پیام خوزستان

آخرين مطالب

از ماجرای کشف «صیاد شیرازی» توسط دکتر چمران تا چالش‌های فرماندهی‌ نیروی زمینی ارتش گفتگو

از ماجرای کشف «صیاد شیرازی» توسط دکتر چمران تا چالش‌های فرماندهی‌ نیروی زمینی ارتش
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس: بنی‌صدر ادعا می‌کرد که اولین کسی است که استعداد نظامی شهید صیاد شیرازی را کشف و از وجودش در جبهه کردستان استفاده کرده بود؛ اما در واقع بنی‌صدر رویکردی خصمانه علیه سروان علی صیاد شیرازی اتخاذ کرده و به بهانه اعتراضی که صیاد دل‌ها به مواضع بنی‌صدر داشت، او را تحت فشار قرار داده و درصدد حذفش بود.
امیر «مجتبی جعفری» از رزمندگان ارتشی دفاع مقدس که مولف چندین کتاب در حوزه جنگ تحمیلی است، معتقد است اولین کسی که به توانایی‌های شهید صیاد شیرازی پی برد، دکتر مصطفی چمران بود. وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس به مرور خدمات جهادی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.
تشکیل هسته‌های بسیج
امیر جعفری پیرامون نوع نگاه و رویکرد شهید صیاد شیرازی پس از پیروزی انقلاب اظهار داشت: شاید کمتر کسی بداند که سپهبد شهید صیاد شیرازی از اولین نفراتی بود که سعی کرد هسته‌های بسیج را بین جوانان انقلابی ایجاد کند؛ آن هم در زمانی که بسیج هنوز رسما تشکیل نشده بود. وی در مقطع پیروزی انقلاب، سروان مرکز آموزش توپخانه اصفهان بود و لذا فعالیت‌های انقلابی را در همین شهر انجام می‌داد. سپس با شهادت 52 نفر از رزمندگان اصفهانی در کردستان، صیاد شیرازی تصمیم گرفت به آنجا برود. رفت و همان جا با شهید دکتر مصطفی چمران آشنا شد.

پیام خوزستان

دوستی با دکتر چمران
نویسنده کتاب «اطلس نبرد‌های ماندگار» در خصوص نحوه آشنایی شهیدان چمران و صیاد شیرازی افزود: در کردستان شهید صیاد شیرازی مثل یک نیروی عادی خدمت می‌کرد. در یک ماجرا وی به همراه تعدادی از رزمندگان که از نیرو‌های داوطلب مردمی بودند به منطقه‌ای می‌روند تا عملیاتی انجام بدهند. قرار بود بالگرد‌های خودی آنها را منتقل کنند، اما این اتفاق نمی‌افتد و گروه در کوهستان و میان منطقه آلوده به وجود دشمن گیر می‌افتد. شهید صیاد شیرازی خودش را معرفی می‌کند و می‌گوید که سروان ارتش است و دوره‌های مختلف رنجری را پشت سرگذاشته است. رزمندگان به او اعتماد می‌کنند و شهید صیاد شیرازی به سلامت همه افراد گروه را به مقر برمی‌گرداند. وقتی شهید چمران از این اتفاق آگاه می‌شود، متوجه می‌شود کسی که این گروه را نجات داده یک دانش و استعداد نظامی خاصی دارد؛ لذا از همان‌جا به توانایی‌های شهید صیاد شیرازی واقف می‌شود و با اعطای دو درجه تشویقی، به او مسئولیت‌های بیشتری واگذار می‌کند.
آموزش پاسدار‌ها
امیر جعفری خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات شهید صیاد شیرازی، حشر و نشر با اقشار مختلف بود. طوری که بین بسیجی‌ها و نیرو‌های پاسدار نیز محبوبیت داشت. وی یک روحیه انقلابی، مذهبی و مردمی داشت و اینها باعث می‌شد که افراد از اقشار مختلف جذبش شوند. از طرفی او یک سرباز ولایتمدار به معنای واقعی کلمه بود و آنجا که احساس می‌کرد باید برای پیشبرد امر ولی خود و جلو بردن کار‌های انقلاب پیشقدم شود، وارد عمل می‌شد. برایش فرقی نمی‌کرد طرف مقابلش یک نیروی مردمی، بسیجی است یا یک پاسدار یا ارتشی؛ اگر به وجودش نیاز بود، می‌آمد و وارد عمل می‌شد. در یک مقطع ایشان برای آموزش نیرو‌های جوان پاسدار وارد عمل می‌شود و با جدیت به این کار اهتمام می‌ورزد. حتی در دوران آموزشی حادثه‌ای برایش رخ می‌دهد و مجروح هم می‌شود.
روایت شهید صیاد از چالش‌های فرماندهی‌ بر نیروی زمینی
این راوی و محقق دفاع مقدس در ادامه بیان کرد: شهید صیاد شیرازی روز نهم مهر 1360 به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش انتخاب شد. ماجرای انتخاب ایشان به عنوان فرمانده نیروی زمینی پس از واقعه شهادت تیمسار فلاحی و جمعی از فرماندهان سپاه و ارتش در ماجرای سقوط هواپیمای سی 130 پس از عملیات ثامن الائمه (ع) صورت گرفت. وقتی قرار می‌شود صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی شود، برخی در داخل ارتش با این مساله مخالفت می‌کنند.

پیام خوزستان

شهید «سید مسعود منفرد نیاکی»
وی توضیح داد: خود شهید صیاد شیرازی هم روایت جالبی در این خصوص داشت. تعریف می‌کرد که بعد از انتخابم به عنوان فرمانده نیروی زمینی، تعدادی از افسران ارشد را جمع کردم و گفتم به هر حال من انتخاب شده‌ام، آیا شما با من همکاری می‌کنید؟ گویا در آن جمع یک نفر گفته بود که نمی‌تواند با ایشان همکاری کند. یادم است که خود شهید صیاد شیرازی که این خاطره را برای ما تعریف می‌کرد، نام آن شخص را نبرد. خلاصه اینکه چند نفری با انتخاب ایشان مخالفت می‌کنند، اما باقی می‌پذیرند و برخی از افسران مثل شهید «سید مسعود منفرد نیاکی» بسیار محکم اعلام می‌کند صیاد شیرازی را به عنوان فرمانده می‌پذیرد و نهایت همکاری را هم با ایشان خواهد داشت.
امیر جعفری اظهار کرد: شهید صیاد شیرازی تا سال 65 در جبهه‌ها بود و پس از آن مقطع برای مدتی از جبهه‌ها خارج می‌شود و مسئولیت‌هایی در تهران می‌گیرد، اما همچنان دغدغه جبهه‌ها را داشت و ارتباطش را حفظ کرده بود. سال 67 و در جریان حمله منافقین هم دیدیم که چطور ایشان شخصا به منطقه آمد و در شکست منافقین نقشی تاثیرگذار ایفا کرد. نهایتا هم که صیاد دل‌ها 21 فروردین سال 77 توسط منافقین ترور شد و به شهادت رسید.
حالات معنوی صیاد دل‌ها
امیر مجتبی جعفری در خصوص حالات معنوی شهید صیاد شیرازی گفت: یکی از مسائلی که در خصوص این شهید بزرگوار کمتر بیان می‌شود، توجه به حالات معنوی ایشان است. معروف است که ایشان سه بار در طول عمرش نمازها و روزه‌هایش را تکرار کرده بود. یک ارتباط قبلی عمیقی هم بین شهید صیاد شیرازی و آیت‌الله «سید رضا بهاءالدینی» وجود داشت. یکی از فرماندهان میدانی ارتش تعریف می‌کرد که در یک عملیات همراه شهید صیاد شیرازی سوار بالگرد بودیم، ناگهان اتفاقی پیش آمد که امکان سقوط بالگرد می‌رفت. در آن حالت دیدم که چطور شهید صیاد شیرازی دست به دعا برداشت و حالات معنوی ایشان و ارتباط قلبی که با پروردگار داشت در آن شرایط به خوبی نمایان شد.
انتهای پیام/ 112

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1077823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتانیاهو از توافقات جزئی به‌عنوان پوششی برای اجرای اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند

حماس: آماده آزادی همه اسرای صهیونیست در ازای پایان جنگ غزه هستیم

بازدید معاون امنیتی وزارت کشور و استاندار خوزستان از مرز شیب عراق

خلاصه بازی ذوب آهن 1-0 استقلال خوزستان

منچستریونایتد 5-4 لیون؛ تیم سرالکس زنده شد

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی آینتراخت فرانکفورت 0 - تاتنهام 1

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

فریاد بازیکنان ذوب آهن برای دو مصدوم جدید (عکس)

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد

مرکز رشد هسته‌های مردمی در خوزستان تشکیل شد

ماموریت جولانی در منطقه چیست ؟

آیین اختتامیه مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت در لرستان برگزار شد+ عکس

شهدا و ایثارگران چشم و چراغ ملت هستند

مهم ترین ارگ های ایران که حالا جاذبه تاریخی اند + تصاویر

همسر استیون انزونزی برای حمایت از سپاهان به تهران سفر می‌کند / عکس

مشاغل سخت و زیان آور در ایران

در این شرایط اقتصادی با پولمان چه کنیم؟

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

ماجرای مسمومیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز

قول یحیی گل محمدی به مردم خوزستان

کار ناپسند عربستانی‌ها دامن تیم رونالدو را گرفت!/ النصر به خاطر استقلال جریمه شد!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

ویدیو: خلاصه بازی مس سونگون 2 – نفت مسجدسلیمان 2

خلیفه اصل: به خودمان باختیم؛ این ضعیف‌ترین بازی ما بود!

گل محمدی: تا آخرین لحظه برای کسب سهمیه آسیایی می‌جنگیم

پروژه تله‌کابین تاق‌بستان شتاب می‌گیرد / استفاده حداکثری از ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه

نصر به خاطر استقلال جریمه شد!

تله‌کابین تاق‌بستان با گرفتن مجوزها در کمتر از دو سال تکمیل می‌شود

پوستر جنجالی باشگاه پرسپولیس برای بازی با سپاهان

مسلمانان نباید در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه سکوت کنند

فاز اصلاحی قیمت دلار | احتمال کاهش تا 78 هزار تومان

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟