پیام خوزستان

آخرين مطالب

تأثیر مثبت زعفران بر سلامت روان در پژوهش‌های علمی علمي

تأثیر مثبت زعفران بر سلامت روان در پژوهش‌های علمی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده و بر کیفیت زندگی آن‌ها اثر می‌گذارد. درمان‌های دارویی موجود گاهی با عوارض جانبی همراه هستند یا برای همه بیماران اثربخشی لازم را ندارند. در این میان، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ترکیبات گیاهی، به ویژه زعفران، ممکن است بتوانند به عنوان یک روش مکمل در کاهش علائم افسردگی نقش داشته باشند.
افسردگی با علائمی مانند غمگینی شدید، کاهش انگیزه، بی‌حوصلگی، اختلال خواب و افکار منفی همراه است. این بیماری می‌تواند عملکرد روزمره افراد را مختل کند و حتی منجر به مشکلات جدی‌تری مانند از دست دادن شغل، انزوای اجتماعی و در موارد حاد، خودکشی شود. آمارهای جهانی نشان می‌دهند که بیش از 300 میلیون نفر در جهان به این اختلال دچار هستند. مطالعات علمی بیان می‌کنند که تغییرات در انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز، افزایش التهاب و استرس اکسیداتیو در سلول‌های عصبی، از دلایل اصلی بروز افسردگی هستند. در حالی که داروهای ضدافسردگی موجود مانند مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) می‌توانند علائم را کاهش دهند، بسیاری از بیماران یا به این داروها پاسخ مناسبی نمی‌دهند یا از عوارض جانبی آن‌ها رنج می‌برند.
یکی از حوزه‌های تحقیقاتی نوین، بررسی اثر ترکیبات طبیعی در بهبود علائم افسردگی است. زعفران، این گیاه ارزشمند که از دیرباز در طب سنتی استفاده می‌شده، به دلیل ترکیبات خاص خود مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که زعفران حاوی موادی مانند کروسین و سافرانال است که می‌توانند بر عملکرد مغز اثر بگذارند و در تنظیم خلق و خو مؤثر باشند.
بازار
در همین راستا، سمیرا علی، پژوهشگر حوزه فیزیولوژی گیاهی و همچنین روانشناسی، تحقیقی را درباره نقش زعفران در بهبود علائم افسردگی انجام داده است. این مطالعه که به بررسی مطالعات بنیادی و بالینی در این زمینه پرداخته، نشان می‌دهد که ترکیبات فعال زعفران می‌توانند به عنوان یک درمان مکمل در کنار روش‌های رایج دارویی استفاده شوند. روش انجام این پژوهش، مرور و تحلیل نتایج مطالعات مختلفی بوده که در زمینه اثرات زعفران بر افسردگی انجام شده‌اند.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در زعفران از طریق تأثیر بر انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز، به ویژه سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین، می‌توانند در کاهش علائم افسردگی مؤثر باشند. به عنوان مثال، کروسین با جلوگیری از کاهش سطح دوپامین و نوراپی نفرین، که دو ماده شیمیایی کلیدی در تنظیم خلق و خو هستند، به بهبود علائم افسردگی کمک می‌کند. از سوی دیگر، ماده سافرانال با مهار بازجذب سروتونین، تأثیری مشابه داروهای ضدافسردگی رایج دارد.
علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که زعفران می‌تواند به تقویت سیستم عصبی کمک کند و از طریق افزایش سطح فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز که نقشی اساسی در سلامت سلول‌های مغزی دارد، موجب بازسازی و تقویت شبکه‌های عصبی شود. همچنین، خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی این گیاه می‌تواند در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب‌های مرتبط با افسردگی نقش داشته باشد.
یافته‌های این تحقیق اهمیت زیادی دارند، چرا که نشان می‌دهند زعفران می‌تواند به عنوان یک مکمل درمانی با عوارض جانبی کمتر، در کنار داروهای رایج مورد استفاده قرار گیرد. این مسئله به ویژه برای بیمارانی که به داروهای شیمیایی پاسخ مناسبی نمی‌دهند یا دچار عوارض آن‌ها می‌شوند، بسیار ارزشمند است. با این حال، پژوهشگران تأکید دارند که برای تعیین دقیق میزان مصرف و تأثیرات بلندمدت زعفران، تحقیقات بیشتری لازم است.
گفتنی است این پژوهش در دوفصلنامه «پژوهش‌های زعفران» وابسته به دانشگاه بیرجند و انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران منتشر شده است. این نشریه با انتشار مطالعات علمی در زمینه زعفران، بستری برای تبادل یافته‌های پژوهشی و توسعه دانش در این حوزه فراهم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1070062/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مهم رهبر مقاومت افغانستان در آستانه یک عید؛ احمد مسعود چه گفت؟

برگزاری آیین سنتی معایده در اهواز

به یاد عابدزاده: مربی بی‌ادعا مقابل کارتال!

دستورات ویژه وزیر میراث برای خرمشهر از ابتدای امسال پیگیری می‌شود

دو حادثه رانندگی با 9 مصدوم و یک فوتی در خوزستان

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز سه شنبه 12 فروردین

واعظی: در زمان روحانی پیام‌هایی [از طرف سرویس‌های امنیتی] دریافت می‌کردیم

انتخاب: دبیری گفته کنار نمی‌روم مگر اینکه پزشکیان برکنارم کند

گرینلند جدیدترین عضو محور مقاومت شد!

محققان «چوبِ شفاف» ساختند

داستانک/ دلبر گلفروش من

پزشکیان: روابط ایران و الجزایر در فضایی برادرانه و دوستانه در حال گسترش است

آمریکا: ترامپ حاضر به صحبت درخصوص توافق با ایران است

معاون پزشکیان: به دنبال سخت‌گیری حجاب در کف جامعه نیستیم

تاجگردون: به فکر مستضعفین بودن به این معنی نیست که باید منابع کشور را مستقیم به آنها بدهیم

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از مرکز خیریه؛ حمایت از بیماران سرطانی

تعطیلی ادارات استان خوزستان پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات اهواز تعطیل است؟

لاریجانی: گروه های مقاومت دائم به دنبال تقویت خود هستند چون به آتش‌بس های اسرائیل اعتماد ندارند

برخورد 3 خودرو در جاده دیلم - بهبهان 2 مصدوم داشت

تهدیدات آمریکا پوشالی است

ارسطو به خاطر پول خفه شد!

اومدن ترور نا تموم رو تموم کنن

بوی پاهای اوس موسی فهیمه رو کلافه کرده

ماجرای عشق رحمت جلوی بهروز لو رفت

رحمان و رحیم رو دستگیر کردن

ایشونم wife عه منه

نقشه شوم شری‌جون برای خانواده معمولی

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

سید محمد صدر: اسرائیلی‌ها مذاکرات «مک فارلین» را نجس کردند!

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب: اگر آمریکا یا اسرائیل، ایران را بمباران کنند مجبور خواهیم شد به سمت تولید سلاح هسته‌ای برویم

سپاه بیانیه داد

تهران زیر بار زبان تهدید نخواهد رفت/روند تجاوز به یمن شکست خواهد خورد

سکان بیش از 19 هزار خانواده در پایگاه‌های نوروزی آموزش و پرورش خوزستان

عراقچی: تهران ابدا زیر بار زبان تهدید نخواهد رفت

حادثه رانندگی در محور ایذه به پیان هفت مصدوم برجای گذاشت

بیانیه ارتش: دوازدهم فروردین، تجلی اراده ملت ایران و نماد استقلال و آزادی

اسکان بیش از 19 هزار خانواده در پایگاه‌های نوروزی آموزش وپرورش خوزستان

سقوط 9 عضو شورا در سردشت: جزئیات حکم نهایی پرونده فساد

آبادان در مسیر تحول: اولویت‌های گردشگری این شهر چیست؟

ادعای یک چهره تندرو درباره گرینلند/ خیرمقدم به جدیدترین عضو محور مقاومت

ترکیب منتخب هفته بیست‌وچهارم با حضور شگفتی‌سازان و غیبت سرخابی‌ها

نماز عید فطر در همدان؛ سرود شکر و اتحاد