلاحی قیمت دلار | احتمال کاهش تا 78 هزار تومان

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43