جنگ روایتها از جنگهای نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی بزرگتر است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: جنگ روایتها از جنگهای نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی بزرگتر است و دستگاههای آشکار و پنهان در اینزمینه و ضدیت با جمهوری اسلامی در تلاش هستند.
به گزارش امتداد، سومین همایش بزرگداشت روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی ظهر امروز دوشنبه 29 بهمن در کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در اینمراسم گفت: موضوع روایت، بهویژه در رابطه با انقلاب اسلامی، بسیار تعیینکننده است. به نظر بنده، جنگ روایتها از جنگهای نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی بزرگتر است. دستگاههای آشکار و پنهان، چه نهادهای رسمی و چه غیررسمی، علیه انقلاب اسلامی سرمایهگذاری کردهاند و همچنان در تلاش هستند.
وی افزود: جالب است بدانید که در حالی که گردشگری سادهترین موضوع بینالمللی میان کشورهاست و بحث اقتصاد و رفتوآمد ملتها امری عادی و جذاب برای همه است، شما هیچ نکته مثبتی درباره گردشگری ایران در رسانههای بینالمللی مشاهده نمیکنید. آنچه وجود دارد، تلاش برای وارونهنمایی و پنهانسازی جذابیتها، مهماننوازی، امکانات گردشگری، منابع تاریخی، طبیعی و هنری ایران است. این ظرفیتهای جذاب، چه در طبیعت و چه در دستاوردهای انسانی و هنری، در رسانههای جهانی نادیده گرفته میشوند. این نشاندهنده یک تلاش فوقالعاده برای وارونهنمایی و سکوت در برابر دستاوردهای ایران است. چند روز پیش، فردی از خارج از کشور به من گفت: «مگر زنان ایرانی هم رانندگی میکنند؟ مگر زنان ایرانی در خیابانها حضور دارند؟» این در حالی است که توسعه انسانی جمهوری اسلامی به شهادت سازمان ملل، در 40 سال گذشته، موفقترین کشور دنیا در این زمینه بوده است. واقعیتهایی که اعداد و ارقام آن موجود است، جای پنهانکاری ندارد، اما به هیچوجه بازگو نمیشود.
این مقاله بهوضوح نشان میدهد که انقلاب اسلامی تأثیرات عمیقی بر جهان گذاشته است. حتی بهار عربی را نیز میتوان جرقهای از انقلاب اسلامی و مقاومتهای ناشی از آن دانست. پس از 40 سال، این روایتها بیان میشوند و دیگر قابل کتمان نیستند رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه گفت: من به گزارشی دسترسی پیدا کردم که بسیار جالب است. این گزارش در شماره سوم فصلنامه گواه، شماره زمستان ما ترجمه شده است. مؤسسه «تونی بلر» را میشناسید؟ ایشان نخستوزیر انگلستان از سال 1997 تا 2007 بود و جوانترین نخستوزیر تاریخ انگلستان در حزب کارگر است. او در جنگ غرب، بهویژه آمریکا علیه عراق، نقش داشت و همراه با جرج بوش، مسئول قتلعام مردم عراق بود. طبق آمارهای رسمی، بین 300 تا 500 هزار نفر در این جنگ کشته شدند و صدها هزار نفر نیز معلول شدند. تونی بلر اکنون مؤسسهای به نام «مؤسسه تغییر جهانی» دارد.
پورمحمدی گفت: این مؤسسه در سال 2019، مقالهای منتشر کرد که نویسنده خاصی ندارد و حاصل نظرات جمعی اعضای مؤسسه است. این مقاله به بررسی تحولات 30 سال پس از فروپاشی شوروی و 40 سال پس از انقلاب اسلامی میپردازد. نویسندگان مقاله معتقدند که تحولات معاصر جهان نه از سال 1989 (فروپاشی شوروی)، بلکه از سال 1979 (انقلاب اسلامی ایران) آغاز شده است. آنها تأکید میکنند که تحولات منطقهای و بینالمللی که امروز شاهد آن هستیم، ناشی از اتفاقات سال 1979 است. این مقاله بهوضوح نشان میدهد که انقلاب اسلامی تأثیرات عمیقی بر جهان گذاشته است. حتی بهار عربی را نیز میتوان جرقهای از انقلاب اسلامی و مقاومتهای ناشی از آن دانست. پس از 40 سال، این روایتها بیان میشوند و دیگر قابل کتمان نیستند. انقلاب اسلامی نقش خود را در تحولات جهانی ایفا کرده و تأثیرات عمیقی بر جای گذاشته است.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم درباره فرهنگ مقاومت صحبت کنیم، باید بگوییم که این فرهنگ جنبهای آرمانی دارد، اما آرمانها باید در عمل محقق شوند. آیهای از قرآن میخوانم: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. فاستقم کما أمرت» (سوره هود، آیه 112). این آیه به ما میگوید که در راه خدا استقامت کنیم. مقاومت و پایداری، همانگونه که خداوند دستور داده است، کلید موفقیت است. در غزه، شاهد حوادثی هستیم که در مدت زمان کوتاهی، خسارتهای انسانی و مادی بیسابقهای به بار آورده است. دو میلیون نفر جمعیت، 50 هزار شهید، 12 هزار مجروح و هزاران بیخانمان و تشنه. با این حال، پس از 15 تا 16 ماه فشارهای شدید، مردم غزه همچنان مقاومت میکنند و هیچگونه ترس یا اندوهی در چهرههای آنها دیده نمیشود.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: ما به عنوان تاریخنگاران و تاریخگویان، وظیفه داریم که این روایتها را به نسلهای آینده منتقل کنیم. باید به جوانان خود بگوییم که آمریکا، انگلیس و اسرائیل چه کردهاند و چه میکنند. برخی میگویند که این نگاه ایدئولوژیک است، اما واقعیت این است که استکبار جهانی با ادبیات و رفتارهای خود، ماهیت خود را نشان میدهد. انقلاب اسلامی هنر این را داشته است که مجسمه شر را در برابر آمریکا قرار دهد. شعار «مرگ بر آمریکا» بلندترین و موفقترین شعار تاریخ معاصر است. 45 سال است که آمریکا زیر ضربات این شعار دست و پا میزند و هنوز نتوانسته است از زیر این فشار خارج شود.
پورمحمدی با اشاره به کتاب مدافعان حرم که در انتهای مراسم رونمایی میشود گفت: ملت ما باید بدانند که چه دستاوردهایی داشتهاند. امروز کتاب «مدافعان حرم» درباره شهدای دفاع ده ساله از حرم رونمایی میشود. در این کتاب، مختصات و عکسهای بیش از 600 شهید حرم در عراق و سوریه جمعآوری شده است. آیا برای ملتی که آرمانهای بزرگی دارد، دادن 600 شهید هزینه زیادی است؟ خانوادههای این شهدا افتخار میکنند که عزیزان خود را در راه آرمانهای بزرگ تقدیم کردهاند. ما در طول 8 تا 10 سال، 600 شهید حرم دادهایم، در حالی که سالانه هزاران نفر در حوادث جادهای کشته میشوند. این اعداد و ارقام نشان میدهد که مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر فشارها، دستاوردهای بزرگی داشته است.
وی در پایان گفت: باید بگویم که مسئله اصلی آمریکا، موضوع هستهای ما نیست. آنها از تفکر مقاومت میترسند، زیرا این تفکر برای آنها ویرانکنندهتر از هر بمب هستهای است. ملت ایران در سختترین شرایط و تحت شدیدترین تحریمها، مقاومت کرده و پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای مختلف داشته است. وظیفه ما در حوزه تاریخنگاری، بازتاب این تحولات به نسلهای آینده است. باید تاریخ را در زندگی جاری خود پیاده کنیم و آن را به جهانیان ارائه دهیم.
بیشتر بخوانید: نامزدهای «علوم خاص» کتاب سال معرفی شدند برچسب ها : جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده امریکا انگلستان تونی بلر عراق سازمان ملل انقلاب اسلامی ایران ایران غزه انگلیس بمب هسته ای شوروی سوریه جرج بوش بهار عربی اسرائیل قتل عام
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1055029/