پیام خوزستان

آخرين مطالب

گذری بر بیانیه عجیب پرسپولیس؛ فرار از واقعیت با مقصر جلوه دادن تماشاگران! ورزشي

گذری بر بیانیه عجیب پرسپولیس؛ فرار از واقعیت با مقصر جلوه دادن تماشاگران!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / پرسپولیس در حالی در بیانیه‌ای با لیست کردن جریمه‌های انضباطی سعی دارد تماشاگران را به تنهایی مقصر جلوه دهد که این باشگاه در وظایفش در سازماندهی و فرهنگ‌سازی بین هواداران کوتاهی کرده است.
با تغییر رویکرد کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در دو فصل اخیر، تخلفات انضباطی رخ داده در جریان مسابقات فوتبال بیشتر از قبل زیر ذره‌بین قرار گرفته است. با سرعت گرفتن صدور احکام انضباطی و جریمه‌ها و محرومیت‌هایی که در نظر گرفته می‌شود، سعی شده با برخوردهای محکم و سریعی که صورت می‌گیرد، ناهنجاری‌های ورزشگاه فوتبال به حداقل برسد و رو به کاهش برود.
با توجه به این رویکرد، جرایم انضباطی در فصل‌های اخیر در برخی مواقع حاشیه‌ساز هم شده و برخی معتقدند که فدراسیون فوتبال با چنین حکم‌هایی به دنبال درآمدزایی است. با این حال فارغ از نقدهایی که به رویکرد کمیته انضباطی وارد است، با توجه به افزایش ناهنجاری‌های اخلاقی در فوتبال ایران، برخورد انضباطی در کنار رویکرد فرهنگی برای اصلاح و آموزش هواداران، ضرورت دارد.
در چنین شرایطی باشگاه پرسپولیس روز 26 اسفند بیانیه‌ای عجیب و قابل تامل که تاکنون در فوتبال ایران سابقه نداشته درباره میزبان جریمه‌های این تیم در طول فصل خطاب به هواداران این تیم صادر کرد. باشگاه پرسپولیس در این بیانیه با پیش کشیدن جریمه بیش از 3 میلیاردی باشگاه به دلیل تخلفات تماشاگران، سعی کرد توپ را در زمین هواداران بیندازد و آنها را نسبت به رفتار هزینه‌سازی که در ورزشگاه انجام می‌دهند، آگاه کند.
در بخشی از این بیانیه با اعلام اینکه این باشگاه تاکنون سه میلیارد و 130 میلیون تومان بابت تخلفات هوادارنش جریمه شده، آمده است: «گاهی بعضی اتفاقات مانند استفاده از لیزر یا مواد دودزا یا مشعل‌ها نیز در حالی صورت می‌گیرد که اقدام‌کنندگان به تبعات آن توجه ندارند و فضای حاکم بر دنیای مجازی نیز از آنها استقبال می‌کند؛ در حالی که بر اساس مفاد صریح قانون تخلف هستند.»
باشگاه پرسپولیس با این بیانیه که در نوع خودش منحصر به فرد است، سعی کرده توپ جرایم انضباطی را به زمین تماشاگران بیندازد و از خودش رفع مسئولیت کند. به نوعی این باشگاه با یادآوری تخلفات هواداران در بازی‌های فصل جاری در تلاش است که به هوادار بگوید که تاوان بی‌توجهی‌ها و سهل‌انگاری آنها را باشگاه می‌دهد.

پیام خوزستان

باشگاه پرسپولیس در شرایطی جریمه‌ها را به رخ تماشاگرانش کشانده که از نقش این باشگاه در ناهنجاری‌هایی که در ورزشگاه رخ می‌دهد، نمی‌توان گذشت. بدیهی است که تماشاگران با توجه به اتفاقات تلخی که از روی سکوها رخ می‌دهد، مقصر اول این وقایع هستند و نمی‌توان نقش مستقیمی که در رخ دادن اتفاقات تلخ روی سکوها دارند، را انکار کرد. با این حال جدا از نقش تماشاگران متخلف که با فحاشی، پرتاب انواع و اقسام وسایل و ترقه و انداختن لیزر در جریان دست به اقدامات هنجارشکنانانه می‌زنند، نقش باشگاه‌ها نیز در افزایش این اتفاقات که با جریمه‌های کمیته انضباطی روبرو می‌شود، انکار نشدنی است و آنها نیز سهیم هستند.
بخشی اعظمی از تخلفاتی که در ورزشگاه‌ها صورت می‌گیرد، ریشه در کوتاهی باشگاه‌ها در مسئولیت‌ فرهنگ‌سازی دارد. در حالی باشگاه‌های کشورمان پسوند فرهنگی را یدک می‌کشند که همواره به مسائل فرهنگی و آموزشی در بخش هواداری نگاه لب تاقچه‌ای و تزئینی داشته‌اند.
با توجه به این نگاه در اولویت‌بندی خیلی از باشگاه‌های فوتبال موضوع سازماندهی هواداران و فرهنگ‌سازی دیده نمی‌شود. نکته قابل تامل‌تر اینکه، مدیران باشگاه‌ها از کانون هواداران و لیدرها در راستای رسیدن به اهداف و مطامع شخصی‌شان در استادیوم‌ها استفاده ابزاری می‌کنند.
این در شرایطی است که از وظایف تعریف شده برای باشگاه‌ها، فعال کردن کانون هواداران در جهت سالم‎‌سازی فضای ورزشگاه‌ها و کاهش ناهنجاری‌ها با فرهنگ‌سازی و آموزش است. با این حال اکثر باشگاه‌ها با غفلت از چنین مسئولیت بزرگی که برایشان در قواعد باشگاه‌داری حرفه‌ای دنیا تعریف شده، سازماندهی هوادارانشان را رها کرده‌ و برنامه‌ای در راستای عملی کردن وظیفه‌ای که بر دوش دارند، تعریف و اجرا نمی‌کنند.
در چنین شرایطی بیانیه باشگاه پرسپولیس در اعلام مبلغ جریمه‌هایی که تاکنون به دلیل تخلفات تماشاگران‌شان باید پرداخت کنند، یک فرافکنی و رفع مسئولیت از مسئولیتی است که بخش زیادی از آن به گردن باشگاه است. به همین خاطر بهتر است پرسپولیس و دیگر باشگاه‌های فوتبال قبل از انداختن توپ در زمین تماشاگران‌شان انگشت اتهام را درباره جریمه‌هایی که به دلیل تخلفات انضباطی متحمل می‌شوند به سمت خودشان بگیرند.
بدیهی است که در صورت سازماندهی هواداران مانند سطح اول فوتبال حرفه‌ای دنیا، ناهنجاری‌ها و تخلفات روی سکوها به صفر نخواهد رسید، اما قطعا به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.
قطعا مخاطب قرار دادن تماشاگران و اعلام عدد جریمه‌ بدون اینکه برای فرهنگ‌سازی قدمی برداشته شود، نه تنها به سالم‌سازی فضای استادیوم‌ها و کاهش جریمه‎‌های انضباطی کمکی نخواهد کرد، بلکه چشم بستن بر واقعیت و نپذیرفتن حقیقتی است که روز به روز هم از نظر اخلاقی و هم مالی به وجهه باشگاه ضربه می‌زند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1066479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک کتاب خوب/ تغییر ممکن است سخت باشد

جزئیات جلسه‌ای که در آن نفت ملی شد

استاندار خوزستان در دیدار مردمی آخر سال: مدیران ارتباط خود را با مردم تقویت کنند

لزوم برنامه‌ریزی گسترده برای راهپیمایی روز قدس و بزرگداشت روز جمهوری اسلامی در اصفهان

مسافران نوروزی احتیاط کنند/ حالت آماده‌باش اعلام شد

میودراگ‌ بوژوویچ از ایران رفت؛ استقلال، استقلال خوزستان را دور زد!

فرهنگ غنی خوزستان در ایام نوروز به نمایش درآید

درآمد 1،376 میلیارد تومانی فولاد اکسین خوزستان در 11 ماه اخیر

«مقاومت» زندگی آفرین است

آغاز مینی‌سریال «مرز» با بازی فرهاد قائمیان در شبکه سه

این چه دو روییِ

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی برای یک‌میلیون دانش‌آموز و 100 هزار معلم

تأکید استاندار خوزستان بر انسجام ملی: همه شهروندان برابرند

حضور تاج در تمرین تیم ملی

مادرید میزبان فینال لیگ قهرمانان

باشگاه پرسپولیس: کارتال لیست ورود و خروجی نداده است

سهمیه بنزین فروردین‌ ماه برای هر کارت سوخت اعلام شد

رکوردشکنی های پیاپی مصرف بنزین در نخستین روزهای تعطیلات نوروزی

سعدی خوانی سیدجلال

کیهان: چهارشنبه سوری، از «رسوم خرافی آریایی» است

آخوندی: چهارشنبه‌ سوری جشنی ملی است

انتقاد مجلس از شعام درباره قانون حجاب؛ چرا شفاف سازی نمی‌کنید؟

پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز ملی شدن صنعت‌ نفت ایران

خاندوزی: شهید رئیسی هیچ مسئله‌ای از اقتصاد ایران را لاینحل نمی دانست

بازگشت به افق فلسطین با ویژه برنامه روز جهانی قدس

خدمت به مردم باید بدون هرگونه تبعیض ارائه شود

پیش بینی هوای خوزستان در هفته جاری

استاندار خوزستان خواستار همکاری فوری عراق برای مهار آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم شد

برپایی ایستگاه های افطار در ورزشگاه بازی ایران و امارات

خوزستان؛ معدن استعدادهای گلف برای تیم ملی

فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان: خانواده در تاریخ ایرانی سابقه هزاران ساله دارد

استاندار خوزستان در دیدار با اعضای انجمن مندائیان بر انسجام و وفاق ملی تاکید کرد

بقائی: ٢٩ اسفند، گواه عزم ایرانیان برای مقاومت در برابر زورگویی است

ساماندهی ورودی های استان خوزستان برای استقبال از میهمانان نوروزی

راز‌های لوکس بودن هتل پارسیان آزادی تهران از دید مسافران بین المللی

دعوای شدید «مصدق» و «محمدرضا شاه»

اینجوری پشت هم باشید

مگه از جونای الان شوهر در میاد؟

امسال برای تو چطور گذشت؟

بزرگترین سیاهچاله در کیهان

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای خوزستان

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با همکاران بازنشسته به مناسبت بزرگداشت هفته شهید

قیمت نفت کاهش یافت

عطر قرآنی در شعر فارسی

چرا ظریف به افطاری وزیر خارجه نرفت

مجری تلویزیون: قیمت دلار باید کاهش یابد، چون هزینه جنگ برای آمریکا بسیار بیشتر از ایران است!

زیباکلام در مناظره با سعید آجرلو: چین و روسیه که با آمریکا ارتباط دارند، آیا نوکر آمریکا هستند؟

ماجرای پیام نوروزی‌ آیت الله رئیسی که ضبط نشد

روایت حجاریان از «تهران مخوف»

واکنش میرسلیم به تهدیدات ترامپ علیه ایران