استاندار خوزستان: از طریق وزارت خارجه در حال رایزنی با کشورهای همسایه منشاء ریزگردها هستیم
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - برنا - گروه اجتماعی؛ استاندار خوزستان گفت: هماهنگی های لازم با وزارت کشور برای مذاکره با کشورهایی که منشاء تشکیل ریزگردها و انتقال آن به ایران هستند انجام شده که انشاء الله به زودی اخبار خوبی دراین زمینه باشیم.
سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان در گفتوگو با خبرنگار «برنا» در مورد طوفان ریزگردهای اخیرگفت: همانطور که میدانید منشاء گرد و غبار و ریزگردهای اخیر دو کشور عربستان عراق و اردن بودهاند که ابتدا خوزستان و ایلام و استانهای غربی کشور را تحت تاثیر قرار دادهاند و سپس به سایر استانهای مانند قزوین و همدان و حتی کشورهای گرجستان و ارمنستان نیز رسیدهاند.
وی با ذکر اینکه شدت و حجم طوفان ریزگردهای اخیر طی 10 سال گذشته بی سابقه بوده است گفت: حجم این ریزگردها بیش از 10 میکروگرم در مترمکعب بوده که حتی در برخی مناطق به 20 میکروگرم نیز رسیده بود.
موالی زاده در مورد وضعیت کنونی حضورریزگردها در این استان نیز گفت: خوشبختانه وضعیت اکثر مناطق استان از حیث حضور ریزگردها به حالت طبیعی بازگشته و فقط بخشهایی از شرق استان همچنان درگیر این پدیده هستند که به زودی آنها نیز به حالت عادی بازخواهند گشت.
وی همچنین ضعیف بودن سامانههای بارشی و مستعد بودن زمینهای خوزستان را عاملی برای تشدید این پدیده دانسته و گفت: ما در خود استان خوزستان 7 کانون و منشاء بزرگ ریزگردها را داریم که در مجموع مساحتی حدود 350 هزار هکتار را شامل میشود. این ابعاد وقتی معنادارتر میشود که بدانید صحرای عربستان که منشاء اصلی ریزگردهاست 90 هزار هکتار، صحرای عراق 32 میلیون هکتار، سوریه 5 میلیون هکتاروسعت دارند!
استاندار خوزستان با اشاره به اجلاسیه سال 1401 گفت: در این اجلاسیه تفاهم نامهای بین کشورهای منطقه برای کنترل ریزگردها در کشورهایی که کانونهای تشکیل آنها هستند، امضاء شد. اما از آنجاییکه «تفاهم نامه»، برای امضاء کنندههای آن بار حقوقی ندارد، هنوز اجرایی نشده است. برای همین از طریق وزارت خارجه کشورمان به جد پیگیر اجرای این تفاهم نامه هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که برای مهار کانونهای ریزگردها در داخل کشور چه اقداماتی انجام شده است نیز گفت: یکی از راهکارهای پیشنهادی کارشناسان، توسعه کشت درخت در استان بود و مقرر شده بود تا یک میلیارد نهال در استان کاشته شود. خوشبختانه تاکنون نیمی از این نهالها کاشته شده است و کار نیز به جد ادامه دارد. از سوی دیگر بحث توجه به آبخیزداری و آبخوان داردی هم باید به صورت موازی مورد توجه قرار گیرد که در این راستا نیز طرحهایی در حال اجراست. در نهایت مجموعهای از این اقدامات میتواند باعث کاهش حجم ریزگردها در این استان شود.
وی البته تصریح میکند: خوشبختانه سیل سال 98 باعث شد تا ذرات گرد و غبار به هم بچشبند و باد به راحتی نتواند آنها را جابجا کند وگرنه ممکن بود طوفانهای گرد و غبار داخلی نیز به طوفانهای خارجی اضافه شوند.
سید محمدرضا موالیزاده، همچنین با اشاره به آتش سوزیهای پی در پی هورالعظیم که خود یکی از منابع آلاینده هوا محسوب میشوند هم گت: چند وقت قبل سفری به نقطه صفر مرزی در عراق و منطقه هورالعظیم داشتم. آتش سوزیهای رخ داده در این منطقه و بادی که از آن سو به سمت ایران و خوزستان حرکت میکرد باعث میشود تا این آتش سوزی ها، موضوع آلودگی ناشی از ریزگردها را تسریع کند. برای همین با استاندار میثان جلسهای را داشتم و برای اعزام هواپیمای آب پاش و ماشینهای خاموش کننده آتش، در زمانهایی که هورالعظیم در آتش میسوزد اعلام آمادگی کردیم.
استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال که فکر میکنید چه زمانی مردم این استان از چالش ریزگردها رهایی پیدا خواهند کرد؟ گفت: ببینید، معتقدم نه باید با وعده و وعیدهای بی پایه و اساس مردم را امیدوار کرد و نه آنها را نا امید نمود. فعلا که خوشبختانه طوفان ریزگردها و گرد و غبارفروکش کرده است و ما نیز به جد پیگیر اجرای طرحهای زیست محیطی و دیگر طرحهایی که میتواند باعث توقف شکل گیری طوفان ریزگردها در استان شود، هستیم. انشالله با عزمی که دولت دارد امیدواریم با تعاملی که با کشورهای همسایه داریم، به زودی شرایط استان از این حیث بهبود پیدا کند ودغدغههای هم استانیهای عزیز در این زمینه کمتر شود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1083397/