پیام خوزستان

آخرين مطالب

پیدا شدن موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله علمي

پیدا شدن موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین /کشف موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله، مرزهای شناخته‌شده حیات را به عقب راند. این کشف شگفت‌انگیز، درک ما از تاریخچه حیات روی زمین و احتمال وجود آن در سیارات دیگر را متحول می‌کند.
در اعماق سطح زمین، یک اکتشاف شگفت‌انگیز رخ داده است. میکروارگانیسم‌هایی زنده و در حال رشد، در درون شکافی از یک صخره با قدمت دو میلیارد سال به دام افتاده‌اند. این یافته، درک ما از دیرپایی حیات به چالش می‌کشد.
به نقل از گجت‌نیوز، در جدیدترین اخبار علم و دانش، دانشمندان از کشف کشف موجودات زنده 2 میلیارد ساله خبر می‌دهند. یوهی سوزوکی، پژوهشگر ارشد از دانشگاه توکیو درباره این کشف می‌گوید: «تا به امروز، کهن‌ترین لایه زمین‌شناسی که در آن میکروارگانیسم‌های زنده یافت شده بودند، رسوبی 100 میلیون ساله در زیر بستر اقیانوس بود. این یک کشف واقعا بسیار مهیج و شگفت‌آور است.»
دانشمندان با مطالعه دی‌ان‌ای و ژنوم میکروارگانیسم‌هایی از این دست، این امکان را خواهند داشت تا تکامل حیات اولیه روی کره زمین را درک کنند. نمونه سنگی که این میکروارگانیسم‌های باستانی را در بر گرفته بود، از مجموعه آذرین بوشولد (BIC)، واقع در شمال شرقی کشور آفریقای جنوبی، استخراج شده است.
این مجموعه که گستره‌ای برابر با مساحت کشور ایرلند دارد، به سبب منابع سرشار سنگ معدن، از جمله حدود هفتاد درصد از پلاتین استخراج شده در سطح جهان، شهرت یافته است. از آنجا که این مجموعه از ماگمای به آهستگی سرد شده شکل گرفته و در طول هزاره‌های متمادی دچار تغییرات اندکی شده است، محیطی پایدار برای زیست حیات میکروبی فراهم آورده است.
پژوهشگران دانشگاه توکیو، با پشتیبانی برنامه بین‌المللی حفاری علمی قاره‌ای (ICDP)، نمونه‌ای به طول 30 سانتی‌متر را از عمق حدود 15 متری زیر سطح زمین به دست آوردند. ضخامت این لایه سنگی تا 9 کیلومتر متغیر بوده و نسبتاً دست‌نخورده باقی مانده است که این موضوع آن را به زیستگاهی ایده‌آل برای بقای موجودات در مقیاس‌های زمانی زمین‌شناسی مبدل ساخته است. هنگامی که پژوهشگران به بررسی برش‌های نازکی از نمونه سنگ پرداختند، موفق به شناسایی سلول‌های میکروبی با تراکم بالا در درون شکاف‌های بسیار ظریف گردیدند.
این شکاف‌ها که توسط رسوبات رسی مسدود شده بودند، یک سیستم بسته و ایزوله را پدید آورده بودند که در آن میکروارگانیسم‌ها قادر بودند بدون هیچ‌گونه مداخله خارجی به بقای خود ادامه دهند. چنین به نظر می‌رسید که این یاخته‌ها روند حیات را به آهستگی سپری کرده و در طول میلیون‌ها سال، تحول چندانی را تجربه نکرده‌اند. به منظور حصول اطمینان از بومی بودن میکروارگانیسم‌های یافت شده، محققین از یک شیوه که شامل سه روش تصویربرداری طیف‌بینی فروسرخ، میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ فلورسانس بود، بهره جستند.
آن‌ها با استفاده از رنگ‌آمیزی دی‌ان‌ای سلول‌ها و بررسی دقیق پروتئین‌ها و همچنین رس‌های پیرامونی، تائید کردند که آن موجودات، نمونه‌های بومی و متعلق به دوران باستانی هستند. بخش جالب این اکتشاف، نقش خاک رس در نگهداری این میکروارگانیسم‌ها بود. خاک رس، با ایفای نقش یک سد طبیعی، منافذ و شکاف‌ها را مسدود کرد و مانع از ورود یا خروج هرگونه ماده‌ دیگری شده است. این وضعیت، یک محیط پایدار را به وجود آورد که در آن موجودات قادر بودند برای مدتی طولانی به بقا ادامه دهند.

پیام خوزستان

با چنین کشفی، احتمالات جالبی مطرح می‌شود. آیا سازوکارهای مشابهی در دیگر نقاط جهان، چه بسا حتی در مریخ، وجود دارد؟ چنانچه چنین باشد، شانس ما برای یافتن اشکال پایدار حیات در سیارات دیگر افزایش می‌یابد. سوزوکی می‌گوید: «من نه تنها به وجود میکروارگانیسم‌های مشابه در سایر نقاط زمین، بلکه به احتمال یافتن آن‌ها در دیگر سیارات، امیدوار هستم.»
مریخ‌نورد استقامت ناسا، قرار است سنگ‌هایی را که از نظر دیرینگی مشابه سنگ‌های یافت شده در این پژوهش هستند، به کره زمین بازگرداند. تکنیک‌های استفاده شده که در این تحقیق، می‌توانند در ارزیابی نمونه‌های سنگی به دست آمده از سیارات دیگر، بسیار مفید باشند.
چنانچه میکروب‌ها قادرند برای میلیاردها سال در دل سنگ‌های زمین به بقا ادامه دهند، آیا اشکال مشابهی از حیات نمی‌توانند در دیگر نقاط منظومه شمسی ما نیز وجود داشته باشند؟ این پرسشی بس تأمل‌برانگیز است. با مأموریت‌هایی نظیر استقامت که نمونه‌هایی از خاک مریخ را به زمین بازمی‌گردانند، احتمالات در حال گسترش است.
این کشف ما را بر آن می‌دارد تا مرزهای حیات روی کره‌ی زمین را مورد بازنگری قرار دهیم. چنانچه میکروارگانیسم‌هایی قادر به بقا در چنین وضعیت‌های طاقت‌فرسا و دورافتاده‌ای باشند، این نمایانگر آن است که حیات فوق‌العاده مقاوم است و می‌تواند راه خود را حتی در نامساعدترین مکان‌ها نیز پیدا کند.
پژوهشگران کاوش‌های خود در این زیستگاه‌های دیرینه را پی خواهند گرفت و به نظر می‌رسد اعماق زمین هنوز داستان‌های زیادی برای گفتن دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1084370/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماندن کادر درمان و پرسنل حوزه سلامت در هوایی گرم و آلوده نیاز به مشوق دارد / لزوم کسر نشدن مالیات بر حقوق در منطقه آزاد اروند

موالی زاده: "فرهنگ‌سازی" پیش‌نیاز توسعه خوزستان است

“فرهنگ‌سازی” پیش‌نیاز توسعه خوزستان است

شوک به استقلال؛ حسین مرادمند و آرش رضاوند در آستانه پیوستن به فولاد!

جدایی این بازیکنان استقلال در پایان فصل؛ پیوستن حسین مرادمند و آرش رضاوند به فولاد!

اشغالگران صهیونیست همچنان به جنایات خود علیه اسرای قهرمان ادامه می‌دهند

رسول پناه: اگر این پول ها را داشتیم، پرسپولیس در جام باشگاه های جهان جزو 4 تیم میشد!

رسول پناه: درویش باید زودتر از این استعفا می داد

دعوت 7 فرنگی‌کار خوزستان به اردوی تیم‌ ملی

معاون استاندار: تامین انرژی صنایع خوزستان اولویت است / لزوم فرهنگ‌سازی مصرف برق در جامعه

عضو شورای این شهر به پایگاه اورژانس اندیمشک حمله کرد!

رسول پناه: پرسپولیس باید از منابع مالی بی سابقه ای که داشت بهتر استفاده می کرد

لوکاس درست مثل ناچو خداحافظی می‌کند!‏

حربه کثیف صهیونیست‌ها برای ترور

استاندار خوزستان: کیفیت حمل و نقل ریلی خوزستان باید افزایش یابد / راه‌ آهن شلمچه – بصره گامی موثر در توسعه ارتباطات ریلی بین ایران و عراق است

حمله عضو شورای شهر بیدروبه به پایگاه اورژانس اندیمشک

امحای 27٠٠ کیلو گرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در شادگان

خلاصه بازی رئال مادرید 1 - اتلتیک بیلبائو 0

خوشحالی رونالدویی افسانه چترنور، بازیکن تیم ملی فوتبال بانوان بعد از برنده شدن 80 میلیون تومان

نوک انگشت اندریک گل تماشایی وینی را خراب کرد

ترکیب احتمالی استقلال مقابل هوادار

کمک‌داور با سکه مصدوم شد!

خلاصه بازی آث میلان 0 - آتالانتا 1

گل اول رئال مادرید به اتلتیک بیلبائو توسط والورده

عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری و واکنش حماس

استاندار خوزستان: تدوین سند راهبردی توسعه استان با مشارکت نخبگان / کارگروه ویژه سرمایه‌گذاری در استانداری تشکیل خواهد شد

حمیدی: "دهه کرامت" فرصتی برای انسجام اجتماعی و تولید سرمایه‌های معنوی است

نجات دروازه های هفته بیست و چهارم لیگ برتر

بوژوویچ امید به فردا دارد

مورینیو: فرهنگ من با ترکیه متفاوت است

نگاه دانشمندان و بزرگان جهان به شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی

آمادگی سوئیس برای هرگونه مساعدت در مورد گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

اذعان افسر اسرائیلی؛ خلع سلاح مقاومت فلسطین، توهم است

چرا خوزستان با وجود هشدار نارنجی خاک و باد تعطیل نشد؟

تصاویر؛ افتتاح حسینیه آیت الله بروجردی در شهر سامرا

اقدامات مدیریت فولاد برای جدال با تراکتور

دوازده فیلم بزرگ دیزنی در سال 2025

ده انیمه برتر سال 2025 که شما را شگفت زده می‌کنند

چهره ها/ عکس هایی جالب از بازیگران «تاسیان»

چهره ها/ عکس زیبای گوهر سریال «باخانمان» پربازدید شد

دستگاهی که زلزله را از فضا پیش‌بینی می‌کند

آقای رئیس جمهور! خدا رحم کرد که قول دادید شوک درمانی نمی کنید، اگر قول نداده بودید چه می کردید!؟ / از استثمار نیروی کار و جیب بری از آنها با سیاست تورم زا، لذت نبرید

از هیجان گلزنی به اینتر به خودم آسیب زدم!

مصدومیت هولناک در فرانسه؛ مچ تولیسو خُرد شد

داور بازی رئال برای سوت پایان نیمه اول عجله داشت!

دروازه خالی و ناکامی مهدی طارمی در گلزنی

حاتمی: محکوم به کسب پیروزی در گرگان هستیم

اولین بخشش خدا

عارف: دولت وفاق ملی اجازه نمی‌دهد دسیسه‌ها برای برهم زدن آرامش بازار اجرایی شود

ابراز امیدواری قطر به حصول توافق در مذاکرات تهران-واشنگتن