پیام خوزستان

آخرين مطالب

ایران در آستانه عصری تازه؛ بازگشت ترامپ و معمای 2 گفتمان برای پزشکیان/ مذاکرات هسته‌ای احیا می‌شود؟ سیاسی

ایران در آستانه عصری تازه؛ بازگشت ترامپ و معمای 2 گفتمان برای پزشکیان/ مذاکرات هسته‌ای احیا می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش اقتصاد نیوز، مدرن دیپلماسی با انتشار یادداشتی مدعی شد، ایران که از دیرباز بازیگر محوری در خاورمیانه بوده، در مدیریت سیاست های داخلی و خارجی خود با چالش هایی روبرو است. توسل به رویکردی معتدل به ویژه در مواجهه با مواضع جنگ دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده که به نظر می رسد کمپین «فشار حداکثری» را در اولویت قرار داده، پیچیدگی های حاکم را بیشتر کرده است.
به ادعای این نشریه، بازگشت دونالد ترامپ ایران را درگیر پارادوکس کرده است. در حالی که ترامپ در باب عدم تمایلش به درگیری های نظامی طولانی مدت ایالات متحده در خاورمیانه می گوید، دولت او فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک بی امان بر تهران را در اولویت قرار داد. خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و اعمال مجدد تحریم‌های فلج‌کننده نشانه‌های استراتژی «فشار حداکثری» ترامپ در دوران نخست ریاستش بود. با این حال، ترامپ از رویارویی مستقیم نظامی، حتی پس از حوادث تشدیدکننده ای مانند سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در سال 2019 و حملات به تاسیسات نفتی عربستان، که ایالات متحده آن را به حوثی ها، نیروی حامی ایران نسبت داد، اجتناب کرد. این محدودیت حکایت از تمرکز ترامپ بر اهرم فشار از طریق ابزارهای اقتصادی و دیپلماتیک به جای جنگ داشت. برای ایران، این یک چالش دوگانه ایجاد کرد: پرداختن به اثرات محسوس تحریم‌ها و در عین حال تفسیر سیگنال‌های چندگانه رئیس‌جمهور ایالات متحده در مورد اقدام نظامی. در چنین شرایطی جناح های مختلف در ایران، دو تفسیر از استراتژی ترامپ دارند، گروهی می گویند این رویکرد فرصت است و گروهی دیگر می گویند تهدید.
دو تفسیر از سیاست ترامپ در ایران مدرن دیپلماسی در ادامه یادداشت ادعایی اش آورد، محافظه کاران در ایران به شدت با رایزنی مخالف هستند، به باور این گروه کمپین فشار حداکثری ادامه تلاش‌های تاریخی غرب برای تضعیف استقلال ایران است و از همین رو بر نیاز به اتخاذ موضعی متمرکز بر امنیت تاکید دارند.در چنین شرایطی نگرانی های امنیتی ایران به دلیل فعل و انفعال های منطقه ای تشدید شده است. از درگیری های مقاومت در سوریه و یمن گرفته تا رقابت با عربستان سعودی و اسرائیل، محافظه کاران بر لزوم هوشیاری و بازدارندگی تاکید دارند. برنامه موشکی بالستیک ایران و حمایت از متحدان منطقه‌ای مانند حزب‌الله و حوثی‌ها، علی‌رغم افزایش انتقادهای آمریکا و بین‌المللی، به استراتژی این کشور تبدیل شده است. ترور (شهید) سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ژانویه 2020 توسط ترامپ، همزمان خشم این گروه نسبت به رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده را افزایش داده است.(شهید) سلیمانی نه تنها یک استراتژیست نظامی بلکه نماد مقاومت ایران در برابر نفوذ آمریکا در منطقه بود. ترور او این باور را میان محافظه کاران تقویت کرد که اتکا به قدرت سخت برای حفظ منافع ملت ضروری است.
این نشریه در ادامه ادعا کرد، درداخل ایران، مدت‌هاست که بین محافظه کارانو عمل‌گرایان، گروهی که توسط چهره هایی مانند حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین نمایندگی می‌شوند، شکاف وجود دارد. عملگرایان که بسیاری از آنها از برجام حمایت کردند، استدلال می کنند که تعامل دیپلماتیک و اصلاحات اقتصادی برای کاهش نارضایتی و ادغام ایران در اقتصاد جهانی ضروری است. در دوران ترامپ، فروپاشی توافق هسته‌ای و مشکلات اقتصادی متعاقب آن، از جمله افزایش تورم و بیکاری، عمل‌گرایان را در شرایط سختی قرار داد و تاثیر تحریم ها را برجسته کرد.در مقابل، محافظه کاران از سیاست های ترامپ برای تایید روایت ضد آمریکایی شان استفاده کرده و براین باورند که حتی در صورت دستیابی به توافق هم نمی توان به ایالات متحده اعتماد کرد. آنها مقاومت را به عنوان یک الزام اخلاقی و استراتژیک در نظر دارند. این شکاف در ساختار سیاسی ایران توانایی این کشور برای پاسخ منسجم به کمپین فشار حداکثری ترامپ را پیچیده تر کرد. در حالی که عمل‌گرایان برای احیای دیپلماسی فشار می‌آوردند، محافظه کاران هرگونه امتیازی را تهدید می دانند.

پیام خوزستان

ایران بر سر دوراهی مقاومت و دیپلماسی مدرن دیپلماسی در ادامه مدعی شد، تحریم های ترامپ تأثیر زیادی بر اقتصاد ایران گذاشت و بخش های حیاتی مانند صادرات نفت، بانکداری و کشتیرانی را هدف قرار داد. تولید ناخالص داخلی کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافت و تورم افزایش یافت که بر زندگی مردم عادی ایرانی تأثیر گذاشت. کالاهای اساسی کمیاب شد و عدم اطمینان اقتصادی موجب نارضایتی ها شد. با این همه محافظه کاران براین باورند که جهت کاهش دادن چالش ها باید به رویکردی مستقل و خوداتکایی متوسل شد. ابتکاراتی مانند ارتقای تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات خارجی بخشی از تلاش های این گروه جهت خروج از بحران حاکم تعریف شده است. با این حال، به ادعای ناظران این اقدامات مسکن موقت است، زیرا اقتصاد ایران عمیقاً تحت تأثیر انزوای خود از بازارهای بین‌المللی قرار گرفته است. به ادعای این نشریه، علیرغم سیاست های تهاجمی ترامپ، بیزاری او از جنگ فرصت های محدودی برای دیپلماسی ایجاد کرد. حتی با وجود ادامه تشدید تحریم‌ها، ترامپ برای مذاکره درباره توافق جدید با ایران تمایل داشت. با این حال، ایران همچنان تردید داشت و پیشنهادات ترامپ را با فعل او سازگار نمی دانست. تلاش‌های قدرت‌های اروپایی برای میانجی‌گری، از جمله پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه برای دیدار ترامپ و روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2019، با شکست مواجه شد. از منظر محافظه کارتن تعامل مستقیم با ترامپ خطر تضعیف اعتبار داخلی ایران را به همراه داشت.
پاسخ ایران به سیاست های ترامپ ترکیبی از تلافی و صبر استراتژیک بود. تهران دست به اقدامات حساب‌شده‌ای مانند کاهش پایبندی به برجام و توقیف نفت‌کش‌های خارجی زد تا نشان دهد که مقاومت خود را بدون ایجاد درگیری ادامه خواهد داد. در همان زمان، تهران بر تغییر بالقوه در رهبری ایالات متحده که ی توانست منجر به آن شود که این بازیگر به رویکرد مطلوب‌تری متوسل شود، متمرکز شد. این استراتژی با انتخاب جو بایدن در سال 2020 که امیدها را برای تعامل دیپلماتیک تجدید کرد، در اولویت قرار گرفت.با این همه در دوران ریاست بایدن نیز تلاش ها برای تحقق توافق شکست خورد.
رویکرد ایران در برابر مواضع ترامپ و کمپین فشار حداکثری رئیس جمهوری آمریکا، پیچیدگی های سیاست داخلی و خارجی این کشور را برجسته کرد. محافظه کاران مقاومت و بازدارندگی را در اولویت قرار دادند و سیاست های ترامپ را بخشی از یک تهدید وجودی گسترده تر برای ایران می دانند. در همین حال، عمل‌گرایان در میان تشدید مشکلات اقتصادی و نارضایتی عمومی با یک نبرد سخت در عرصه دیپلماسی و اصلاحات اقتصادی تلاش دارند یک گزینه را برگزینند. این طناب زدن بر تنش پایدار بین محافظه کاری و عمل گرایی در نظام سیاسی ایران چشم انداز استراتژی این کشور را مبهم تر کردهد است. در حالی که دولت بایدن برای احیای برجام تلاش داشت، توانایی ایران برای پایان دادن به اختلافات نظرهای داخلی و انطباق با پویایی های ژئوپلیتیکی در حال تغییر، مانع از توافق شد. در حال حاضر، ایران همچنان کشوری است که بین مقاومت و دیپلماسی درگیر است و در تلاش است تا در میانه مناقشه های پیچیده امنیتی حاکم بر خاورمیانه ضمن احیای توان بازدارندگی اش، زمینه را برای خروج از شکاف های داخلی هموار و راهی برای پایان بحران اقتصادی بیابد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1021331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«آوای باد»؛ بخشی از تاریخ سیاسی چین در یک رمان

خودداری ترامپ از پاسخ به سوالی علیه ایران

از کدام روغن برای پخت و پز استفاده کنیم؟

مشاور نتانیاهو مدعی شد ادامه جنگ در غزه هیچ سودی ندارد

سخنگوی سازمان ملل: خواستار آزادی بی قید و شرط همه گروگان‌ها در غزه هستیم

هیئت‌ها؛ خط مقدم جهاد تبیین و حمایت از غزه و لبنان

ایران، آنگونه که هست و آنگونه که دشمن تبلیغ می‌کند

فاطمه مهاجرانی به دیدار چه نمایشی رفت؟

«بچه زرنگ» نوروز اکران آنلاین می شود

شناسایی یک نوع ناشناخته از «انسان» که 300 هزار سال قبل زندگی می‌کرد

هوای یک شهر خوزستان در وضعیت «قرمز» قرار گرفت

پایان کار دشان در تیم ملی فوتبال فرانسه

حامد لک: زود از پرسپولیس رفتم اما برمی‌گردم

تقسیم مساوی ورزشگاه آزادی برای هواداران

مجاهدت شهید سلیمانی به روایت شهید صفی‌الدین + فیلم

تکلیف میزبانی آزادی چهارشنبه مشخص می‌شود

چرا باید از روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده کنیم؟

آسفالت 32 کیلومتر از پروژه‌های آبفا در اهواز

اتفاق تاریخی در روز بازگشایی آزادی/داوران زن بالاخره به اتاق VAR می‌رسند – خبرگزاری ورزش ایران

کرانه باختری سد بزرگ مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی

تحریم‌ها یا FATF؛ چرا اقتصاد ما میان این دو گیر افتاده؟

یادی از شهدای مقاومت به زبان شعر در «عصر شعر سوره»

مدیرعامل فولاد خوزستان: نرخ بازگشت سرمایه‌‌گذاری توجیه پذیر نیست!

بازگشت مهاجم سابق استقلال به جمع آبی پوشان!

سرقت از منزل دلیل جدایی ستاره استقلال از این تیم شد؟

مسی و کریم باقری بازیکنان موردعلاقه‌ ام در فوتبال هستند!

بهار قندهاری عضو گروهک منافقین در دمشق چه‌کار می‌کند؟| اقدام او علیه سفارت ایران + عکس

به نظر می‌رسد ایساک قبل از زدن گل خطا کرده است

خلاصه بازی اسپورتینگ 1 - پورتو 0

ژسوس: الهلال تیم برتر بود ولی شکست خورد

خلاصه بازی آرسنال 0 - نیوکسل 2

شاید اولین سرمربی فرانسوی در پرسپولیس!

استقبال بی‌نظیر شرکت‌های دانش‌بنیان از غرفه اکسین در نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد/ تدوام گفت‌و‌گو‌های تجاری در غرفه فولاد اکسین خوزستان

برگزاری یادواره شهدای مسجد مهدیه درزیکلا نصیرایی بابل

گل اول اسپورتینگ به پورتو توسط گیوکرس

هاشم‌نژاد: تیم ما تماشاگرپسند و با ریسک بازی می‌کند!

گل دوم نیوکسل به آرسنال توسط گوردون

اثر جدید حمید سحری، از بندری رفتن طارمی و رفقا تا رقص میلانیا

گندوز بهترین گلری است که مقابلش بازی کردم!

کابینه رژیم صهیونیستی پیش نویس توافق را بررسی کرد

میزبانی پرسپولیس و استقلال در ایران / ورزشگاه آزادی میزبان کریستیانو رونالدو | اخبار ورزشی

حذف الهلال مقابل الاتحاد با درخشش بنزما و رایکوویچ

آرسنال بالاخره مدیر ورزشی پیدا کرد!

حکم وینیسیوس اعلام شد؛ دو جلسه محرومیت!

توضیحات رئیس جهاددانشگاهی کرمان در مورد طرح ملی مدرسه مقاومت

طوفان‌ در دل اسرائیل؛سیلی مقاومت به نتانیاهو در کرانه‌باختری

خلاصه بسکتبال پالایش نفت آبادان – شهرداری گرگان

میزبانی از آسیایی ها به نمایندگان فوتبال ایران برگشت – آفتاب نو | اخبار ورزشی

الماس نقل و انتقالات در جیب استقلال؟

بازگشت رسمی میزبانی آسیا به ایران