پیام خوزستان

آخرين مطالب

انسداد نور ستارگان و تشخیص حیات در فراسوی زمین علمي

انسداد نور ستارگان و تشخیص حیات در فراسوی زمین
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/ دانشمندان یک «تاج‌نگار»(coronagraph ) پیشرفته توسعه داده‌اند که می‌تواند به ما این امکان را بدهد که سیارات فراخورشیدی شبیه به زمین را که پشت تابش شدید ستارگانشان پنهان شده‌اند، ببینیم.
این دستگاه با استفاده از یک فناوری نوری هوشمند برای جداسازی و حذف نور ستارگان، دریچه‌ای را برای ثبت تصاویر واقعی از جهان‌های دور باز می‌کند.
به نقل از اس‌تی‌دی، این امر می‌تواند توانایی دانشمندان در تشخیص نشانه‌های بالقوه حیات در فراسوی زمین را به میزان چشمگیری بهبود ببخشد و آینده اکتشاف سیارات فراخورشیدی را تغییر دهد.
پیش به سوی تصویربرداری از جهان‌های دور
محققان نوع جدیدی از «تاج‌نگار» را توسعه داده‌اند که می‌تواند تصویربرداری مستقیم از سیارات فراخورشیدی را که معمولاً پشت تابش خیره‌کننده ستاره‌های مادر خود پنهان هستند، ممکن سازد.
«تاج‌نگار» نوعی دستگاه نوری است که نور مستقیم و شدید یک ستاره را مسدود می‌کند.
این نوآوری می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا سیاراتی فراتر از منظومه شمسی ما را شناسایی و راه‌های جدیدی را برای جستجوی نشانه‌های حیات در جاهای دیگر جهان استفاده کنند.
«نیکو دشلر»(Nico Deshler) سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه آریزونا، گفت: سیارات شبیه به زمین در «منطقه قابل سکونت» می‌توانند به راحتی تا یک میلیارد برابر کم‌نورتر از ستاره میزبان خود باشند. این امر تشخیص آنها را دشوار می‌کند، زیرا نور ضعیف آنها توسط روشنایی ستاره پوشانده می‌شود. این «تاج‌نگار»، نور ستاره‌ای را که ممکن است نور سیارات فراخورشیدی را محو کند و تصویر را کدر کند، جذب می‌کند.
«منطقه قابل سکونت» به منطقه‌ای در اطراف یک ستاره گفته می‌شود که در آنجا میزان دما می‌تواند امکان وجود آب مایع را فراهم کند.
عبور از محدودیت‌های کوانتومی
این تیم نشان داد که دستگاه آنها از نظر تئوری می‌تواند از محدودیت‌های تشخیص سیارات فراخورشیدی عبور کند. آنها در آزمایش‌های خود توانستند موقعیت سیارات فراخورشیدی مصنوعی را که بسیار نزدیک‌تر به ستاره میزبان خود قرار داشتند، شناسایی کنند.
«دشلر» گفت: دستگاه ما در مقایسه با سایر «تاج‌نگارها» اطلاعات بیشتری در مورد سیارات فراخورشیدی ارائه می‌دهد. این موضوع می‌تواند به ما این امکان را بدهد تا به طور بالقوه نشانه‌های زیستی را شناسایی و وجود حیات را در میان ستارگان کشف کنیم.
چالش‌های رصد مستقیم
تحلیل نوری سیارات فراخورشیدی چالش بزرگی است، زیرا آنها در مقیاس‌های نجومی، اغلب برای رصد با تلسکوپ‌های فعلی بسیار نزدیک به ستاره مادر خود هستند. سیارات فراخورشیدی همچنین می‌توانند چندین برابر کم‌نورتر از ستاره میزبان خود باشند.
با وجود روش‌های مختلف ستاره‌شناسان برای استنباط غیرمستقیم وجود یک سیاره در اطراف یک ستاره، رصد مستقیم سیارات فراخورشیدی در تصاویر کاربردی‌تر خواهد بود.
با توجه به اینکه ساخت تلسکوپ فضایی نسل جدید ناسا موسوم به «رصدخانه جهان‌های قابل سکونت»(HWO) به علم سیارات فراخورشیدی متکی است، «تاج‌نگارهای» بسیاری تولید شده‌اند که هر کدام دارای مزایا و معایبی در عملکرد عملی و نظری هستند.
محققان با الهام از این پیشرفت‌ها تصمیم گرفتند از دسته‌بندی کننده حالات فضایی در آزمایشگاه خود برای توسعه این «تاج‌نگار» استفاده کنند. این دستگاه تمام نور یک ستاره روی محور را طرد می‌کند و دارای حداکثر توان عملیاتی برای یک سیاره فراخورشیدی خارج از محور است.
فیلترکردن نور
همانطور که نت‌های پیانو فرکانس‌های صوتی مختلفی را منتشر می‌کنند، منابع نوری در فضا بسته به موقعیت خود، حالت‌های مکانی مختلفی را نشان می‌دهند. محققان این حالت‌های مختلف را با استفاده از دو دسته‌بندی کننده حالات از هم جدا کردند. در تحقیقات، یک دسته‌بندی کننده حالت، جهت جداسازی و حذف نور از یک ستاره و یک دسته‌بندی کننده حالت معکوس، جهت ترکیب مجدد میدان نوری پس از رد شدن نور ستاره، استفاده شد. این امر امکان ثبت تصویری از سیاره فراخورشیدی را بدون ستاره فراهم کرد.
«دشلر» گفت: تاج‌نگار ما مستقیماً تصویری از سیاره فراخورشیدی ثبت می‌کند. این تصاویر می‌توانند اطلاعات موقعیتی و ترکیبی را ارائه دهند که منجر به تعیین مدارهای سیاره فراخورشیدی و شناسایی سایر اجرامی که نور را از یک ستاره پراکنده می‌کنند، می‌شوند.
تصویربرداری تجربی در آزمایشگاه
محققان پس از پیکربندی «تاج‌نگار» خود در آزمایشگاه، یک صحنه مصنوعی از ستاره و سیاره فراخورشیدی ساختند که در آن سیاره فراخورشیدی به اندازه‌ای به ستاره نزدیک بود که با تلسکوپ قابل تشخیص نبود.
دانشمندان موقعیت سیاره فراخورشیدی را اسکن کردند تا مداری را که سیاره به دور ستاره می‌چرخد، شبیه‌سازی کنند و سپس سعی کردند موقعیت آن را در هر قاب تعیین کنند. تصاویر گرفته شده با چیدمان آزمایشی به آنها اجازه داد تا موقعیت سیاره فراخورشیدی را در فواصل زیرپراش سیاره و ستاره تخمین بزنند.
تداخل نوری
محققان در حال تلاش برای بهبود دسته‌بندی کننده حالت برای کاهش «تداخل‌ نوری» هستند. «تداخل نوری» برای صحنه‌هایی با کنتراست متوسط، چندان مشکل‌ساز نیست. با این حال، کنتراست‌های شدید موجود در علم سیارات فراخورشیدی به یک دسته‌بندی کننده حالت مکانی با دقت بسیار بالا نیاز دارد.
«تداخل‌ نوری» نام نوعی تداخل است که در آن نور در حالت‌های نوری مختلف نشت می‌کند.
محققان می‌گویند که اثبات کارایی این آزمایش می‌تواند الهام‌بخش کاوش بیشتری در پیش‌پردازش نوری با استفاده از دسته‌بندی کننده حالت مکانی در ابزارهای نجومی آینده باشد. همچنین می‌تواند به توسعه روش‌های تصویربرداری جدیدی برای حسگر کوانتومی، تصویربرداری پزشکی و ارتباطات منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1088763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبای امیرحسین ماحوزی

شمخانی: مذاکرات مسقط، فرصتی برای موفقیت مشترک است

استقلال ایران مدیون تلاش جهادگونه کارگران باغیرت است

همکاری محمود عباس با صهیونیست ها لو رفت

پل سابله سوسنگرد پیش از اربعین تکمیل شود

امام جمعه اهواز: دشمنان همواره برای آسیب زدن به وحدت مسلمانان پای کار هستند

بوشهری‌ها در حمایت از مردم غزه راهپیمایی کردند+تصاویر‌

حال و روز مراکز درمانی قزوین خوب نیست

نگاهی به 4هفته پایانی لیگ یک/ 5 تقابل سرنوشت‌ساز مدعیان صعود

عکس| دو بازیکن آبی‌پوش رسما اخراج شدند

تأکید امام جمعه اهواز بر برخورد دستگاه قضا با توهین کنندگان به اهل سنت/ مراقب نفوذ عناصر مشکوک در رسانه ملی باشید

امام جمعه دزفول: جهاد در مذاکره، دفاع و رعایت خطوط قرمز ملی است

ایذه به قطب تولید و گردشگری تبدیل خواهد شد

انتقاد امام جمعه اهواز از کمبود ظرفیت سیلوها

پیش‌بینی وقوع گرد و خاک محلی در خوزستان

راهپیمایی ضد صهیونیستی «جمعه‌های خشم» در اهواز برگزار شد

شرایط معیشت در غزه بسیار سخت است

2 بازیکن استقلال اخراج شدند

دو بلیت لیگ 25 در گرو 5 فینال در 4 هفته!

امام جمعه قزوین: وضعیت درمانی قزوین مطلوب نیست‌

« جواد عزتی » در «زخم کاری» یا «وحشی» ؟

من کار میکنم که بگم زنده‌ام!

چهره ها/ دل سحر دولتشاهی برای کودکی تنگ شده است

خداحافظی استاد نصیریان از بازیگری: جسمم یاری نمی‌کند

18 میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران مسکوکات

برداشت غیرمجاز 7 میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور

کاهش قیمت نفت در پی نگرانی درباره مازاد عرضه

همکاری‌های ایران و روسیه وارد فاز اجرایی می‌شود

ایران‌شناس و ادیب برجسته، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

پورمحمدی: تدبیر حکیمانه رهبری جنگ روانی ترامپ را خنثی کرد

مولوی عبدالحمید: اقدامات مدیران صدا و سیما در برخورد سریع با عوامل اهانت اخیر مایه تسکین است

ترامپ: فکر می‌کنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عازم رم شد

واکنش تند امام جمعه اهواز به توهین صدا و سیما به اهل سنت

گروگانگیری شوهر برای آزادی برادر از زندان

خرید محصولات تولیدی خوزستان باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود

سرمایه‌گذاری در سلامت کلید توسعه پایدار است

پیش‌بینی ابرناکی و رگبارهای پراکنده تا اواسط هفته در خوزستان

امام جمعه رامشیر خواستار اولویت‌دهی به اشتغال بومی در صنعت نفت شد

مردم اهواز جنایات صهیونیستی را محکوم کردند

مقاومت در برابر تهاجم فرهنگی؛ ضرورت امروز کشور

پس لرزه توهین به مقدسات اهل سنت در صداوسیما/ امام جمعه اهواز: خبری است، مراقب نفوذی ها باشید/ درخواست ماموستا رستمی از قوه قضائیه

اخراج 2 بازیکن استقلال خوزستان (+عکس)

راهپیمایی «جمعه‌های خشم» در اهواز در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

ظرفیت‌ شهرک‌های صنعتی استان خوزستان 50 درصد افزایش می‌یابد

تو تَرک بُکُنی دیگه هیچ ایرادی نداری!

مهندس ها دعواشون شد!

دلیل رانندگی نکردن امیرمهدی ژوله

- نصف زندگی مو ازم گرفتی، دیگه نمی ذارم باقی شو ازم بگیری