اظهارات عراقچی از تاثیر رسانه در ساختن روایت از میدان و دیپلماسی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در مراسم اختتامیه «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» گفت: گرامی میداریم سالروز انقلاب اسلامی و دهه فجر را و پاس میداریم مقام شهدای انقلاب اسلامی رو و همه شهدای بعد از انقلاب در جنگ تحمیلی تا به امروز شهدای مقاومت در غزه در لبنان و در یمن و جاهای دیگر.
وی ادامه داد: میدان فرهنگی، میدان علمی و میدان جهاد همه عواملی که مولفههای قدرت یک کشور را تشکیل میدهند در حقیقت میدانی هستند که در آن حرکت صورت میگیرد و بعد دیپلماسی دستاوردهای میدان را به منافع ملی، به امنیت ملی، ثروت ملی، به حیثیت و عزت ملی تبدیل میکند.
وزیر امور خارجه گفت: بحثی که من در اول وزارتم در یکی از جلسات داشتم و خوشحالم که بعد از آن خیلی مورد توجه قرار گرفت این بود که در کنار میدان و دیپلماسی یک ضلع سومی هم وجود دارد و آن رسانه است. یعنی میدان، دیپلماسی و رسانه با هم حرکت میکنند و هر کدام اهمیت خودشان را دارند و رسانه اتفاقا نقش بسیار مهمی را در ساختن روایت از میدان، روایت از دیپلماسی و نهایتا روایت پیروزی و شکست ایفا میکند.
عراقچی تصریح کرد: ممکن است که ما در عرصه میدان و در عرصه دیپلماسی موفق باشیم ولی در عرصه رسانه و روایتسازی موفق نباشیم و آنجا پیروزیهایی که در عرصه میدانی و دیپلماتیک به دست آمده در چشم مردم خود ما یا در چشم مردم جهان ممکن است به شکست تبدیل شود. شما عرصه را میبرید ولی در رسانه چون باخت جای پیروز و شکست خورده عوض میشود یا ممکن است بر عکس در جایی میدان عقب باشد و دیپلماسی نتواند کار خودش را انجام دهد ولی رسانه بتواند بیاید و با روایتی که ارائه میدهد با تعریفی که ارائه میدهد نقش پیروزی را برای مخاطب خود طراحی کند و انجام دهد.
وی ادامه داد: بنابراین میدان دیپلماسی و رسانه با همدیگر باید حرکت کنند و این روزها رایج هست که برای هر برنامهای، برای هر حرکتی چه سیاسی، چه اقتصادی چه دیپلماتیک میگویند که یک پیوست رسانهای هم باید طراحی شود و این حرف کاملا درستی هست. پیوست رسانهای برای هر حرکتی لازم هست. چرا؟ چون پیوست هست که میآید به مردم میگه که چه اتفاقی افتاده و با روایتی که طرف مقابل ممکن است برعکس ساخته باشد مقابله میکند.
وی ادامه داد:در جریان 15 -16 ماه گذشته بعد از عملیات طوفان الاقصی تاکنون واقعیت این است که در کنار آنچه که در صحنه نبرد میگذشت یک عرصه دیپلماتیک گسترده هم جریان داشت و در عرصه رسانه و در عرصه روایتگری هم یک چالش بزرگ و یک نبردی جریان داشت و همه طرفها سعی میکردند که تصویر مطلوبی که میخواهند از صحنه ارائه بدهند به جامعه جهانی القا بکنند.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که در این عرصه دشمنان مقاومت از دستاوردهای خیلی زیادی برخوردار نشدند و جریان مقاومت در کنار مقاومت میدانی که انجام میشد در غزه و لبنان و جاهای دیگر در عرصه رسانه هم حضور و بروز خیلی خوبی داشت و بعضی از شبکههای منطقهای و بینالمللی هم البته در این مسیر نقش خوبی را ایفا کرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت که هیچ وقت رژیم صهیونیستی به اندازه امروز در عرصه جهانی منزوی نبوده است و بدنام نبوده است. یک سری موفقیت های میدانی داشته است اما آنها منحصر شده به اینکه خانه های مردم را در غزه از بین ببرد. اما با همه کشتارها و تخریبهایی که چه درغزه و چه در لبنان صورت گرفت اما نتوانسته است به آن چه که اراده کرده بود دست پیدا کند و مقاومت را از بین ببرد. رژیم صهیونیستی دو هدف اعلام شده برای ورود به غزه داشت یکی نابودی حماس و دوم آزادی اسرای خود ولی امروز در چشم جامعه جهانی و منطقه شکست خورده به حساب می آید.
وی تصریح کرد: این مساله برای فلسطینیها یک پیروزی است چون صهیونیستها در هر دو هدفی که اعلام کرده بودند ناکام ماندند، پیروزی در جنگ را دسترسی به اهداف می دانند. آنها گفتند ما میرویم حماس را برای همیشه ریشه کن میکنیم و نابود میکنیم و اسرای خودمان را آزاد میکنیم ولی آنچه که در عمل اتفاق افتاد این بود که مجبور شدند بعد از 16 ماه کشتار با همان حماسی که میخواستند نابود بکنند بنشینند و مذاکره بکنند و اسرای خودشان را بر اساس مذاکره با حماس آزاد بکنند و امتیاز بدهند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: خیلی از کشورها حتی نتانیاهو را به خاک خودشان راه نمی دهند و حتی فضای هوایی خودشان را برای عبور هواپیمای حامل نتانیاهو باز نمیکنند. در جریان سفر نتانیاهو به آمریکا، او مجبور شد یک مسیر متفاوتی را به لحاظ هوایی طی کند چون بعضی از کشورها مجوز پرواز بر خاک خودشان را ندادند؛ این شکست واضح را در رسانهها ما شاهد هستیم.
خبر در حال تکمیل می باشد...
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1045993/