بستر سرمایهگذاری در خوزستان در همه حوزهها فراهم است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا موالی زاده عصر امروز چهارشنبه در نشست مشترک هیئت کمیته ایرانی ICC با اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه ما در خوزستان بزرگترین اقتصاد دولتی را داریم، افزود: خوزستان با مساحتی بالغ بر 64 هزار کیلومترمربع، جمعیتی بیش از پنج میلیون نفر و اقلیمهای کوهپایهای، جلگهای و دریایی، ظرفیتهای منحصربهفردی دارد که هر یک مختصات خاص خود را دارند.
موالیزاده با اشاره به نقش تاریخی و اقتصادی خوزستان در 100 سال اخیر تصریح کرد: این استان از نخستین چاه نفت تا تولید محصولات فلزی مانند فولاد، محصولات پتروشیمی، شکر و گندم، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا کرده است. ماهشهر پس از عسلویه دومین قطب پتروشیمی کشور محسوب میشود و تولید شکر در این استان نیاز 45 میلیون نفر و تولید گندم، نیاز 14 میلیون نفر را تأمین میکند.
وی همچنین به مأموریتهای استراتژیک خوزستان در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تقدیم 24 هزار شهید در دوران جنگ تحمیلی، یکی از مهمترین افتخارات این استان است.
استاندار خوزستان با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه نفت و صنایع پاییندستی تأکید کرد: در آبادان، خرمشهر و ماهشهر ظرفیتهای قابل توجهی برای سرمایهگذاری وجود دارد. در ماهشهر فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی با سه هزار و 300 هکتار در سه بخش تعریف شده است که میتواند 50 هزار شغل ایجاد کند.
وی همچنین به ظرفیتهای گردشگری استان اشاره کرد و گفت: گردشگری تاریخی، آثار ثبت جهانی و ملی، گردشگری طبیعی و گردشگری فقرزدا میتوانند در خوزستان توسعه یابند. بومگردی، گردشگری سلامت، اربعین و راهیان نور نیز از دیگر فرصتهای استان در این حوزه هستند.
موالیزاده با تأکید بر گسترش تعاملات بینالمللی استان، اظهار کرد: به دنبال ایجاد خواهرخواندگی با بصره و استان العماره عراق هستیم و مذاکراتی نیز در این زمینه انجام شده است. همچنین، گفتگوهای مثبتی با هیئت تجاری اقلیم کردستان در اهواز داشتهایم.
وی افزود: منطقه آزاد اروند یک فرصت مهم برای خوزستان است اما باید اقداماتی صورت گیرد تا این منطقه قابلیتهای خود را بهدرستی نشان دهد. در حوزه اقتصاد دریا محور نیز مذاکرات خوبی با مشاور رئیسجمهور انجام شده است.
استاندار خوزستان همچنین بر اهمیت پروژه راهآهن شلمچه - بصره تأکید کرد و گفت: اعتباری برای این پروژه در سفر رئیسجمهور اختصاص یافته و از استاندار بصره دعوت میکنیم که این موضوع را جدیتر پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اهمیت احیای رودخانه کارون تصریح کرد: ما با رودخانههای کارون، کرخه، مارون، جراحی و زهره رابطه عاطفی داریم. چند رودخانه بزرگ در بستر جلگه تاریخی خوزستان جاری هستند و احیای کارون ضروری است. از سرمایهگذاران علاقهمند برای احیای این رودخانه استقبال میکنیم چرا که این منطقه میتواند به قطب گردشگری تبدیل شود. حتی رئیسجمهور تأکید کرده است که در این زمینه میتوان از مشاوران خارجی استفاده کرد.
موالیزاده با اشاره به قابلیتهای جدید اقتصادی استان تأکید کرد: بستر سرمایهگذاری در بخشهایی مانند پنلهای خورشیدی و آبزیپروری در خوزستان مهیا است. تقریباً حوزهای نیست که ما در خوزستان امکان فعالیت در آن را نداشته باشیم.
وی افزود: حتی در زمینههایی مانند تولید ماشین و موتورهای هیبریدی میتوانیم ورود کنیم و زیرساختهای لازم برای این صنایع را فراهم کنیم.
استاندار خوزستان در پایان از ادامه اجرای طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی خبر داد و گفت: این طرح عظیم میتواند به توسعه اقتصادی استان کمک شایانی کند و نقش مهمی در ارتقای امنیت غذایی کشور داشته باشد.
کد خبر 6369910
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1046976/