محسن هاشمی: نتیجه مثبت مذاکرات یعنی تثبیت غنیسازی و رفع تحریمها
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - ایسنا / عضو شورای مرکزی کارگزاران با مثبت ارزیابی کردن مذاکرات غیرمستقیم ایران آمریکا گفت: مذاکرات را باید به فال نیک گرفت، اما در عینحال باید سعی کرد بر اساس اعتماد به نفس و حفظ منافع ملی و کشور مذاکرات را پیش برد، نتیجه مذاکرات نیز وقتی مثبت است که حق غنیسازی برای ایران به رسمیت شناخته شده و تحریمها به طور کامل برداشته شود.
محسن هاشمی در گفتوگو با ایرنا درخصوص گفتوگوهای ایران و آمریکا با اشاره به اینکه در 15 روز گذشته متعاقب تصمیم حاکمیت برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا اتفاقات جدیدی در کشور رقم خورده است، گفت: در این مدت اکثر تحلیلها و مقالات و اخبار نشان میدهد که این مذاکرات را باید به فال نیک گرفت چون آثار مثبت آن را در کشور میبینیم، از اینرو میتوانیم به این مذاکرات خوشبین باشیم.
وی با تأکید بر پرهیز از خوشبینی و بدبینی افراطی به مذاکرات، افزود: باید سعی کرد بر اساس اعتماد به نفس و حفظ منافع ملی و کشور مذاکرات را پیش برد.
بازار ![]()
هاشمی تصریح کرد: خوشبختانه تیمی که مذاکرات فعلی را به پیش میبرد از تجربه بسیار خوبی برخوردار است چرا که همه اعضاء همان افرادی هستند که در مذاکرات برجامی حضور داشتند و از اینرو به موضوع مسلط هستند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه به نظر میآید شورای امنیت ملی و مقام معظم رهبری هم از نزدیک مذاکرات را دنبال میکنند و نگاه این است که با حفظ منافع کشور به نتیجه مثبتی برسیم، اظهار داشت: نتیجه مثبت یعنی همانطور که در برجام هم دیده شده بود حق غنیسازی برای ایران به رسمیت شناخته شود و کشور بتواند از این تکنولوژی استفاده کرده و بهره ببرد.
وی تأکید کرد: البته از آن طرف هم لازم است تحریمهای غیرقانونی غرب علیه ایران هم به طور کامل برداشته شود و همانگونه که قبلا عنوان شده باید در تواهمنامهای که حاصل میشود تضمینهای لازم دیده شود تا اتفاقات جدیدی از دوطرف نیفتد و توافق احتمالی را در آینده دچار چالش نکند.
هاشمی فضای رسانهای جهان نسبت به مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد و افزود: من اخبار جهان را که دنبال میکردم در اکثر کشورها به این نتیجه رسیدهاند که مذاکره ایران و آمریکا باید عاقبت خوشی برای ملت ایران داشته باشد و درنهایت ملت ایران باید به حقش برسد و از ظلمی که آمریکا در حق ملت ایران روا داشته نیز کاسته شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به تلاش آمریکاییها برای تضعیف ایران با ادعای حرکت ایران به سمت دستیابی به سلاح هستهای، اظهار داشت: این موضوع از ابتدا هم دروغ بود، ایران تنها به دنبال استفاده از تکنولوژی هستهای ذیل NPT است که اجازه داده همه کشورها از این نعمت برخوردار باشند.
وی با تأکید بر اینکه ایران با توان دانشمندان خود به صورت بومی به دانش هستهای دست یافته، خاطرنشان کرد: این حقیقتی است که دنیا به آن رسیده و به عظمت و توانمندی ملت ایران پی برده است. دنیا باید بپذیرد که جمهوری اسلامی نمیتواند از این حق خود دست بردارد و نسبت به آن عقبنشینی کند.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: باید بهانهای را که آمریکائیها به آن متوسل میشوند با روشهایی از آنها گرفت و به نظر میآید مذاکرهکنندگان ما قادرند این اطمینان را به جهان بدهند که جمهوری اسلامی به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نبوده و نیست.
عضو شورای مرکزی کارگزاران با اشاره به افراطیونی که به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی هستند و از طریق صهیونیستها برای بر هم زدن مذاکرات تحریک می شوند، گفت: این افراطیون علاقهای به مذاکرات ندارند و سعی میکنند با لابیهایی که دارند مذاکرات را به سمتی ببرند که به نتیجه نرسد تا آنها بتوانند حرکات افراطی خودشان را سامان دهند و بیش از پیش ایران را در مضیقه قرار دهند و این باعث شود کشور نتواند به رشد بیشتر برسد.
وی تأکید کرد: باید مراقب این افراطیون باشیم. البته بعضی وقتها در داخل هم نفوذیهایی هستند که خواسته یا ناخواسته همان بازی را دنبال میکنند که آنها میخواهند، از این رو باید مراقب باشیم روند مثبتی که شکل گرفته به دست افراطیون دچار مشکل نشود.
هاشمی درخصوص بهبود روابط ایران و و عربستان نیز با اشاره به مناسباتی که در اواخر دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی در جریان سفر آن مرحوم به پاکستان و ملاقات با امیر عبدالله در آن سفر و سپس حضور امیرعبدالله در ایران و در کنفرانس اسلامی شکل گرفت، اظهار داشت: آن زمان مسیر خوبی برای توسعه و تقویت روابط دو کشور دنبال شد، اما همان موقع هم افراطیون این رابطه را برنتابیدند و به کنسولگری عربستان در مشهد حمله کردند تا این رابطه را از بین ببرند. در پی آن اتفاق دست برتر ایران در منطقه و رابطه ایران و کشورهای اسلامی را دچار مشکل کردند تا آنجا که برخی از کشورها به سمت امضای قراردادهایی با اسرائیل رفتند و درواقع این تندرویها آنها را به سمت اسرائیل و انجام کارهایی که شایسته کشورهای اسلامی نبود، سوق داد.
وی در پایان با ابراز خرسندی از حاکم شدن فضای اعتدالی در مناسبات طرفین، گفت: روی آوردن طرفین به اعتدال منجر به ارتباطات مثبت می شود و ارتباط دو کشور مهم ایران و عربستان قطعا تأثیر بسزایی در مسائل منطقه دارد و حتی میتواندبا کمک ایران و عربستان منجر به حل مساله فلسطین و غزه شود، با عملیاتی شدن پیشنهاد جمهوری اسلامی مبنی بر برگزاری رفراندوم در فلسطین و تشکیل دولتی فراگیر در این سرزمین و بازگشت همه فلسطینیها به سرزمین خودشان.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1087086/