پیام خوزستان

آخرين مطالب

کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ مقالات

کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /یوسف علیخانی با انتقاد از تعطیلی نمایشگاه‌های استانی کناب می‌گوید: این نمایشگاه‌ها را برگزار نکردند. کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ من کتابفروش هستم، به اطمینان خدمت‌تان عرض می‌کنم فقط مخاطب حرفه‌ای کتاب راه کتابفروشی را بلد هست.
یوسف علیخانی، نویسنده و مدیر نشر و کتابفروشی آموت در گفت‌گویی مکتوب با ایسنا، از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت و از تعطیلی نمایشگاه‌های استانی کتاب انتقاد کرد.
در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:
امسال با چند عنوان در نمایشگاه حضور خواهید داشت؟
سال‌ها بود آرزو داشتم حرف استادم زنده‌یاد زهرایی را انجام بدهم که معتقد بود به جای انتشار انبوهی از کتاب‌ها و رها کردن آن‌ها در بازار آشفته، تعداد محدودی کتاب در هر سال منتشر کنم. انتشار تعداد محدود به ناشر اجازه می‌دهد در مرحله‌ آماده‌سازی به جای توجه به کمیت، به کیفیت توجه کند و مخاطب با متن سالم و پاکیزه و بی غلط و صفحه‌آرایی درست روبه‌رو شود. در عین حال کتاب نوزاد نیز در هیاهوی کتاب‌های تازه گم نشود. خوشبختانه طی پنج سال گذشته به این مهم رسیده‌ایم و به طور مشخص در سال 1403 تنها 15 عنوان تازه‌های کتاب داشتیم و در مجموع با تجدیدچاپی‌ها به 98 عنوان رسیدیم که خوشبختانه همگی در نمایشگاه کتاب تهران در غرفه نشر آموت عرضه خواهند شد.
برنامه خاصی چون جشن امضا و حضور نویسنده را نیز تدارک دیده‌اید؟
سال‌هایی که خبرنگار بودم، همیشه به نحوه‌ برگزاری نمایشگاه کتاب اعتراض داشتم و ضمن مقایسه آن با نمایشگاه کتاب فرانکفورت، می‌نوشتم که اینجا فروشگاه کتاب است و نه نمایشگاه. بعد که هفده سال پیش وارد این عرصه شدم، دیدم مقایسه این نمایشگاه با نمایشگاه‌های خارجی، اشتباه است چرا که سازوکار زندگی ما در این خاک، با آن کشورها متفاوت است. در ایران، ناشران در یازده روز نمایشگاه کتاب تهران، به اندازه‌ یک سال فروش دارند و اگر این فروش از آن‌ها گرفته شود، عملا این صنعت با شکست مواجه خواهد شد. با این حال از همان سال اول که به نمایشگاه کتاب تهران آمدیم، جشن امضا داشتیم و نویسنده‌ها و مترجمان در غرفه حاضر می‌شدند و ضمن گفت‌وگو با مخاطبان، کتاب‌های‌شان را برای‌شان امضا می‌کردند. اوایل این برنامه‌ها مکتوب و از پیش تعیین‌شده بود که در چند سال گذشته، ترجیح دادیم برنامه‌ای از پیش ننویسیم و حضور ناگهانی نویسندگان و مترجمان، غافلگیرمان کنند؛ چنان که مخاطبان از سراسر کشور، با دیدن لایوهای اینستاگرام و عکس‌های غرفه در کانال تلگرام نشر آموت، سراسر شور و شادی می‌شوند.
بخشی از حاضران در نمایشگاه کتاب، مخاطبان جدی ادبیات نیستند و در گام‌های اولیه کتابخوانی قرار دارند و با کتاب آشنایی چندانی ندارند و حتی نمی‌دانند با چه کتابی شروع کنند. چه برنامه‌هایی برای این گروه از مخاطبان دارید؟
بارها خطاب به دوستانی که معترض برگزاری نمایشگاه کتاب (چه در تهران و چه در مراکز استان‌ها) بودند و هستند، عرض کرده‌ام تعداد زیادی از کسانی که به نمایشگاه کتاب می‌آیند، مخاطبان جدی کتاب و کتابخوانی نیستند و اتفاقا این نمایشگاه‌ها مجال خوبی است تا این گروه را با کتاب نزدیک‌تر کنیم و سراغ کتابفروشی‌ها بفرستیم.
بارها شده در غرفه در حال معرفی کتابی بودم و دیدم یکی ایستاده و تماشایم می‌کند. بعد نزدیک‌تر آمده و گفت‌وگوی‌مان شروع شده. در ادامه یکی دو کتاب مناسب روحیه‌اش بهش پیشنهاد دادم و در ادامه حتی اگر در طول سال به کتابفروشی نیامده، حتما سال بعد با ذوق دوباره سراغ‌مان آمده و کتاب تازه خواسته؛ درست مثل کتاب‌هایی که برده. به نظرم آسیب بزرگ کتاب‌نخوانی خیلی از مخاطبان، عدم ارائه‌ کتاب مناسب به شخص موردنظر بوده. شک نکنید به کسی که در آغاز راه است، اگر فلان رمان رئالیسم جادویی که نویسنده‌اش برنده‌ جایزه نوبل هم بوده، بدهیم، به او لطفی نکردیم، در واقع او را در نطفه خفه کردیم . بسیاری از مخاطبان و کتابخوانان حرفه‌ای را می‌شناسم که ده سال پیش با کتاب‌های جوجو مویز شروع کرده‌اند و الان مارگریت دوراس می‌خوانند یا مارکز می‌خوانند یا مریلین رابینسون و فلانری اوکانر را دوست دارند. کتابفروشی اصلا کار ساده‌ای نیست، حوصله می‌خواهد و کمی دقت در احوال مخاطب.
از نظر شما چه آسیب‌هایی متوجه نمایشگاه کتاب تهران است و چگونه می‌توان آن‌ها را اصلاح کرد؟
املای نانوشته غلط ندارد. نمایشگاه کتاب تهران البته که املای نانوشته نیست و امسال سی‌وشش‌ساله می‌شود و این یعنی سن بلوغ. اما یک سوال اینجا وجود دارد. آیا در این مملکت کسی را داشتیم که در تمام سی و شش سال گذشته، مدیر و مسوول نمایشگاه‌ها بوده باشد؟ متاسفانه در مملکتی زندگی می‌کنیم که طرف تا سوار کار می‌شود، تمام اقدامات و فعالیت‌های مدیر قبلی را مردود اعلام می‌کند، غافل از اینکه نفر بعدی، او را خط می‌زند. شما به نمایشگاه‌های کتاب استانی دقت کنید؟ چرا دیگر برگزار نمی‌شود؟ به بهانه‌ کرونا، متوقف شد، بعد همه‌ گردهمایی‌ها و نمایشگاه‌های تهران برگزار شدند و نمایشگاه کتاب استانی دیگر برگزار نشد. چرا؟ چون مدیران چند سال گذشته، برگزاری آن را کاری عبث عنوان کردند. از شما چه پنهان، وقتی نمایشگاه کتاب استانی برگزار می‌شد، به شهرهای مختلف می‌رفتیم، به هر مخاطبی ده کتاب معرفی می‌کردیم، مخاطب که نمی‌توانست تمام ده کتاب را بخرد. دو تا را می‌خرید و می‌خواند و بعد می‌رفت سراغ کتابفروشی شهرش، یا نهایت از خود ما تهیه می‌کرد. این نمایشگاه‌ها را برگزار نکردند. کتابفروشی‌ها شلوغ‌تر شد؟ من کتابفروش هستم، به اطمینان خدمت‌تان عرض می‌کنم فقط مخاطب حرفه‌ای کتاب راه کتابفروشی را بلد هست.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی برگزار خواهد شد
انتهای پیام 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091008/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خاطراتی از ثروتمندترین پزشک مناطق محروم

وبگاه عبری: ایران 2000 موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

گزارش مذاکرات در جلسه غیرعلنی مجلس؛ مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و آمریکا از بداخلاقی پرهیز کرده است

ابراز همدردی وزیر امور خارجه قرقیزستان با ایران

رایزنی وزرای خارجه انگلیس و آمریکا درباره مذاکرات عمان

برگزاری 800 جشن ویژه روز دختر در اصفهان

آغاز موج جدید خرید دوج‌کوین در بازار

چهره ها/ همدردی خواننده آلمانی با قربانیان حادثه بندرعباس

احتمال پخش «پایتخت 8» در یک یا دو سال آینده

امیدواری جواد افشار برای شروع ساخت سریال «حضرت معصومه (س)»

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

صحبت‌های داغ شمسایی از سوژه روز فوتسال؛ اولادقباد

4 مدال نمایندگان بوکس نونهالان در قهرمانی آسیا

استارت حریف اروپایی والیبال ایران با 28 بازیکن

قیمت جدید شیر خام تعیین شد

نگاه به اچ‌اس‌ئی باید جامع و برنامه‌محور باشد

تمرکز شستان بر توسعه چابهار و مکران

اشتغال 6500 بانوی شاغل در شرکت ملی نفت ایران

روایت خواندنی دیدار پاپ فرانسیس با آیت‌ الله سیستانی در کتاب «امید»

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: ادعاها درباره آتش گرفتن سوخت موشک در بندر عباس به هیچ وجه صحت ندارد

السودانی در گفتگو با پزشکیان؛ اعلام آمادگی عراق برای کمک به ایران

پیام تسلیت رئیس‌جمهور چین به همتای ایرانی

پزشکیان: برنامه‌های توسعه با تکیه بر داده‌های دقیق از ظرفیت‌های هر منطقه تدوین شود

تنگسیری: حضور بیگانگان در خلیج فارس مخل امنیت خواهد بود

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند

در سفر یک‌روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟

ببینید| آزاد ارمکی: در جنبش «زن زندگی آزادی» طبقه متوسط اجازه شکل‌ گیری یک انقلاب بزرگ را نداد

راهیابی انیمیشن «شاهد» به هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

اختصاص یک هفته‌ای آنتن رسانه ملی به یک استان در جلب سرمایه‌گذاری موثر است

اجتماع دختران در ورزشگاه آزادی + فیلم

جواد لاریجانی: اقتصاد ایران به دلار وابسته نیست/ هیچ مشکل اساسی‌ از سوی آمریکا برای ما حل نخواهد شد

حادثه ناگوار در فوتبال خوزستان

تقدیر از سریال «معمای شاه» در سالگرد شهید مطهری

شکایت جدید علیه اصغر فرهادی درباره فیلم «قهرمان»!

جزییات جدیدی درباره سریال تازه «حمید جبلی»

تبدیل ربات‌های انسان‌سوار فیلم‌های تخیلی به واقعیت

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

رئال بهترین مدافع جهان را می‌خرد!

آغاز هیجان‌انگیز لیگ الماس؛ رکوردی که شکست اما ثبت نشد!

بررسی راهکارهای رشد و توسعه اسکیت‌بُرد

آخرین مهلت ثبت اطلاعات فعالان حوزه رمز ارز مشخص شد

طلا ریخت

همکاری ایران و نیجر با تمرکز بر بخش نفت و انرژی

تقدیر از سوخت‌رسانی مطلوب در حادثه بندر شهید رجایی

ادامه توقف واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا

خواندن شعری زیبا در وصف ایران زمین

افشاگری درباره ثروت افسانه‌ای یوسا

ارتباط شعر قیصر امین پور با شاهنامه فردوسی

معرفی مجموعه‌ای درباره قصه‌های حضرت معصومه (س)

وزیر دولت روحانی: وعده پزشکیان برای اجرای برنامه هفتم از عجایب است