پیام خوزستان

آخرين مطالب

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟ علمي

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر کارگران بهتر است به جای پرداخت ریالی اضافه مالیاتِ مربوط به سال‌ها و دهه‌های گذشته، به کارگران سهام بدهند؛ سود این سهام لااقل زیان انباشته سالیان دراز را تا اندازه‌ای جبران می‌کند و کار کمی به عدالت نزدیک‌تر می‌شود.

مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران از پرداخت مالیات معاف است و به نظر می‌رسد این معافیت از سال 1387 قابل اجرا باشد اما تا قبل از روزهای میانه بهمن‌ماهِ 1403، سازمان امور مالیاتی کشور، راضی به پذیرش این واقعیت نبود؛ سال‌های طولانی از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران یا به عبارتی مزایای به تبع شغل کارگر، مالیات گرفته می‌شد.
جدیدترین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری که نهم مردادماه 1403 صادر شده، برای چندمین بار در سال‌های اخیر، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران را از پرداخت مالیات معاف دانسته است.
جزئیات یک رای
در رای دیوان عدالت آمده است که؛ «هر نوع پرداختی تحت عنوان حق، اولاد حق عائله‌مندی رفاهیاتی مانند ایاب ذهاب، مهدکودک و... که به شاغل پرداخت می‌شود صرف‌نظر از اینکه اصولاً در هنگام پرداخت مشغول به فعالیت بوده یا در مرخصی استعلاجی یا استحقاقی و یا نحو آن به سر می‌برد (بدون این که در قبال میزان کارایی و بهره‌وری و فعالیت وی باشد) از شمول مالیات حقوق خارج بوده و به عبارتی معاف از شمول مالیات حقوق است».
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، قبل از این تاریخ (نهم مرداد سال‌جاری) بازهم آرا و دادنامه‌هایی درباره معافیت از مالیات مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران صادر کرده بود اما سازمان امور مالیاتی، نسبت به اجرای این آرای قانونی اهتمامی نداشت.
براساس آرای مکرر دیوان عدالت، تمام مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران که در ازای انجام کار در ساعات کار پرداخت می‌شود، از شمول مالیات بر حقوق خارج و سازمان امور مالیاتی باید بعد از کسر این مزایا، نسبت به محاسبه مالیات بر درآمد کارگران اقدام کند. در واقع فقط «مزد ثابت» در کارگاه‌های فاقد طرح طبقه‌بندی مشاغل و «مزد مبنا» در کارگاه‌های واجد طرح طبقه‌بندی، مشمول دریافت مالیات هستند.
تبصره 3 ماده 36 قانون کار، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران مشمول را اینگونه تعریف کرده است: « مزایای رفاهی و انگیزه‌ای از قبیل کمک هزینه مسکن، خواربار و کمک عائله‌مندی، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزو مزد ثابت و ‌مزد مبنا محسوب نمی‌شود». با این حال، تا پیش از این، معافیت مالیاتیِ مزایای رفاهی و انگیزشی رعایت نمی‌شد.
بازگرداندن مالیات اضافی و بایدهای آن
رویه خلاف قانون سازمان امور مالیاتی و روند اخذ مالیات از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران سال‌های طولانی ادامه داشت تا اینکه در روزهای میانی بهمن 1403، رئیس سازمان امور مالیاتی به ادارات کل استان‌ها دستور داد تا اضافه برداشت از حقوق بابت مالیات، مسترد شود.
سیدمحمدهادی سبحانیان طی بخشنامه‌ای به مدیران کل امور مالیاتی دستور داد تا اضافه پرداختی از حقوق کارکنانِ حقوق‌بگیر بابت مالیات، بر اساس قانون مالیات های مستقیم برگشت داده شود.
مطابق این بخشنامه، حقوق‌بگیر باید درخواست خود را به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود ارائه کند و مهلت زمانی ارائه درخواست نیز از انقضای تیرماه سال بعد تا پایان همان سال است. ضمناً استرداد مالیات‌های اضافه‌برداشت‌شده، پس از کسرِ بدهی‌های مالیاتی متقاضی انجام خواهد شد. در صورتی که اداره امور مالیاتی محل سکونت متقاضی، ظرف 3 ماه از زمان ارائه درخواست از سوی حقوق‌بگیر اقدام به واریز مبلغ اضافه‌برداشت‌شده، به حساب متقاضی نکند، علاوه بر مبلغ محاسبه شده برای بازگشت به حساب فردِ حقوق‌بگیر، می‌بایست خسارت هم به متقاضی پرداخت کند.
اما این مبلغ محاسبه شده به ارزش ریالی همان زمان است و بهره یا ترمیم بدهی در دستور کار نیست؛ مثلاً اگر مالیات اضافی اخذ شده در سال 1380، رقم 50 تک تومن بوده، الان بعد از گذشت بیست و چند سال، همان 50 تک تومن به کارگر برگردانده می‌شود.
«این اصلاً عادلانه نیست»؛ علیرضا خرمی فعال کارگری با بیان این مطلب تصریح می‌کند که اگر همان زمان این مالیات اضافی از کارگران اخذ نمی‌شد رقم آن می‌توانست کمک حال معاش خانواده‌ی آن‌ها باشد اما الان آن رقم به چه کار کارگر می‌آید؟
او پیشنهاد می‌دهد «برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر کارگران بهتر است به جای پرداخت ریالی اضافه مالیاتِ مربوط به سال‌ها و دهه‌های گذشته، به کارگران سهام بدهند؛ سود این سهام لااقل زیان انباشته سالیان دراز را تا اندازه‌ای جبران می‌کند و کار کمی به عدالت نزدیک‌تر می‌شود».
به گفته این فعال کارگری، کاهش ارزش مطالبات مالیاتی کارگران در گذر زمان از یکسو و کاغذبازی و بورکراسی شکایت برای بازستانی آن از سوی دیگر، بازگرداندن مالیات اضافی کارگران را بیشتر شبیه یک «امر فورمالیته» کرده است. او تاکید می‌کند که با این شیوه پرداخت، چیزی دست کارگران را نمی‌گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1073546/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیزده‌بدر یعنی چه؟

طعنه سنگین باهنر به تندروها: می‌گویند حاضریم با آمریکا مذاکره کنیم ولی اگر دولت رقیب باشد نمی‌گذاریم

ابوطالبی در واکنش به پاسخ توییتری ویتکاف به عراقچی: بیایید تاریخ‌ساز شویم

ایران ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد

هشدار سطح نارنجی هواشناسی خوزستان نسبت به وزش باد شدید و گردوخاک

شیوع این ویروس بلای جان پرسپولیسی‌ها شده است

قیمت سکه، نیم‌سکه، ربع‌سکه + امروز 14 فروردین 1404

پالس شبانه طلا به قیمت سکه/ پس‌لرزه تصمیم ترامپ در بازار طلا؛ مرز مقاومت خواهد شکست؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز 14 فروردین 1404

غزه در محاصره یک کابوس تازه

غایب بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان مشخص شد

پریا قاسمخانی: بازیگری نیاز یه یادگیری دارد، این‌طور نیست که تصمیم بگیرید بازیگر شوید

خوشحالی مهران غفوریان از حضور مادرش

یافتن درمان مناسب برای سرطان با استفاده از تخم مرغ

تغییر قواعد بازنشستگی/ افزایش سن و سابقه بازنشستگی از این تاریخ اجرا می‌شود

کاروان تیم ملی فوتسال بانوان به تایلند سفر کرد

ایران در سید 2 قرعه کشی جام جهانی فوتبال ساحلی

آنا شوخمان 15 ساله، استاد بزرگ جدید شطرنج زنان

میزان دقیق افزایش حقوق کارمندان در سال 1404 اعلام شد

معاون امنیتی وزارت کشور: مهم‌ترین اولویت ما پیگیری پروژه انسداد مرزهاست

باهنر: رئیس‌جمهور ما در فکر هشت سال است

شیوع ویروس سرماخوردگی بلای جان پرسپولیسی‌ها شده است

رایان سرلک: مادرم ، مادره…!

شایعه تا واقعیت علت فوت «ابوالفضل عابدینی»

پیشروی طلای جهانی در مسیر افزایش

هانس کریستین اندرسن، پدر ادبیات کودک جهان

خرمشهر خون می‌خواهد

آبرو ریزی بزرگ فوتبال ایران؛ اشک استقلال درآمد!

10 چالش بزرگ برای رسیدن انسان به سیاره سرخ

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 14 فروردین‌ماه

برخورد 2 موتورسیکلت در شوش سه کشته بر جای گذاشت

بررسی حمله موشکی ایران به پایگاه راهبردی «شیخ عیسی» با موشک‌های «خرمشهر» و «فاتح 110»

تغییر ساعت کاری از 16 فروردین 1404/ ساعت کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها اعلام شد

فوت 3 جوان خوزستانی بر اثر تصادف در جاده هفت‌تپه

شهادت 61 یمنی از ماه مارس گذشته بر اثر حملات آمریکا

گامی نوین در مسیر فناوری‌های کوانتومی با ترکیب 2 ماده «غیرممکن»

بازگشت ​امید عالیشاه به پرسپولیس

وجوب صله رحم و شرایط آن در صورت وجود گناه

جهادگر شهیدی که به‌همراه برادر در پرواز کهریزک جاودانه شد

حزب‌الله: مقاومت مانع از رسیدن اسرائیل به اهدافش شد

3 کشته بر اثر برخورد 2 موتورسیکلت در شوش

رسیدن به استقلال و آزادی واقعی از ثمرات خون شهداست

حمله موشکی مقاومت فلسطین به مواضع رژیم صهیونیستی

توصیه‌های ترافیکی روز‌های پایانی تعطیلات نوروزی + فیلم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: دولتِ اسد حاضر به فعالیت در حوزه مقاومت نبود فقط همکاری داشت/ نه ما نیروی نیابتی روسیه هستیم و نه روسیه نیروی نیابتی ماست

چگونه حریم الهی را حفظ کنیم؟

بارسلونا حریف رئال مادرید در فینال کوپا دل‌ری شد

لیورپول 1-0 اورتون؛ اشلوت آماده فتح اولین جام!

دلامادونینا: همه چیز به بازی برگشت موکول شد

سیزده به‌در پادگان تعطیل نبود

چهار ایرانی در جام ملتهای نوجوانان آسیا