بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «ایهم فواد نایف کممجی» اسیر فلسطینی از منطقه کفردان در غرب جنین بود که در سال 2006 توسط رژیم صهیونیستی به اتهام مشارکت در ربایش و قتل یک شهرک نشین صهیونیست بازداشت و به دو بار حبس ابد محکوم شد.
وی یکی از قهرمانان عملیات معروف تونل آزادی بود. او به همراه 5 تن از اسرای فلسطینی در سپتامبر 2021 موفق به حفر تونل و فرار از زندان جلبوع به عنوان مستحکمترین زندان رژیم صهیونیستی شد، اما نهایتاً دو هفته بعد بار دیگر بازداشت شد.
شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین پیش از این اعلام کرده بود که انجام عملیات تبادل اسرا بدون آزادی قهرمانان عملیات «تونل آزادی» امکانپذیر نخواهد بود.

زندگینامه
ایهم کممجی در روز ششم ژوئن 1986 در منطقه کفردان در غرب جنین به دنیا آمد. او در دوران انتفاضه دوم فلسطین در سال 2000 و یورش صهیونیستها به اردوگاه جنین در سال 2002 زندگی کرد.
ایهم کممجی مجرد است و 5 برادر دارد. او حافظ کل قرآن کریم و شاعر است. او زندگی خانوادگی آرامی نداشته است و برادر کوچکش 3 سال و نیم را در زندانهای رژیم صهیونیستی گذراند و تنها دو ماه بعد از آزادی بار دیگر بازداشت شد. دیگر برادرانش نیز در مقاطع زمانی مختلف به زندان رژیم صهیونیستی افتادهاند.
مادر ایهم در سال 2019 و بعد از اینکه به مدت 3 سال از دیدار فرزندش محروم بود، در نتیجه سکته مغزی جان به جان آفرین تسلیم کرد. اشغالگران مانع از حضور ایهم در مراسم تشییع مادرش شدند. در سال 2022 نیز برادرش شأس به ضرب گلوله اشغالگران به شهادت رسید.
تحصیلات و مبارزات
کممجی در داخل زندان رژیم صهیونیستی به تحصیلات خود ادامه داد و مدرک لیسانس را از دانشگاه برزیت و مدرک فوق لیسانس را از دانشگاه قاهره دریافت کرد.
ایهم اولین عملیات خود را در سال 2003 انجام داد او در آن زمان دانش آموز سال دوم دبیرستان بود. او یک خودرو را بمب گذاری و تلاش کرد آن را منفجر کند، اما طرح او با شکست مواجه شد و خودرو خراب شد. او بعد از آن تاریخ در معرض تعقیب رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
تشکیلات خودگردان فلسطین به بهانه حمایت از او، وی را بازداشت و زندانی کرد. او یک و نیم سال در زندان اریحا بود، اما از زندان فرار کرده و به جنین بازگشت تا به مبارزاتش ادامه دهد. در آنجا عملیات تیراندازی به ایستگاههای بازرسی و حمله به نظامیان و شهرک نشینان را انجام داد.
در تاریخ 25 ژوئن سال 2006 و دو هفته بعد از جنایت رژیم صهیونیستی در ساحل غزه که یک خانواده 7 نفره فلسطینی در هنگام گشت زنی در ساحل با گلوله شلیک شده از سوی یک کشتی اسرائیلی به شهادت رسیدند، ایهم به همراه دو تن دیگر از مبارزان فلسطینی عملیات غضب الفرسان را انجام دادند. آنها موفق به ربایش یک شهرک نشین صهیونیست شدند که در دانشکده نظامی نیروی هوایی ارتش اسرائیل تحصیل میکرد. او «الیاهو اوشیری» نام داشت و در شهرک ایتمار در جنوب نابلس زندگی میکرد.

عاملان این عملیات پیامی را به گردانهای ناصر صلاح الدین در غزه وابسته به کمیته مقاومت مردمی مخابره کرده و مسئولیت انجام این عملیات را به عهده گرفتند و تصاویری از این نظامی صهیونیست را برای آنها فرستادند.
در روز 28 ژوئن 2006، کمیتههای مقاومت مردمی مسئولیت این عملیات را به عهده گرفت و تهدید کردند که در صورتی که اشغالگران حمله زمینی به نوار غزه پس از اسارت شالیت را متوقف نکنند، این شهرک نشین را خواهند کشت. آنها پیشنهاد تبادل او با اسرای فلسطینی را مطرح کردند.
کمیتههای مقاومت مردمی در تشریح سرنوشت این عملیات اعلام کردند که سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان هویت عناصر این گروه را متوجه شدند و آنها را محاصره و تلاش کردند اسیر اسرائیلی را نجات دهند، اما عناصر مقاومت او را به هلاکت رسانده و جنازه او را در باغی در نزدیکی روستای بیتونیا دفن کردند. عناصر تشکیلات خودگردان ایهم را بازداشت کرده و به زندان انداختند، نظامیان رژیم صهیونیستی بعد از محاصره زندان بالوع که محل نگهداری ایهم در رام الله بود، او را تحویل گرفته و بازداشت کردند و به شدت مورد شکنجه قرار دادند. دادگاه رژیم صهیونیستی در نهایت دو بار حبس ابد برای این اسیر فلسطینی در نظر گرفت.
او در طول مدت اظهارات خود بارها مورد تجاوز نظامیان صهیونیست قرار گرفت که از جمله آنها چندین بار حبس انفرادی و شکنجههای جسمی و جلوگیری از درمان و حق ملاقات با افراد خانواده بود.
عملیات تونل آزادی
ایهم کممجی در سال 2014 برای اولین بار تلاش کرد از زندان رژیم صهیونیستی فرار کند، اما طرح او لو رفت و به همین علت مدتی را در حبس انفرادی محبوس شد.
در ششم سپتامبر سال 2021 او به همراه 5 دیگر از اسرای فلسطینی یعنی محمود العارضه و محمد العارضه و یعقوب قادری و زکریا الزبیدی و مناضل نفیعات موفق به فرار از زندان جلبوع به عنوان امنیتیترین زندان رژیم صهیونیستی شدند. آنها از طریق حفاری یک تونل در زیر زندان این عملیات را انجام دادند.
فرار آنها از زندان گرچه در نهایت به بازداشت همه آنها منجر شد، اما رسوایی بزرگی برای مؤسسات امنیتی رژیم صهیونیستی رقم زد. صهیونیستها طی دو هفته تمامی امکانات و پتانسیل خود را برای بازداشت اسرا به کار گرفتند و از بالگردها و هواپیماهای بدون سرنشین و تکنولوژی پیشرفته برای این عملیات استفاده کردند که بالغ بر 30 میلیون دلار هزینه روی دست آنها گذاشت.
ایهم کممجی بعد از بازداشت مجدد مورد شکنجه جسمی و روانی شدید بود و در حبس انفرادی قرار گرفت. در نهایت با اعلام ابوعبیده سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قاسم مبنی بر اینکه عملیات تبادل بدون آزادی قهرمانان عملیات تونل آزادی امکانپذیر نخواهد بود، نام ایهم کممجی نیز در لیست اسرایی قرار گرفت که در عملیات تبادل اسرا از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدند.
کد خبر 6405891