پیام خوزستان

آخرين مطالب

پاسخ اژه‌ای به برخی حواشی پرونده چای دبش؛ جرم دو وزیر تنها ترک فعل ساده نبوده است سیاسی

پاسخ اژه‌ای به برخی حواشی پرونده چای دبش؛ جرم دو وزیر تنها ترک فعل ساده نبوده است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - میزان / رئیس قوه قضاییه به برخی حواشی و مسائل مطروحه در باب صدور احکام پرونده چای دبش پرداخت و در این رابطه گفت: رسیدگی به این پرونده، در زمره افتخارات نظام است؛ آن را به اغراض و تعلقات سیاسی و جناحی آلوده نکنیم؛ مقامات دولت قبل از جمله شهید رئیسی و آقای مخبر در این خصوص ورود مجدانه داشتند. البته اینکه افرادی بگویند درخصوص احکام صادره قانع نشدند، شاید درست باشد و ضرورت به تبیین‌گری بیشتر وجود داشته باشد؛ علی‌ایحال نکته مهم آن است که کاری که ماحصل همکاری قوه قضاییه و دولت سیزدهم است را خراب نکنیم؛ این جفاست. 
رئیس عدلیه با ذکر مصادیقی از پرونده‌های قضایی که جناح‌های سیاسی و برخی دستگاه‌ها در قبال آنها جار و جنجال و حواشی به راه انداختند، گفت: در سال 62 پرونده انفجار دفتر نخست‌وزیری مجدد مطرح شد و چه سروصدا‌هایی به راه انداختند و حتی دادستان کل در آن مقطع نیز نامه‌ای را با پیشنهاداتی در خصوص این پرونده، تقدیم محضر امام (ره) کرد. در تمام دولت‌ها نیز از دولت سازندگی تا دولت‌های هفتم و هشتم و دولت‌های بعدی نیز سروصدا‌ها درخصوص برخی پرونده‌های قضایی وجود داشت؛ بنابراین موضوعی که درخصوص پرونده اخیر ایجاد شده، موضوع تازه‌ای نیست. 
قاضی‌القضات در ادامه بیان داشت: گاهی این ادعا مطرح می‌شود که قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده مورد نظر غرضی داشته است فلذا خیلی زود آن را رسیدگی و منتهی به صدور حکم کرده است! حال آنکه این پرونده از اواخر سال 1401 مفتوح شد و در اواخر سال 1403 منتهی به صدور حکم شد؛ حال سؤال من آن است که آیا 2 سال رسیدگی به این پرونده، به معنای زود رسیدگی کردن است؟ مگر در پرونده «امیرمنصور آریا» که در سال 89 مفتوح شد و متفرعات و جزئیات بسیاری داشت نیز مدت 2 سال رسیدگی طول نکشید؟ 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: ادعا می‌شود که برخی محکومان این پرونده صرفاً به سبب سهل‌انگاری و عدم نظارت، حکم محکومیت دریافت کرده‌اند! به هیچ وجه اینگونه نیست؛ مسائل مطروحه در پرونده به لحاظ حقوقی، متضمّن عنوان مجرمانه هستند و ترک فعل ساده محسوب نمی‌شوند.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید توجه داشت که در رسیدگی به این پرونده و صدور حکم در قبال آن، رعایت جنبه‌های احتیاطی شده است؛ به‌گونه‌ای که دو فردی که به عنوان معاونت در جرم اخلال در نظام اقتصادی با حبس‌های دو سال و یک سال مواجه شده‌اند، به سبب خدماتی که در مسئولیت خود داشتند، با تخفیف مواجه شده‌اند؛ باید توجه داشت که حکم اصلی جرم معاونت در اخلال، 5 سال حبس است. 
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: میزان واردات چای کشور و ارز تخصیص‌یافته بدین منظور، در بین سال‌های 1396 تا 1400 مشخص و معین است، اما به یکباره در نیمه دوم سال 1400 و سال 1401 در چند نوبت و به یک شرکت ذی‌نفع واحد، بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون یورو فقط برای واردات چای، ارز تخصیص می‌یابد؛ یعنی یک افزایش چشمگیر در ارز تخصیصی به واردات چای! در مقابل همزمان عده‌ای از افراد فعال در حوزه چای نیز التماس می‌کردند که به آنها نیز ارز برای واردات تخصیص یابد و می‌گفتند ارزی به ما تعلق نمی‌گیرد. 
رئیس عدلیه گفت: آیا اینها سهل‌انگاری و عدم نظارت است؟! کار به جایی رسید که صدای خودِ بانک مرکزی درآمد. موارد مختلفی وجود دارد که، چون اطلاع‌رسانی در قبال آنها صورت نگرفته و در مواردی مصلحت اقتضاء کرده که اطلاع‌رسانی نشود، عده‌ای از آن بی‌خبرند فلذا به تفسیر ناصواب می‌پردازند. 
قاضی‌القضات تصریح کرد: متهم اصلی ارز تخصیصی را دریافت می‌کرد، اما چایی وارد کشور نمی‌شد؛ آنگاه آقایان نمی‌رفتند بررسی و نظارت کنند که چرا چایی وارد کشور نشده است. نکته قابل تأمل آنکه وقتی واردکنندگان چای نامه‌ای را به آقای مخبر معاون اول رئیس‌جمهور وقت نوشتند و وی موضوع را پیگیری کرد، آقایان توجیه‌شان این بود که می‌خواهیم چای را ذخیره کنیم! آیا این مقدار ذخیره چای در شرایط ارزی خاص کشور و نیاز به تخصیص ارز به واردات کالا‌های اساسی واقعاً ضروری بود؟
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: ما مصوبه داشتیم که وزیر مربوطه به فرآیند تخصیص ارز و واردات کالا نظارت کامل داشته باشد چرا که در تخصیص ارز محدودیت وجود داشت و کالا‌های اساسی دیگری باید ذخیره می‌شد، اما برای ذخیره آن کالاها، ارز تخصیص نیافت.
رئیس قوه قضاییه گفت: مبلغ حدود 3 میلیارد و 350 یورو ارز تخصیصی برای واردات در پرونده مزبور، که البته فقط در بخش کوچکی از ان کالایی هم وارد شده، عدد کمی نیست؛ به این موضوع دقت کنیم.
رئیس قوه قضاییه در پایان بار دیگر تاکید کرد: رسیدگی به این پرونده، در زمره افتخارات نظام است؛ آن را به اغراض و تعلقات سیاسی و جناحی آلوده نکنیم.
بازار

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1061817/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

اتهام‌زنی دوباره وزیر خارجه آمریکا به ایران

عضو اتاق بازرگانی: برجام بزرگترین دستاورد دیپلماسی اقتصادی کشور بود

از تهران تا مسکو و پکن علیه تروریسم و دزدی دریایی

گزارشی از احتمال کلید خوردن دور جدید گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و اروپا

پشت پرده تحصن‌های قانون حجاب از زبان نیک بین

تکرار یک ادعای صهیونیستی علیه ایران

ادعای عجیب نماینده مجلس: 60 درصد ایرانیان به زبان ترکی مکالمه می‌کنند

غضنفری: قالیباف به پزشکیان گفت که دیگر نمی‌تواند جلوی ابلاغ قانون حجاب را بگیرد

تقدیم رونوشت استوارنامه سفیر ایران به وزیر روابط خارجی نیکاراگوئه

روسیه مخالفتی با غنی‌سازی 90درصدی ایران ندارد

ترفیع رتبه ای که مدیرم بهم میده!

فیلم «پیکی بلایندرز» را باید در سینماها دید

روایت تجربه گر مرگ از حس نکردن دست اندازها و تکان های ماشین

گوشه‌هایی از پشت صحنه سریال «بچه مهندس»

همه‌چیز درباره فصل جدید سریال «پایتخت»

تجربه گر مرگ از زمان جراحی خود در اتاق عمل می گوید

اعتراف عجیب پوریا شکیبایی بعد از فوت پدرش

اظهارات تجربه گر مرگ درباره شنیدن صدای افکار اطرافیانش

برای اولین بار نور به یک ابرجامد تبدیل شد!

زندگینامه حضرت خدیجه کبری (س) نخستین زنی که به پیامبر اسلام ایمان آورد

خوزستان آماده میزبانی؛ تأکید ستاد نوروزی بر هماهنگی و خدمات‌رسانی بهتر

تفاهم‌نامه سپاه و بسیج برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و مدیریت انرژی امضا شد

اعلام برترین نمایندگی های موسسه آموزشی علوم و فنون کیش درسال 1403

تصویب 900 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور

این افراد مشمول سود سهام عدالت نمی‌شوند

یک خدا به این جهان حاکمه!

حرف‌های جدید کازوئو ایشی‌گورو

علی مطهری در واکنش به اتفاقات سوریه و حکومت جولانی: داستان لاتی است که کروات زده

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران نه کارت روسیه خواهد شد نه ترامپ

مدیر شبکه الجزیره در تهران: چرا مردم ایران نباید بدانند پولشان چرا خرج فلسطین و حزب الله و حماس می‌شود؟

هدف‌گیری دقیق فرمانده نیروی زمینی ارتش با سلاح سازمانی جدید

افشاگری زیدآبادی علیه حسین الله کرم

غریب‌آبادی: باید با ائتلاف‌سازی با کشورهای همسو، از منافع کشور دفاع کنیم

سرلشکر سلامی: راه نجات ما تمسک به قرآن است

اولیانوف: در حال حاضر جایگزینی برای برجام وجود ندارد

حسن روحانی: آمریکا راهی جز احترام به ایران ندارد

سکانس معروف سریال بزنگاه با بازی حمید لولایی

تیتراژ خاطره انگیز سریال رمضانی «متهم گریخت»

قسمت نهم «زندگی پس از زندگی»؛ به حرمت این انگشتر برمیگردی

مراحل گریم امین حیایی در فیلم سینمایی «کوکتل مولوتف»

تیکه سنگین الیکا به سیامک انصاری پربازدید شد

کاوشگر «آتنا» به پهلو افتاد و مأموریت آن پایان یافت

شگفتی جالب شیمی

صحبت های محمد سراج پیرامون پرونده فساد در فوتبال

مسی 18 سال قبل در چنین روزی اولین هت‌تریک خود را به ثبت رساند

مدال المپیک 2028 را می‌خواهم؛ قاسم پور: بعد از کشتی با سعدالله یف چهار مُسکن خوردم

تجلیل از قهرمانان هیئت ورزش‌های ناشنوایان استان تهران

واکنش مارک آندره تراشتگن به شایعه خیانت همسرش: خبرنگارانِ دروغ‌گو!

بدهی بزرگ پرسپولیس پس از یک دهه بسته شد