پیام خوزستان

آخرين مطالب

کمک به درمان زوال عقل با دستکاری رویاها! علمي

کمک به درمان زوال عقل با دستکاری رویاها!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /دانشمندان می‌گویند امواج مغز را می‌توان در حالی که رؤیا می‌بینیم، دستکاری کرد و این کار می‌تواند به درمان زوال عقل کمک کند.
دانشمندان بریتانیا در تلاش برای توسعه ابزارهای بهتر برای مطالعه فعالیت‌های عصبی حیاتی، دو نوع موج مغزی برجسته را در هنگام خواب دستکاری کردند.
امواجی که به آنها نوسانات آلفا و تتا گفته می‌شود، به شدت با حالت‌های استراحت و آرامش از جمله مرحله حرکت سریع چشم(REM) از عدم هوشیاری در خواب مرتبط هستند.
مرحله حرکت سریع چشم(REM) به دلیل حرکت تند چشمان ما در این مرحله از خواب اینگونه نام‌گذاری شده است که با ظهور واضح‌ترین رویاهای ما همزمان است. همچنین در نظر گرفته می‌شود که این مرحله نقش مهمی در تثبیت حافظه و تقویت شناخت دارد و هر گونه فعالیت امواج مغزی در این مرحله هدفی جذاب برای مطالعه توسط دانشمندان است.
والریا جارامیلو(Valeria Jaramillo) عصب‌شناس دانشگاه ساری(Surrey) می‌گوید: نوسانات مغز به کارکرد مغز و نحوه یادگیری و حفظ اطلاعات کمک می‌کنند. نوسانات مغز در طول مرحله REM در عملکردهای حافظه نقش دارند، با این حال نقش دقیق آنها تا حد زیادی نامشخص است.
فرآیندی به نام تحریک شنوایی حلقه بسته(CLAS) با موفقیت برای تقویت یا مختل کردن امواج مغزی در خواب غیر REM مورد استفاده قرار گرفته است و دقیقاً نوسان امواج مغزی را از طریق صداهای ارسال شده از طریق هدفون هدف قرار می‌دهد.
این فرآیند به ندرت برای افراد خوابِ خارج از این حالت اعمال شده بود، بنابراین محققان دانشگاه ساری این روش را بر روی داوطلبان آزمایش کردند تا تعیین کنند که آیا این روش می‌تواند برای امواج تولید شده در طول مرحله REM نیز اعمال شود یا خیر.
در آزمایش‌هایی که شامل 18 شرکت‌کننده بود، محققان سرعت و قدرت امواج مغزی را که از طریق الکترودهای روی جمجمه اندازه‌گیری می‌شد، تغییر دادند.
نوسانات آلفا (حدود 8 تا 12 هرتز) و تتا (حدود 4 تا 8 هرتز) معمولاً در حالی که ما در حالت آرامش هستیم، مانند زمانی که در حال چرت زدن هستیم یا تصمیم می‌گیریم از رختخواب بلند شویم تا روزمان را شروع کنیم، در ناحیه پیشانی مغز جریان دارند.
در واقع، چه بیدار باشیم و چه خواب و در مرحله REM، این امواج مغزی تقریباً مشابه هستند. ما می‌دانیم که امواج مغزی، پالس‌های فعالیت الکتریکی هستند که توسط نورون‌ها تحریک می‌شوند و به عملکرد سالم مغز کمک می‌کنند. بنابراین اگر بتوانیم آنها را تا حدی کنترل کنیم، به طور بالقوه برای اطمینان از اینکه مغز آنطور که باید کار می‌کند و همچنین در کاهش سرعت انحطاط مرتبط با زوال عقل مفید است.
آینس ویولانته(Ines Violante) عصب شناس دانشگاه ساری می‌گوید: استفاده از تحریک صوتی برای تغییر نوسانات مغز در هنگام خواب، آثار درمانی را نوید می‌دهد.
وی افزود: در حال حاضر هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد و فقط یک دارو است که می‌تواند پیشرفت این بیماری را کاهش دهد یا به طور موقت به فرد در رفع علائم خود کمک کند، بنابراین مهم است که برای ایجاد گزینه‌های درمانی جدید به فکر روش‌های خلاقانه باشیم.
تحقیقات بیشتری لازم است تا نشان دهد که این روش می‌تواند واقعاً اثر درمانی بر زوال عقل داشته باشد، اما دانشمندان قبلاً نشان داده‌اند که علائم زوال عقل شامل مشکل در حافظه و توانایی‌های شناختی، اغلب با کند شدن نوسانات امواج مغز همزمان است ، این همان چیزی است که اکنون ممکن است بتوانیم بر آن تأثیر بگذاریم.
درک-جان دایک(Derk-Jan Dijk) استاد خواب و فیزیولوژی در دانشگاه ساری در پایان گفت: این راهکار می‌تواند راه را برای رویکرد جدیدی در مورد نحوه درمان بیماران مبتلا به زوال عقل هموار کند، زیرا این روش غیر تهاجمی است و در حالی که آنها در خواب هستند، انجام می‌شود. همچنین اختلال در زندگی آنها را کاهش می‌دهد و ما را قادر می‌سازد تا در رویکرد خود هدفمندتر باشیم.
این پژوهش در مجله SLEEP منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/952491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرزندان شهدا پرچم‌داران عرصه علم باشند/ جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، رسالت امروز فرزندان شهدا/ شناسایی فرزندان شاهد نخبه و ایجاد بسترهای مناسب برای رشد و شکوفایی آنان

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

«حماسه‌ سجادیه» با خوانش سیدمهدی شجاعی

واکنش سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به دریافت پول از سوی تحصن‌کنندگان حجاب

پاسخ زیباکلام به سوالی در مورد تهدید‌های اخیر نتانیاهو و ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای ایران

روایت مجید انصاری از یک نامه به عارف

سی‌ان‌بی‌سی: ایران اهرم فشار خود را برای مذاکرات احیای برجام ساخته است

کالاس: هیچ جایگزینی برای راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد

سقوط رو به پایین فردی که خودکشی کرده بود!

چهره ها/ حامد بهداد علیه شهرداری تهران به سیم آخر زد!

خاطره بازی با داستان های سریال «پایتخت» به بهانه پخش فصل هفتم

روایتی هولناک از چهره افرادی که خودکشی کرده‌اند!

«اشرف سادات» فیلم‌های داودنژاد از دنیا رفت

عاشقانه بهزاد برای خانم وکیل

عبور «نیل» از تهران/ کار جسورانه حاتمی کیا

ویدئویی از خوانندگی پانته‌آ پناهی در یک سریال

نهیب های وحشتناک در برزخ خطاب به افرادی که خودکشی کرده‌اند

فناوری پلاسمای سرد برای کاهش آلاینده‌های صنعتی توسعه می یابد

انتشار گازهای گلخانه‌ای، آینده مدار پایینی زمین را تهدید می‌کند

بلاتکلیفی دستمزد کارگران در آستانه سال نو؛ تعیین حقوق 1404 به هفته آینده موکول شد

رزاق‌پور و انگیزه‌های متفاوت برابر تراکتور

قربانی با اتفاق ویژه آماده بازی برابر کلبا

بهترین دروازه‌بان اروپا را کسی نمی‌شناسد!

لوگوی باشگاه فولاد خوزستان تغییر کرد

نگرانی رئال مادرید؛ 5+1 نفر در آستانه محرومیت ‏

اضافه شدن موی تای به بازی‌های آسیایی جوانان

قضاوت بانوی ایرانی در مسابقات جهانی روئینگ

دادگاه قرن: این 7 نفر متهم به قتل مارادونا شدند!‏

صدرنشینی رئال در رده‌بندی فوتبال باشگاهی جهان؛ صعود ایرانی‌ها

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

«روش تحلیل و نقد فیلم» منتشر شد

کارشناس پاکستانی: ترامپ برتری نظامی ایران در منطقه را درک‌ کند

پزشکیان: دستیابی به فناوری کوانتوم برای آینده کشور بسیار ضروری است

توهین صادق کوشکی به پزشکیان در تجمع حامیان اجرای قانون حجاب

پاسخ سیما تیرانداز به سوالی درباره 2 بار طلاقش!

نگاهی به سریال «دختران کوچه غم»/ ملاقات زیر چوبه دار!

فرزندان «منوچهر آذری» چه شغلی دارند؟

همکاری روباره لئوناردو دی‌کاپریو با «اسکورسیزی»

هشدار مادر مرحوم تجربه گر مرگ به خودکشی فرزندش

باید بری کمپ ترک اعتیاد «قمپوز»!

محسن تنابنده: بازیگری سارا و نیکا درحدی نبود که به آن‌ها تکیه کنیم

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان

واضح‌ترین تصویر از سیاره زهره که توسط کاوشگر آکاتسوکی ژاپن گرفته شده

پیش‌ بینی برگزاری 18برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در مازندران

چاپ پنجم کتابی درباره حضرت خدیجه در کتابفروشی‌ها

مجموعه‌ شعر غزه به سه زبان انگلیسی، عربی و روسی منتشر شد

بانکی‌پور: شورای عالی امنیت ملی فقط درباره زمان ابلاغ قانون عفاف و حجاب نظر داده است

خانواده شهدای ترور کشور: حمایت پارلمان ایتالیا از تروریست‌های قاتل شرم‌آور است

دریادار سیاری: ایران به‌ تنهایی قادر به برقراری امنیت منطقه است