پیام خوزستان

آخرين مطالب

کشف ردپای کربن بدن انسان‌ها در محیط اطراف کهکشان علمي

کشف ردپای کربن بدن انسان‌ها در محیط اطراف کهکشان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / زندگی روی زمین بدون کربن نمی‌توانست وجود داشته باشد اما وجود خود کربن بدون ستاره غیرممکن است. تقریبا همه عناصر از جمله کربن، اکسیژن و آهن -به جز هیدروژن و هلیوم- تنها به این دلیل وجود دارند که در کوره‌های ستاره‌ای شکل گرفتند و پس از مرگ ستاره‌های خود به کیهان پرتاب شدند. در یک عمل نهایی بازیافت کهکشانی، سیاراتی مانند سیاره ما با گنجاندن اتم‌های ستاره‌ساز در ترکیب خود شکل می‌گیرند؛ خواه آهن موجود در هسته زمین باشد، خواه اکسیژن موجود در جو آن و خواه کربن موجود در بدن زمینی‌ها.
به نقل از فیز، گروهی از دانشمندان آمریکایی و کانادایی اخیرا تأیید کردند که کربن و سایر اتم‌های ستاره‌زا فقط در فضا حرکت نمی‌کنند تا برای کاربردهای جدید آماده شوند. در کهکشان‌هایی مانند کهکشان‌های منظومه شمسی ما که هنوز به طور فعال ستاره‌های جدید را شکل می‌دهند، این اتم‌ها یک سفر مداری را طی می‌کنند. آنها در جریان‌های بزرگی که تا فضای بین کهکشانی گسترش می‌یابند، به دور کهکشان مبدأ خود می‌چرخند.
این جریان‌ها به تسمه‌های نقاله غول‌پیکر شباهت دارند که مواد را به سمت بیرون می‌رانند و دوباره آنها را به داخل کهکشان می‌کشند تا گرانش و سایر نیروها در آنجا بتوانند این مواد خام را در سیارات، قمرها، سیارک‌ها، دنباله‌دارها و حتی ستاره‌های جدید جمع کنند.
«سامانتا گارزا»(Samantha Garza) دانشجوی مقطع دکتری «دانشگاه واشنگتن»(University of Washington) گفت: جریان‌ها را به عنوان یک ایستگاه قطار بزرگ در نظر بگیرید که دائما در حال بیرون راندن مواد و به داخل کشیدن آنهاست. عناصر سنگینی که ستاره‌ها را می‌سازند، از کهکشان میزبان خود رانده می‌شوند و پس از مرگ ابرنواخترهای خود به محیط اطراف کهکشان راه می‌یابند تا نهایتا در آنجا به سمت داخل کشیده شوند و چرخه تشکیل ستاره و سیاره را ادامه دهند.
«جسیکا ورک»(Jessica Werk) استاد دانشگاه واشنگتن و رئیس دپارتمان ستاره‌شناسی این دانشگاه گفت: پیامدهای تکامل کهکشان‌ها و ماهیت ذخایر کربن موجود در آنها یک موضوع هیجان‌انگیز برای تشکیل ستاره‌های جدید است. کربن موجود در بدن ما به احتمال زیاد زمان قابل توجهی را بیرون از کهکشان سپری کرده است.
در سال 2011، گروهی از دانشمندان برای اولین بار این نظریه را تأیید کردند کهکشان‌های ستاره‌ساز مانند کهکشان ما توسط یک محیط اطراف کهکشانی احاطه شده‌اند که یک ابر بزرگ از مواد در گردش شامل گازهای داغ غنی‌شده با اکسیژن است. گارزا، ورک و همکارانشان دریافتند که محیط اطراف کهکشانی کهکشان‌های ستاره‌ساز، موادی با دمای پایین‌تر مانند کربن را نیز به گردش درمی‌آورند.
گارزا گفت: اکنون می‌توانیم تأیید کنیم که محیط اطراف کهکشانی مانند یک مخزن غول‌پیکر برای کربن و اکسیژن عمل می‌کند و حداقل درباره کهکشان‌های ستاره‌ساز می‌توانیم بگوییم که این ماده دوباره به کهکشان وارد می‌شود تا روند بازیافت ادامه یابد.
مطالعه محیط اطراف کهکشانی می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بفهمند این فرآیند بازیافت که در نهایت برای همه کهکشان‌ها -حتی کهکشان ما- رخ می‌دهد، چگونه فروکش می‌کند. یک نظریه این است که کاهش سهم محیط اطراف کهکشانی در فرآیند بازیافت ممکن است توضیح دهد چرا جمعیت ستاره‌های یک کهکشان در دوره‌های زمانی طولانی کاهش می‌یابد.
گارزا گفت: اگر چرخه ادامه یابد -مواد به سمت بیرون رانده و دوباره به داخل کشیده شوند- از نظر تئوری سوخت کافی برای ادامه روند تشکیل ستاره وجود دارد.
پژوهشگران در این پروژه، از «طیف‌نگار منشأ کیهان» در «تلسکوپ فضایی هابل» استفاده کردند. این طیف‌نگار نشان داد چگونه نور 9 اختروش دوردست که منابع نور فوق‌العاده درخشان کیهان هستند، تحت تأثیر محیط اطراف کهکشانی 11 کهکشان ستاره‌ساز قرار می‌گیرد.
داده‌های هابل نشان داد که مقداری از نور اختروش‌ها توسط یک مولفه خاص در محیط اطراف کهکشانی جذب می‌شود. این مولفه خاص، مقدار زیادی از کربن است. پژوهشگران در برخی موارد، کربنی را کشف کردند که تقریبا 400 هزار سال نوری در فضای بین کهکشانی گسترش یافته است.
پژوهش‌های آینده بر تعیین کمیت سایر عناصر تشکیل‌دهنده محیط اطراف کهکشانی و مقایسه تفاوت ترکیبات آنها بین کهکشان‌هایی که هنوز تعداد زیادی ستاره می‌سازند و کهکشانی‌هایی که تا حد زیادی تشکیل ستاره را متوقف کرده‌اند، متمرکز خواهند بود. یافته‌های این پژوهش‌ها می‌توانند نه تنها زمانی که کهکشان‌هایی مانند کهکشان ما به بیابان‌های ستاره‌ای منتقل می‌شوند، بلکه دلیل آن را نیز آشکار کنند.
این پژوهش در «The Astrophysical Journal Letters» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1021335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهترین «انیمه‌های سریالی» سال 2025 که نباید از دست بدهید

ابراهیم حاتمی‌کیا یا جشنواره فجر، کدام یک دیگری را مشهور کرد؟

حیرت سیاوش چراغی‌پور از نمایش‌های خیابانی

زندگی اجتماعی در مقابل سکته مغزی و عفونت ها از انسان محافظت می کند

در نمایشگاه CES، خانه‌ها صحبت می‌کنند و میزها راه می‌روند!

مدیرکل میراث‌ فرهنگی خوزستان منصوب شد

مناسبت روز/ چهارشنبه، 19 دی‌ماه

عذرخواهی نوری پس از پرتاب راکت در اوکلند

آسیابری: دیگر امیدی برای بازگشت به تیم ملی کاراته ندارم

تشکیل پرونده انضباطی برای تیم انصرافی لیگ بسکتبال

برتری سینر در دیدار خیریه پیش از گرنداسلم استرالیا

گزینه موسیمانه به اف‌سی‌قطر پیوست

غیبت احتمالی کاپیتان و ستاره الهلال مقابل پرسپولیس

جلسه شورای اطلاع رسانی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان برگزار شد

دلار پرید اما طلای جهانی جا ماند!

«آوای باد»؛ بخشی از تاریخ سیاسی چین در یک رمان

خودداری ترامپ از پاسخ به سوالی علیه ایران

از کدام روغن برای پخت و پز استفاده کنیم؟

مشاور نتانیاهو مدعی شد ادامه جنگ در غزه هیچ سودی ندارد

سخنگوی سازمان ملل: خواستار آزادی بی قید و شرط همه گروگان‌ها در غزه هستیم

هیئت‌ها؛ خط مقدم جهاد تبیین و حمایت از غزه و لبنان

ایران، آنگونه که هست و آنگونه که دشمن تبلیغ می‌کند

فاطمه مهاجرانی به دیدار چه نمایشی رفت؟

«بچه زرنگ» نوروز اکران آنلاین می شود

شناسایی یک نوع ناشناخته از «انسان» که 300 هزار سال قبل زندگی می‌کرد

هوای یک شهر خوزستان در وضعیت «قرمز» قرار گرفت

پایان کار دشان در تیم ملی فوتبال فرانسه

حامد لک: زود از پرسپولیس رفتم اما برمی‌گردم

تقسیم مساوی ورزشگاه آزادی برای هواداران

مجاهدت شهید سلیمانی به روایت شهید صفی‌الدین + فیلم

تکلیف میزبانی آزادی چهارشنبه مشخص می‌شود

چرا باید از روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده کنیم؟

آسفالت 32 کیلومتر از پروژه‌های آبفا در اهواز

اتفاق تاریخی در روز بازگشایی آزادی/داوران زن بالاخره به اتاق VAR می‌رسند – خبرگزاری ورزش ایران

کرانه باختری سد بزرگ مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی

تحریم‌ها یا FATF؛ چرا اقتصاد ما میان این دو گیر افتاده؟

یادی از شهدای مقاومت به زبان شعر در «عصر شعر سوره»

مدیرعامل فولاد خوزستان: نرخ بازگشت سرمایه‌‌گذاری توجیه پذیر نیست!

بازگشت مهاجم سابق استقلال به جمع آبی پوشان!

سرقت از منزل دلیل جدایی ستاره استقلال از این تیم شد؟

مسی و کریم باقری بازیکنان موردعلاقه‌ ام در فوتبال هستند!

بهار قندهاری عضو گروهک منافقین در دمشق چه‌کار می‌کند؟| اقدام او علیه سفارت ایران + عکس

به نظر می‌رسد ایساک قبل از زدن گل خطا کرده است

خلاصه بازی اسپورتینگ 1 - پورتو 0

ژسوس: الهلال تیم برتر بود ولی شکست خورد

خلاصه بازی آرسنال 0 - نیوکسل 2

شاید اولین سرمربی فرانسوی در پرسپولیس!

استقبال بی‌نظیر شرکت‌های دانش‌بنیان از غرفه اکسین در نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد/ تدوام گفت‌و‌گو‌های تجاری در غرفه فولاد اکسین خوزستان

برگزاری یادواره شهدای مسجد مهدیه درزیکلا نصیرایی بابل

گل اول اسپورتینگ به پورتو توسط گیوکرس