پیام خوزستان

آخرين مطالب

مقاومت مدیران چند بانک در برابر تسهیلات دستوری سیاسی

مقاومت مدیران چند بانک در برابر تسهیلات دستوری
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش بنکر (Banker)، طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی به تعریف مفهوم تراز در نظام بانکی اشاره کرد و گفت: تراز بودن یک بانک به این معناست که میزان سپرده‌های دریافتی از مردم با میزان تسهیلات اعطایی و ذخایر قانونی و نقدینگی مورد نیاز برای پاسخگویی به مشتریان، همخوانی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: به طور مثال، اگر بانکی هزار تومان سپرده دریافت می‌کند، باید حدود 800 تومان آن را تسهیلات بدهد و حدود 150 تا 200 تومان را برای گردش امور داخلی، پاسخگویی به سپرده‌گذارانی که پول خود را می‌خواهند و ذخیره قانونی، نگه دارد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اظهار به اینکه آن 800 تومان تسهیلات نیز باید به افرادی پرداخت شود که توان بازپرداخت اقساط آن را داشته باشند، بیان کرد: بازگشت این منابع به بانک، چرخه تراز بودن را کامل می‌کند.
دلایل ناترازی بانک‌ها وی به تشریح دلایل ناترازی بانک‌ها پرداخت و اشاره کرد: ناترازی عمدتاً به دو دلیل رخ می‌دهد؛ اول اینکه وام‌گیرندگان، اقساط وام‌های خود را به بانک باز نمی‌گردانند و منابع بانک به‌اصطلاح سوخت می‌شود یا مشکوک‌الوصول باقی می‌ماند.
مظاهری دلیل دوم و مهم‌تر را دخالت‌های دستوری در پرداخت تسهیلات دانست و گفت: حالت دیگر ناترازی زمانی است که بانک با هزار تومان سپرده، مجبور می‌شود 1200 تومان تسهیلات بدهد.
وی تنها دلیل این امر را تکالیف دولت به بانک‌ها عنوان کرد و افزود: دولت به بانک دستور می‌دهد که به فرد یا نهادی خاص، بیش از منابع در اختیار بانک، وام پرداخت کند.
تسهیلات دستوری یا تکلیفی یا اجباری رئیس کل اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: این تسهیلات دستوری که با عناوین تکلیفی یا اجباری نیز شناخته می‌شوند، دو مشکل اساسی ایجاد می‌کنند؛
اول اینکه بانک را وادار به پرداخت بیش از توان خود می‌کنند و دوم اینکه افرادی که با دستور دولت وام می‌گیرند، اغلب خود را به بانک بدهکار نمی‌دانند و اقساط را بازپرداخت نمی‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این میان، برخی هیئت‌مدیره‌های بانک‌ها نیز ممکن است از این وضعیت سوءاستفاده کرده و منابع را به افراد مورد نظر خود تخصیص دهند که خوش‌حساب هم نیستند.
مظاهری با بیان اینکه این وضعیت منجر به ناترازی شدید بانک شده و بانک برای جبران، مجبور به استقراض از بانک مرکزی می‌شود، اظهار کرد: این استقراض به معنای چاپ پول جدید و ایجاد تورمی است که کمر همه، از جمله خودبانک‌ها و مردم را می‌شکند.
وی وضعیت فعلی بانک‌ها را متفاوت ارزیابی کرد و گفت: چند بانک، به دلیل مقاومت مدیرانشان در برابر تکالیف غیرقانونی و فشارها، وضعیت نسبتاً خوبی دارند، هرچند دولت و مجلس همیشه از آن‌ها دلخور هستند که چرا حرف گوش نمی‌کنند!
رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: اما وضعیت بقیه بانک‌ها که برای نشان‌دادن خود به‌عنوان بچه‌های خوب، بیش از دستور دولت تسهیلات می‌دهند، بسیار بد است.
راه‌حل اصلی برای رفع ناترازی بانک ها وی راه‌حل اصلی برای رفع ناترازی را توقف کامل تسهیلات تکلیفی و دستوری توسط دولت و مجلس دانست و تأکید کرد: البته این کار باید به‌صورت تدریجی و در یک دوره سه تا پنج‌ساله انجام شود، زیرا قطع یکباره آن می‌تواند شوک شدیدی به سیستم مالی و اقتصادی کشور وارد کند.
مظاهری بر لزوم آموزش مدیران بانک‌ها برای اعطای تسهیلات درست و تقویت نظارت بانک مرکزی تأکید کرد و یادآور شد: ما تجربه این اصلاح را در دوره مسئولیت خود داشته‌ایم و نتیجه آن روشن بود.
معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد وی در پاسخ به سؤالی درباره تأخیر در معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد، بیان کرد: این تأخیر نیست و تعلل هم محسوب نمی‌شود.
طبق قانون، رئیس‌جمهور تا سه ماه مهلت دارد فرد مورد نظر را معرفی کند و باتوجه‌به اهمیت وزارت اقتصاد، طبیعی است که رئیس‌جمهور با تأمل و بررسی گزینه‌های مختلف، فردی را انتخاب کند که هم دانش و توانایی لازم را داشته باشد و هم بتواند رأی اعتماد مجلس را کسب کند تا از وضعیت نامطلوب معرفی وزیر و عدم کسب رأی اعتماد که قبلاً تجربه شده، جلوگیری شود.
منبع: تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090071/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ستاره استقلال درخواست جدایی داد!

قهرمانی تاریخی لیورپول؛ بندر سرخ تا صبح سرود می‌خواند

معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: مشکلی در زمینه تامین روغن وجود ندارد

پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی جدی‌تر می‌شود

رونمایی از پوستر نمایشگاه کتاب؛ زنده نگه داشتن نام ایران با کتابخوانی!

بخشی از کتاب/ عشق فقط احساس نیست

لاوروف: روسیه آماده است تا در صورت مفید بودن، به روند گفت‌وگوها کمک کند

جهانگیر: قوه قضاییه آماده اجرای قصاص عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان است

روایت سفیر ایران در لبنان از گستاخی رژیم صهیونیستی

گزارش مذاکرات عمان محور جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس

سالیوان: توافق دولت ترامپ با ایران امکان‌پذیر است

پزشکیان بندرعباس را ترک کرد

حادثه بندرعباس یک بازی را به تعویق انداخت

وزیر خارجه ترکیه: اسرائیل باید مجبور به پذیرش صلح شود

افشاگری درباره بازیگران نقش اول «سن‌پطرزبورگ» بعد از 16 سال!

این بار مدیریت به خانم‌ها محول می‌شود!

10 نقش‌آفرینی ماندگار علی نصیریان به بهانه زمزمه وداع با بازیگری

رونمایی از لوگوموشن «پیر پسر» در آستانه‌ اکران

رصد یک «مغنااختر سیار» در دل راه شیری

تیراندازی غیرمجاز موجب پلمب یکی از تالارهای پذیرایی دزفول شد

صدور و ارائه مجوز فعالیت اقتصادی به صورت الکترونیکی در کیش

پیام اینزاگی به بارسلونا؛ من از شما نمی‌ترسم!

جباری بالاخره اخم را کنار گذاشت!

رکورد جهانی ماراتن زنان شکست!

حکم پیروز قربانی بی سر و صدا صادر شد!

واکنش استقلال به بسته شدن پنجره نقل و انتقالات

ادعای جالب پرسپولیس علیه حکم بیرانوند!

اولین خروجی قطعی پرسپولیس مشخص شد

پیش بینی قیمت دلار 8 اردیبهشت 1404

عاقبت شرکت در طرح پیش فروش سکه

انتشار کتابی که برای تالیف آن مولف سراغ بیش از 250 منبع رفته است

شعر بی تو مهتاب شبی از فریدون مشیری

ممکن است روبیو به تیم مذاکراتی آمریکا اضافه شود؟

انتقاد رئیس‌جمهور درباره ماندن کانتینرها در بندر شهید رجایی

توصیه عباس عبدی به پزشکیان: باج ندهید

کاخ سفید: «ترامپ» ترجیح می‌دهد با ایران به توافق برسد

پیام‌ تسلیت پادشاه و ولیعهد عربستان به رئیس‌جمهوری ایران

پشت‌ پرده درگیری‌ها در آبادان؛از نقش مدیرعامل تا اتفاقات سکو

جزئیات کمین خونین مقاومت برای ارتش رژیم صهیونیستی در غزه + فیلم

حماس توافق بر اساس راهکار دودولتی را می‌پذیرد اما اسرائیل لجاجت می‌کند

شکار تانک «مرکاوا 4» اشغالگران درغزه با راکت «یاسین 105»

چهره ها/ عکس متفاوتی خانم بازیگر در کنار ماشین لاکچری

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ

تعطیلی سینماهای سراسر کشور برای همدردی با بندرعباس

چهره ها/ استوری هوتن شکیبا برای مردم فداکار بندرعباس

انتقادها به تلویزیون بعد از حادثه انفجار بندر رجایی‌

چهره واقعی زن ایرانی در قاب سیما

مگه میشه داماد انقدر با پدرزن ندار باشه!

واکنش هنرمندان به حادثه تلخ بندرعباس

دانشمندان کلید موفقیت را در دل بازی «ماینکرافت» پیدا کردند