پیام خوزستان

آخرين مطالب

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند علمي

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /پژوهشگران آمریکایی با افزودن دی‌اکسید کربن به یک ماده ماسه‌مانند توانستند آن را از آب دریا استخراج کنند و برای ساخت بتن پایدارتر مورد استفاده قرار دهند.
یک ماده الهام‌گرفته از صدف دریایی که دی‌اکسید کربن را از بین می‌برد، می‌تواند بتن را پایدارتر کند. فرآیند ساخت این ماده شامل شکافت آب دریا با استفاده از دی‌اکسید کربن و الکتریسیته است و می‌توان از آن به منظور تولید هیدروژن برای سوخت استفاده کرد تا مزیت بیشتری به این روش اضافه شود.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «الساندرو روتا لوریا»(Alessandro Rotta Loria) دانشیار «دانشگاه نورث‌وسترن»(Northwestern University) و سرپرست این پژوهش گفت: این پژوهش یک روش جدید را برای جذب، تبدیل و ذخیره دی‌اکسید کربن به شکل مواد معدنی جامد معرفی می‌کند که می‌توان آنها را به عنوان مواد تکمیلی در بتن گنجاند. این روش یک جایگزین را برای ذخیره دی‌اکسید کربن در بستر اعماق اقیانوس یا سازندهای زمین‌شناسی فراهم می‌کند که در تلاش برای کربن‌زدایی صورت می‌گیرد.
فرآیندی که این ماده ساختمانی را ایجاد می‌کند، مشابه فرآیند کانی‌سازی طبیعی است که طی آن صدف‌های دریایی از کربنات کلسیم در اقیانوس‌ها ساخته می‌شوند. این کربنات کلسیم به طور طبیعی در محیط‌های دریایی تشکیل می‌شود. لوریا توضیح داد: این پژوهش از طریق تسهیل واکنش یون‌های آب دریا با دی‌اکسید کربن برای تولید مواد معدنی جامد، فرآیند مذکور را به صورت الکتروشیمیایی تکرار می‌کند.
در سال‌های اخیر، پژوهش‌های بسیاری بررسی کرده‌اند که آیا تا وقتی برق مورد استفاده از یک منبع تجدیدپذیر به دست بیاید، تقسیم مولکول‌های آب با استفاده از الکتریسیته می‌تواند منبع خوبی برای دست‌یابی به هیدروژن سبز باشد. اگرچه این کار با چالش‌های فنی بیشتری مانند مشکل خوردگی همراه است اما تقسیم آب دریا برای تولید هیدروژن اهمیت ویژه‌ای را به ویژه در مناطقی با منابع محدود آب شیرین به همراه دارد.
هنگامی که الکترولیز روی آب دریا انجام می‌شود، هم گاز هیدروژن و هم گاز اکسیژن یا کلر را تشکیل می‌دهد. هم‌زمان، رسوبات معدنی مانند کربنات کلسیم و هیدروکسید منیزیم درون محلول رسوب می‌کنند. لوریا و گروهش در مقاله پژوهش خود نوشتند: این رسوبات اغلب به عنوان محصولات جانبی انرژی نادیده گرفته می‌شوند. با وجود این، آنها پتانسیل استفاده‌نشده‌ای را به عنوان منابع ساخت‌وساز، تولید و اصلاح محیط زیست دارند.
اگر دی‌اکسید کربن بیشتری به فرآیند الکتروشیمیایی اضافه شود، حتی تعداد بیشتری از این مواد معدنی تولید می‌شود و در عین حال، امکان ذخیره دی‌اکسید کربن آلاینده را از جو فراهم می‌کند.
پژوهشگران دریافتند که تغییر عواملی مانند ولتاژ الکتریکی، سرعت جریان، زمان و مدت تزریق دی‌اکسید کربن به واکنش می‌تواند خواص مواد به‌دست‌آمده را تغییر دهد؛ اگرچه آنها هنوز ترکیب شیمیایی یکسانی دارند. به عنوان مثال، این کار می‌تواند مواد را متخلخل‌تر، پوسته‌پوسته‌تر یا متراکم‌تر کند.
لوریا توضیح داد: با افزایش پی‌اچ آب دریا به صورت الکتروشیمیایی، یون‌های محلول به شکل مواد معدنی جامد رسوب می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به طور دائمی جدا می‌سازند.
ماسه و شن حدود 60 تا 70 درصد از ترکیب بتن را تشکیل می‌دهند. این مواد معمولا از منابع طبیعی مانند کوه‌ها، بستر رودخانه‌ها، سواحل و بستر اقیانوس‌ها گرفته می‌شوند که می‌تواند از راه‌های گوناگون به محیط زیست آسیب بزند. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به از دست دادن تنوع زیستی و اکوسیستم - خواه در خشکی و خواه در دریا – اشاره کرد. همچنین، استخراج شن و ماسه می‌تواند به فرسایش سواحل و رودخانه‌ها و کاهش جریان رسوب در دلتاها و مصب‌ها منجر شود که احتمال وقوع سیل را افزایش می‌دهد.
اگر روش لوریا و همکارانش در مقیاس بزرگ‌تر با موفقیت اجرا شود، تولید مواد شن‌مانند و پایدار برای ساخت بتن را امکان‌پذیر خواهد کرد. لوریا گفت: افزایش مقیاس این فرآیند به لطف بهینه‌سازی شرایط واکنش، مصرف انرژی و طراحی رآکتور امکان‌پذیر است که همگی آنها محرک‌های کلیدی این نوآوری هستند.
با وجود این، لوریا اذعان داشت که کاهش هزینه‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. وی افزود: این فرآیند نسبت به روش‌های سنتی تامین مصالح، گران‌تر است اما می‌توان آن را به‌ عنوان یک راهبرد رقابتی جداسازی کربن در نظر گرفت که به طور هم‌زمان مواد ارزشمندی را تولید می‌کند.
این که آیا این روش الکتروشیمیایی برای تولید مواد مهم سازنده سیمان و بتن به طور گسترده مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا خیر، هنوز نامشخص است اما لوریا و گروهش برای ارزیابی پتانسیل تجاری‌سازی این روش، با یک شرکت جهانی مصالح ساختمانی موسوم به «سمکس»(Cemex) کار می‌کنند که مقر آن در مکزیک است. لوریا در پایان گفت: در حال حاضر تلاش برای بهینه‌سازی بیشتر این فناوری با هدف نهایی افزایش مقیاس آن ادامه دارد.
این پژوهش در مجله «Advanced Sustainable Systems» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1080151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غرب ایران در تسخیر گرد و غبار/طوفانی که نفس مردم را گرفت!

قرارداد خلیفه اصل با استقلال خوزستان تمدید شد

خوزستان در خفگی غبار

لغو تجمع حمایت از غزه در اهواز به دلیل گردوخاک شدید

طلسم 7 ساله را کدام ستاره پرسپولیس می شکند؟!

ساترا به کدام طرح‌های نمایشی و غیر نمایشی امسال مجوز داد؟

صحبت‌های احساسی «شهاب حسینی» درباره وثوقی و فردین

چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

سیلی محکم سریال پایتخت به «برادران لیلا»

صحبت‌های شهاب حسینی درباره دوبله منوچهر والی‌‎زاده

اعتراض نادر سلیمانی به گردوخاک شدید خوزستان!

شهاب حسینی: فیلم «درباره الی» بر خلاف «اخراجی ها» تبلیغات و حمایت نداشت

درباره سریال «جان سخت»؛ لذت بردن از چند غافلگیری

انتشار پشت صحنه تیتراژ برنامه «شوخی شوخی»

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

کدام کشورهای جهان ساعت خود را تغییر می‌دهند؟

هلاکت سارق به عنف در عملیات پلیسِ خوزستان

توتی: زمانش رسیده که آنچلوتی به رم بیاید

حذف سه بوکسور ایران از تورنمنت ارمنستان

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

نامزدهای جایزه «بیستون» معرفی شدند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: درحال حاضر مردم غالباً موافق مذاکرات هستند

توییت مشاور عراقچی درباره شایعات راجع به غریب‌آبادی

همسر شهید علیمحمدی: تروریسم، سد راه پیشرفت علمی ایران است

پزشکیان پیگیر روند اجرای طرح ملی هویت‌بخشی به مکان‌ها در وزارت ارتباطات شد

اکونومیست: ترامپ با توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی بدهد، مشکل ندارد

واکنش کرملین به ادعای انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه

نفس کشیدن در هوای خوزستان سخت شد

استقلال خوزستان: داوری ناعادلانه ما را از سه امتیاز محروم کرد

چرا مراقبت از دندان های شیری کودک حیاتی است

گردوخاک 800 خوزستانی را راهی مراکز درمانی کرد

درخواست جالب استقلال خوزستان از فدراسیون فوتبال

اعتراض شدید آبی‌ها: داوران خاطی دوباره قضاوت گرفتند!

زندان‌ها باید مجرمان را به مسیر درست بازگردانند

سیتی سنتر فیروزه اهواز؛ گامی به سوی توسعه پایدار شهری در قلب گرمسیر

درخواست جالب استقلال خوزستان از فدراسیون فوتبال خبرساز شد

کشف سکه های دوران اشکانیان در سنندج

آماده باش تیم‌های امدادی هلال احمر با وقوع گرد و غبار در خوزستان

میزبانی مدعیان؛ آخرین امید سرمربی اسبق استقلال

تجمع بزرگ مردم تبریز در حمایت از مردم مظلوم غزه برگزار شد+ فیلم

منشأ توده گرد و غبار در غرب کشور اعلام شد

هلاکت و مجروحیت اراذل و اوباش و سارقان به عنف در خوزستان

نمایش فیلم ایرانی- فلسطینی در جشنواره کن

نوشته کارگردان معروف برای فیلم «رها»

شهاب حسینی از انگیزه اعتراضش به جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت

تقدیر 180 نماینده مجلس از عملکرد صداوسیما در ایام ماه رمضان

اشک داریوش فرضیایی در غبارروبی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

شهاب حسینی: اگر فیلمنامه خوب نباشه، در برابر کوهی از طلا هم بازی نمی‌کنم!

شهاب حسینی: یکی از مریدان بازیگری «بهروز وثوقی» هستم

تولید نانوذرات پلیمری با قابلیت هدفگیری مستقیم تومور سرطانی