پیام خوزستان

آخرين مطالب

بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران مشاهده نشده است سازمان حفاظت محیط زیست

بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران مشاهده نشده است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مشاهده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سه استان مازندران، اردبیل و مرکزی طی روزهای اخیر نگرانی‌هایی را از گسترش این بیماری و مشاهده آن‌ در استان‌های دیگر به وجود آورده است. رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: هیچ مورد مشکوک یا قطعی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طی سال جاری در استان تهران مشاهده و گزارش نشده است.

محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در سال جاری هیچ نشانه‌ای از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران مشاهده نشده است، اظهارکرد: زمانی‌که پرندگان مهاجر برای زمستان‌گذرانی به مناطق آبی استان تهران مهاجرت می‌کنند موارد گشت و پایش در مراکز آبی و محل‌های تجمع این پرندگان توسط همکاران و محیط‌بانان ما افزایش پیدا می‌کند تا در صورت مشاهده هر مورد مشکوک یا لاشه پرنده به‌سرعت آن را به دامپزشکی شهرستان و اداره‌ کل محیط زیست استان تهران گزارش دهند.
وی ادامه داد: محل‌های تجمع پرندگان مهاجر در استان تهران معمولا آبگیرها، تالاب‌ها و سدها هستند که در فصل پاییز و زمستان بیش از پیش مورد رصد و پایش قرار می‌گیرند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با اشاره به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معمولا ابتدا پرندگان مهاجر و کنارآبزی را درگیر می‌کند، گفت: هرساله در اوایل فصل پاییز زمانی که پرندگان مهاجر وارد استان تهران می‌شوند موارد هشدار را به واحدهای گشت و پایش ارسال می‌کنیم تا نسبت به افزایش گشت و پایش و اعمال حساسیت بیشتر در مشاهده موارد مشکوک به بیماری در پرندگان مهاجر اقدام کنند.
وی ادامه داد: محیط‌بانان و کارشناسانی که در شهرستان‌ها حضور دارند از مناطق تجمع پرندگان بازدید می‌کنند و اگر لاشه پرنده یا مورد مشکوکی از جمله بی‌حالی پرندگان را مشاهده کنند آن را به‌سرعت به دامپزشکی شهرستان مورد نظر و اداره‌کل محیط زیست گزارش می‌کنند تا سازمان دامپزشکی از لاشه پرندگان یا پرنده‌های بی‌حال نمونه‌ برداری و علت تلفات و بی‌حالی پرندگان را اعلام کند.
کرمی با اشاره به اینکه علت بی‌حالی پرندگان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، خاطرنشان کرد: لزوما بی‌حالی پرندگان مهاجر دلیل ابتلای آن‌ها به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیست و ممکن است برخی پرندگان به‌علت طولانی بودن مسیر پرواز در وهله نخست خسته و یا تغذیه مناسبی نداشته باشند بنابراین ممکن است مدت زمانی‌ طول بکشد تا استراحت کنند و از تغذیه مناسبی برخوردار شوند. با این حال در صورت گزارش وجود پرنده یا پرندگان بی‌حال سازمان دامپزشکی می‌تواند با انجام آزمایش‌هایی علت و عوامل بی‌حالی پرندگان را تعیین کند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران درباره تمهیدات اندیشیده شده در صورت تایید وجود آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تهران گفت: در صورتی که سازمان دامپزشکی به‌صورت رسمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در منطقه‌ یا حوضه‌های آبی که محل تجمع پرندگان مهاجر در استان تهران است، تایید کند، آن منطقه قرنطینه و از ورود و خروج افراد به آن جلوگیری خواهد شد همچنین پروتکل‌های بهداشتی که سازمان دامپزشکی اعلام می‌کند در آن منطقه اجرایی و رعایت می‌شود.
کرمی در پایان ضمن بیان اینکه این احتمال وجود دارد که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به استان تهران نیز برسد، گفت: پرندگان مهاجر ازعرض‌های شمال اروپا و آسیا به سمت عرض‌های جنوبی حرکت می‌کنند و احتمال دارد طی این مسیر به این بیماری مبتلا شوند یا آن را با خود انتقال دهند بنابراین همیشه احتمال درگیری با این بیماری وجود دارد اما آنچه اهمیت دارد شناسایی به‌موقع و کنترل سریع آن پیش از گسترش از طریق افزایش بازدیدها و گشت و پایش‌ها است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/225754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

شمخانی 9 اصل مورد نظر ایران در مذاکرات رم را اعلام کرد

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

مقام حزب‌الله: هیچ بحثی درباره خلع سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم

هوای اهواز و سوسنگرد در وضعیت قرمز

روایت دبیرکل سابق نهاد کتابخانه‌های عمومی از دیدار با خانواده شهید «شرق‌آزادی»

خیال خام خلع سلاح مقاومت

واکنش رسانه‌های عبری به سخنرانی دبیرکل حزب‌الله لبنان

دانش‌آموزان گیلانی با تولید کیک و شیرینی زندانی آزاد کردند

به نظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

«پایتخت 7» رکورد نمایش آنلاین را شکست!

چهره ها/ نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایلام شد

انسان‌ها 41 هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده می‌کردند!

شایعات سرمایه‌گذاری هزار میلیارد دلاری آمریکایی ها در ایران؛ حقیقت یا خیال؟

انتصاب سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان

مدیرعامل راه آهن کشور از ایستگاه شلمچه بازدید کرد

یافتن زن مفقود شده در کوه سیاه صیدون بعد از 13 ساعت جستجو

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

پارسا فلاح به تیم بسکتبال کالج اوکلاهما استیت پیوست

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

امروز، پایان مهلت ثبت‌نام در رویداد سرمایه‌گذاری در نفت

فرصت‌های نفتی(2)؛ جمع‌آوری گازهای مشعل

بانک اچ‌اس‌بی‌سی پیش‌بینی قیمت نفت را کاهش داد

من خود بلای خویشم، از خود کجا گریزم؟

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

سردار شریف: در تاریخ‌نگاری جبهه مقاومت باید متفاوت‌تر عمل کنیم

سردار شریف: تمام منطقه خاستگاه ذاتی جبهه مقاومت است

ضرورت توسعه زیرساخت‌های ورزشی و اقتصاد ورزش در کشور

سیاست دولت چهاردهم فرصت دادن به بانوان است

حسینی: شهدا الگوی صبر و جهاد در دفاع از ارزش‌ها هستند

رشد 2 هزار درصدی دستگاههای خدمات موتوری شهرداری اهواز

چهره طبیعی و واقعی مریم کاویانی در سن 55 سالگی / خانم بازیگر بدون آرایش و میکاپ ! + عکس جدید

از سنگر مدرسه تا سنگر مقاومت؛عهد و همدلی دانش آموزان فومنی با فلسطین

چهره ها/ «شری» پایتخت با این عکس جذاب خودنمایی کرد

احمد مهران‌فر نقشش در «خجالت نکش» و «پایتخت» را شبیه بهم ایفا کرد؟

چهره ها/ محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند!

نشانه‌های حیات در فراسوی منظومه / کشفی تازه از سیاره K2-18b

برهم‌نهی کوانتومی چگونه آینده رایانه‌ها را تغییر می‌دهد؟

هوای اهواز و سوسنگرد در وضعیت «قرمز»

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

درخشش جهانی شطرنج در آغاز سال جدید

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند