پیام خوزستان

آخرين مطالب

توضیحات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت سیاسی

توضیحات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / آشنا در بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته است، به بیان توضیحاتی درباره توییت اخیر خود پرداخت و نوشت: توییت «لیبی نباشید» اعلام اراده ملت ایران بود که ما هرگز لیبی نخواهیم شد. حسام الدین آشنا در بیانیه‌ای با عنوان «لیبی نخواهیم شد»، به بیان توضیحاتی پیرامون توییت اخیر خود پرداخت.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
مارس 2023: جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها اظهار داشت: «مدل لیبی می‌تواند الگویی برای ایران باشد، زیرا این مدل توانست برنامه هسته‌ای لیبی را به طور کامل متوقف کند.»
سپتامبر 2024: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در سخنرانی‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «ما باید از مدل لیبی برای مقابله با تهدید هسته‌ای ایران استفاده کنیم. این مدل نشان داد که دیپلماسی قوی می‌تواند به نتایج ملموس منجر شود.»
ژانویه 2025: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه‌ای با کنگره اظهار داشت: «مدل لیبی همچنان یک گزینه معتبر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای است.»
در تاریخ 18 فروردین 1404، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نیز در دیدار با دونالد ترامپ در کاخ سفید اظهار داشت: «ما هر دو متحد هستیم که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. اگر این کار به‌صورت دیپلماتیک، به‌طور کامل، به شیوه‌ای که در لیبی انجام شد، قابل انجام باشد، فکر می‌کنم چیز خوبی خواهد بود.» او پیش از بازگشت به اسرائیل افزود: «ما توافق داریم که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. این می‌تواند با یک توافق انجام شود، اما تنها اگر این توافق به سبک لیبی باشد.» این سخنان، اشاره‌ای آشکار به خلع سلاح لیبی در سال 2003 بود که به فروپاشی آن کشور انجامید.
من در تاریخ 19 فروردین 1404، در پاسخ به این تهدید، توییتی با متن کامل زیر منتشر کردم: «لیبی نباشید! توهم رهبری جهان عرب و اسلام را نداشته‌باشید. همسایگان را علیه خود متحد نکنید. فناوری هسته‌ای وارداتی و کهنه را بزرگ‌نمایی نکنید. لاکربی بازی نکنید. ملتتان را از حق انتخاب و گردش قدرت محروم نکنید. برای بقای خاندانِ خود، کشور را به پرتگاه نبرید.»
این توییت پیامی قاطع، پیش‌دستانه و افشاگرانه بود از روایتی که از 2023 تا 2025 برساخته شده بود تا ایران و لیبی همسان و روش تعامل با آنان نیز یکسان تلقی شود. اگر دشمنان بتوانند این روایت ساختگی را در جهان جا بیاندازند، راضی کردن افکار عمومی برای اعمال فشار اقتصادی، حمله نظامی و تجزیه کشور بسیار ساده خواهد شد.
متأسفانه، برخی با سوءبرداشت، روایت و مخاطب فرضی خود را بر آن نوشتار کوتاه تحمیل کردند و آن را تلاشی برای حاشیه‌سازی داخلی جلوه دادند. اجازه دهید حقیقت را با شفافیت بیان کنم.
تعلق خاطر من به انقلاب، امام، رهبری و جمهوری اسلامی ایران نه قابل انکار است و نه قابل برگشت. از جهاد سازندگی تا جبهه و صدا و سیما و دفتر مشاوره نخست وزیر و دفتر سیاسی حزب جمهوری و ... تا دانشجویی و استادی و مسئولیت اجرایی در دانشگاه امام صادق (ع) و پژوهشگری و تدریس در حوزه ارتباطات دینی و دیپلماسی عمومی و امنیت ملی و فضای مجازی و سیاست‌های فرهنگی و ارتباطی تا مسئولیت‌های اجرایی سطح بالا از جمله مشاور رئیس‌جمهور و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک و عضویت و نایب رئیسی شورای نظارت بر صدا و سیما و نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور و عضو حقیقی شورای راهبردی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، همواره برای تقویت استقلال، وحدت ملی و پیشبرد ارزش‌های انقلاب اسلامی تلاش کرده‌ام. این کارنامه گواه تعهد من به ایران و نظام است. توییت من ادامه همین مسیر بود: دفاع از عزت کشور در برابر تهدید خارجی.
لیبی قذافی: یک فاجعه تاریخی
حکومت معمر قذافی (1969-2011) نمونه‌ای از یک نظام دیکتاتوری و شکننده بود. قذافی پس از کودتای 1 سپتامبر 1969 علیه پادشاه ادریس، قدرت را به دست گرفت و نظام پادشاهی را به یک دیکتاتوری فردی تبدیل کرد. او با شعار پان‌عربیسم، پان اسلامیسم و ایالات متحده آفریقا از گروه‌های تروریستی در خاورمیانه و آفریقا و اروپا حمایت کرد و با دخالت در جنگ چاد (1980-1987)، لیبی را منزوی نمود و در داخل، هرگونه نهاد دموکراتیک را حذف کرد. او در کتاب سبز (1975) از «جماهیریه» سخن گفت، اما در عمل، قدرت در دست او و نزدیکانش بود.
برنامه هسته‌ای لیبی: 
قذافی در دهه 1970 تلاش کرد برنامه هسته‌ای را آغاز کند، اما به دلیل فقدان دانش بومی، به خرید فناوری از بازار سیاه وابسته بود. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA، 2004)، لیبی در دهه 1990 از شبکه عبدالقادر خان (دانشمند پاکستانی) سانتریفیوژ و طرح‌های تسلیحاتی خرید. این برنامه غیربومی و ابتدایی بود و به گفته IAEA، تا 2003 به تولید سلاح نزدیک نشد. در دسامبر 2003، قذافی تحت فشار تحریم‌های سازمان ملل (قطعنامه 748، 1992) و مذاکرات با غرب، برنامه هسته‌ای و شیمیایی خود را به‌طور کامل تسلیم کرد. بازرسان IAEA تأیید کردند که لیبی 23 تن گاز خردل و طرح‌های سانتریفیوژ را تحویل داد. این تسلیم، لیبی را خلع سلاح کرد و هیچ امنیتی برایش به ارمغان نیاورد.
فاجعه لاکربی:
لیبی قذافی به دست‌داشتن در بمب‌گذاری پرواز 103 پان‌امریکن در 21 دسامبر 1988 بر فراز لاکربی اسکاتلند متهم شد. این حمله 270 کشته داشت. تحقیقات FBI و دادگاه بین‌المللی (1991-2001) نشان داد که دو مأمور لیبیایی، عبدالباسط المقراحی و لمین فیمه، عامل بمب‌گذاری بودند. قذافی ابتدا مسئولیت را رد کرد، اما در 2003، برای رفع تحریم‌ها، لیبی پذیرفت 2.7 میلیارد دلار غرامت بپردازد (گزارش سازمان ملل، 2003). این ماجرا وجهه لیبی را تخریب کرد و انزوای جهانی آن را تشدید نمود.
اقتصاد وابسته:
لیبی به نفت وابسته بود و طبق گزارش بانک جهانی (1980)، 95٪ درآمد صادراتی از نفت بود. این ثروت صرف فساد شد. در 2011، ناتو با بمباران کشور، دولت قذافی را سرنگون کرد. گزارش سازمان ملل (2016) نشان می‌دهد تولید نفت لیبی از 1.6 میلیون بشکه در روز به 360 هزار بشکه سقوط کرد و کشور میان شبه‌نظامیان تجزیه شد.
خاندانی شدن لیبی:
لیبی قذافی به یک نظام خاندانی تبدیل شد. قذافی قدرت را در دست خانواده خود متمرکز کرد. سیف‌الاسلام قذافی، پسرش، به‌عنوان جانشین احتمالی، مذاکرات با غرب را هدایت کرد. معتصم قذافی مشاور امنیت ملی بود و خمیس قذافی تیپ نخبگان نظامی را فرماندهی می‌کرد. طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر (2010)، خانواده قذافی شرکت‌های نفتی، مخابراتی، و تجاری را کنترل می‌کرد و ثروت ملی را غارت نمود. این ساختار موروثی هیچ سازوکاری برای مشارکت مردمی نداشت. وقتی قذافی در 2011 کشته شد، لیبی فروپاشید، چون فاقد نهادهای پایدار بود.
ایران در برابر لیبی: تفاوت‌های مستند
توییت من این حقیقت را فریاد زد: ایران نباید لیبی شود و نخواهد شد. نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ شباهتی به این ساختار ندارد. قانون اساسی 1358 قدرت را بر اساس نهادهای قانونی توزیع کرده است: قوه مجریه، مقننه، و قضائیه، با وظایف مشخص. انتخاب رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس، و اعضای شوراها از طریق رأی مردم است. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ایران بیش از 40 انتخابات سراسری برگزار کرده‌است برخلاف لیبی که قدرت به فرزندان قذافی وابسته بود، در ایران، نهادهایی مانند مجلس خبرگان بر رهبری نظارت دارند. اصول 57 و 110 قانون اساسی استقلال قوا و وظایف رهبری را تضمین می‌کنند. هیچ خاندانی محور قدرت نیست؛ مردم و قانون پایه نظام هستند. توییت من تأکید داشت که ایران هرگز به سرنوشت نظام‌های موروثی چون لیبی دچار نخواهد شد.
لیبی تسلیحات خود را تسلیم کرد، اما ایران توان دفاعی بومی دارد. ایران در صنعت دفاعی از جمله تولید موشک‌های بالستیک و انواع پهبادها و سلاح‌های پدافندی خودکفا است. لیبی با همسایگانش درگیر بود، اما ایران با 15 کشور همسایه‌اش روابط بسیار خوبی دارد: قرارداد گازی و برقی ایران و عراق، قرارداد نفتی ایران و ترکمنستان، قرارداد گازی ایران و ترکیه، قرارداد آبی ایران و افغانستان تنها نمونه‌های اندکی از روابط مستحکم ایران با همسایگان است. قذافی به غرب اعتماد کرد و کشورش را از دست داد، اما ایران در مذاکرات هسته‌ای (برجام 2015) استقلال خود را حفظ کرد.
توییت من چه هدفی داشت؟ 
توییت «لیبی نباشید» اعلام اراده ملت ایران بود که ما هرگز لیبی نخواهیم شد. این پیام هشداری به نتانیاهو و همسویانش بود که ایران با تاریخ چند هزار ساله، ملت متحد، و نظام قانون‌مند، هرگز به سرنوشت لیبی دچار نمی‌شود. 
دعوت به وحدت ایران در برابر دشمنانی است که با اظهاراتی چون سخنان نتانیاهو، به‌دنبال تضعیف وحدت ما هستند. لیبی قذافی درس عبرتی است: نظامی که به ملت خود پشت کرد، فروپاشید. ایران اما با تکیه بر مردم و قانون، راه خود را ادامه می‌دهد. اتهامات مطرح شده عمدتاً ناشی از سوءبرداشت است. هدف من تقویت غرور ملی و پاسخ به تهدید خارجی بود. اگر سوءتفاهمی پیش آمده، نتیجه برداشت نادرست است، نه نیت اینجانب. با قضاوت منصفانه، حقیقت را ببینیم؛ متحد باشیم و به دشمن نشان دهیم که ایران، لیبی نخواهد شد.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1080188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

خبرهایی از نمایشگاه کتاب تهران

واکنش امیرحسین ثابتی به بیانات امروز رهبر انقلاب درباره مذاکرات عمان

محکومیت تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی توسط بقائی

نامه 150 نماینده به آملی لاریجانی برای رد سی‌اف‌تی و پالرمو

ویتکاف: هر توافقی به این معنی است که ایران باید غنی سازی هسته‌ای و برنامه تسلیحاتی خود را متوقف و حذف کند

فراهم شدن تمهیدات لازم برای برگزاری مسابقات کشتی فرنگی جام شاهد در اندیمشک

امروز وظیفه هر مسلمان ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی است

اهوازی‌ها در مصرف آب صرفه‌جویی کنند

ریزش قیمت طلا و سکه همچنان ادامه دارد/ سکه وارد کانال 70 میلیونی شد

آیت الله محمدی لائینی: اتمام کار موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران نیازمند توجه خاص مسئولان است

هخامنشیان سنگ‌های عظیم سازه های خود را چگونه جابجا می کردند؟ + ویدیو

مرگ تلخ مرد 35 ساله در رودخانه دز

غرب ایران در تسخیر گرد و غبار/طوفانی که نفس مردم را گرفت!

قرارداد خلیفه اصل با استقلال خوزستان تمدید شد

خوزستان در خفگی غبار

لغو تجمع حمایت از غزه در اهواز به دلیل گردوخاک شدید

طلسم 7 ساله را کدام ستاره پرسپولیس می شکند؟!

ساترا به کدام طرح‌های نمایشی و غیر نمایشی امسال مجوز داد؟

صحبت‌های احساسی «شهاب حسینی» درباره وثوقی و فردین

چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

سیلی محکم سریال پایتخت به «برادران لیلا»

صحبت‌های شهاب حسینی درباره دوبله منوچهر والی‌‎زاده

اعتراض نادر سلیمانی به گردوخاک شدید خوزستان!

شهاب حسینی: فیلم «درباره الی» بر خلاف «اخراجی ها» تبلیغات و حمایت نداشت

درباره سریال «جان سخت»؛ لذت بردن از چند غافلگیری

انتشار پشت صحنه تیتراژ برنامه «شوخی شوخی»

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

کدام کشورهای جهان ساعت خود را تغییر می‌دهند؟

هلاکت سارق به عنف در عملیات پلیسِ خوزستان

توتی: زمانش رسیده که آنچلوتی به رم بیاید

حذف سه بوکسور ایران از تورنمنت ارمنستان

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

حتی یک مترمکعب گاز در زمستان 1403 از دست نرفت

مدیریت ناترازی‌ها بر پایه داده‌های مصرف

نامزدهای جایزه «بیستون» معرفی شدند

تکمیل طرح‌های اولویت‌دار برای پایداری شبکه گاز

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: درحال حاضر مردم غالباً موافق مذاکرات هستند

توییت مشاور عراقچی درباره شایعات راجع به غریب‌آبادی

همسر شهید علیمحمدی: تروریسم، سد راه پیشرفت علمی ایران است

پزشکیان پیگیر روند اجرای طرح ملی هویت‌بخشی به مکان‌ها در وزارت ارتباطات شد

اکونومیست: ترامپ با توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی بدهد، مشکل ندارد

واکنش کرملین به ادعای انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه

ثبت رکورد بی‌سابقه انتقال گاز در زمستان 1403

نفس کشیدن در هوای خوزستان سخت شد

استقلال خوزستان: داوری ناعادلانه ما را از سه امتیاز محروم کرد

چرا مراقبت از دندان های شیری کودک حیاتی است

گردوخاک 800 خوزستانی را راهی مراکز درمانی کرد

درخواست جالب استقلال خوزستان از فدراسیون فوتبال

اعتراض شدید آبی‌ها: داوران خاطی دوباره قضاوت گرفتند!